Ogólne > Hydepark
Powinnismy byc dumni
onomatopeja:
--- Cytat: MAXFIT w 10 Sie 2014, 13:39:27 --- Jomir
Równie dobrze możesz wstydzić się za duńczyków a nie tylko za naszych!
--- Koniec cytatu ---
Wstydzic sie za dunczykow? Sprecyzuj moze ta opinie? W Danii glosuje ponad 80% ludnosci i jest ona swiadoma tego na kogo glosuje, nie ma tu podsluchow,rydzykow, korwinow, lustracji i korupcji politykow,kosciol czy monarchia nie miesza sie w zycie polityczne.
W Polsce kraju rozgoryczonych, zahukanych, palajacych niechecia i nienawiscia do wszystkich troche innych, brakuje wielu, wielu lat by osiagnac dunska demokracje, porzadek, nie mowiac o dobrobycie.
Jomir:
--- Cytat: MAXFIT w 10 Sie 2014, 13:39:27 --- Jomir
Równie dobrze możesz wstydzić się za duńczyków a nie tylko za naszych!
--- Koniec cytatu ---
za Dunczykow nie musze, nie jestem Dunka, choc jestem czescia tego spoleczenstwa. Osobiscie widze roznice miedzy obywatelstwem, a narodowoscia. Podziekowalam przez przypadek.
vordingborg:
Pamiętajcie że jak w nich Ameryka pompowała dolary to w nas ruskie Marksa i Engelsa ::)
Teraz jadąc do PL tylko ślepy nie zauważy pozytywnych zmian 8) a jak wracam do Dk to widzę to samo zadupie ???
roga:
--- Cytat: vordingborg w 10 Sie 2014, 20:17:14 ---Pamiętajcie że jak w nich Ameryka pompowała dolary to w nas ruskie Marksa i Engelsa ::)
Teraz jadąc do PL tylko ślepy nie zauważy pozytywnych zmian 8) a jak wracam do Dk to widzę to samo zadupie ???
--- Koniec cytatu ---
Zalezy na jakie zmiany patrzysz "jadac do Polski", a nie przebywajac/mieszkajac w Polsce. Tak, nawet slepy zauwazy coraz wiecej i lepszych samochodow, coraz wiecej budujacych sie nowych domow, coraz wiecej ludzi z pieniedzmi, ale latwiej zauwazyc to tam gdzie startuje sie z niskiego poziomu niz tutaj gdzie poziom juz od lat jest wysoki (nie chodzi mi tylko o samochody i domy). Jak ja wracam do Danii (niekoniecznie z Polski), widze to samo co opuscilem i za kazdym razem nie moge sie nadziwic co za piekny, spokojny i ludziom przyjazny kraj.
vordingborg:
Bo ja lubię to zadupie :D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej