Ogólne > Edukacja
Język Duński
newbie12:
Trzy lata liczy sie od dnia podjecia nauki, nie przyjazdu do Danii i przepis ten obejmuje wszystkich obywateli UE. Odrebne przepisy obejmuja obywateli spoza UE i osoby bedace w Danii jako au-pair.
santo:
Nie do końca od dnia podjęcia nauki bo ja dostałam listowne zaproszenie do podjęcia nauki z terminem końcowym (3 lata od chwili otrzymania listu). Tak samo dostali moi znajomi w ubiegłym roku.
maggie86:
Właśnie zostałam przyjęta na bezpłatną naukę języka duńskiego w VUC. Każdy kto rozpoczyna musi zaliczyć 250 godzin modułu, który kończy się testem i wynik testu decyduje na który stopień nauki możemy iść dalej. Mój mąż który naukę zaczął 2 lata temu, ale po kilku miesiącach musiał ją przerwać również został przyjęty. Dodam, że on jest w Danii ok.4 lat, ale nikt mu szkoły nie proponował i dopabuse on sam dowiedział się o niej w Jobcenter.
newbie12:
--- Cytat: santo w 15 Sie 2014, 15:54:33 ---Nie do końca od dnia podjęcia nauki bo ja dostałam listowne zaproszenie do podjęcia nauki z terminem końcowym (3 lata od chwili otrzymania listu). Tak samo dostali moi znajomi w ubiegłym roku.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację:-) Jeśli dostanie się list to od tego momentu liczy się czas. Nie wiem od czego to zależy ale nie wszyscy otrzymują taki list i wtedy 3 lata liczy sie od momentu podjecia nauki
Nawigacja
Idź do wersji pełnej