Ogólne > Hydepark

Przyjezdzam do Danii wlasnym autem z Polski

<< < (3/4) > >>

Jomir:
Gdy nie masz umowy, adresu, rejestracji pobytu - TAK.

faja:
Jak zalatwisz meldunek, mozesz sie starac o pozwolenie na jazde na polskich numerach.

happybeti:
Raczej bez powodzenia. Nie ma "centrum interesów zyciowych" w Polsce, a SKAT jakby mniej chetnie te zezwolenia ostatnio wydaje  ;).
Chyba prościej jednak będzie odstawić autko do Polski, a tu kupic "trupka "  ;). Wielu ludzi tak robi.

faja:

--- Cytat: happybeti w 18 Sie 2014, 19:31:47 ---Raczej bez powodzenia. Nie ma "centrum interesów zyciowych" w Polsce, a SKAT jakby mniej chetnie te zezwolenia ostatnio wydaje  ;).
Chyba prościej jednak będzie odstawić autko do Polski, a tu kupic "trupka "  ;). Wielu ludzi tak robi.

--- Koniec cytatu ---
Dlaczego go zniechecasz? Sprobowac zawsze mozna, odstawi, jak nie dostanie pozwolenia.

lukashero:

--- Cytat: tulipan w 18 Sie 2014, 11:45:57 ---Witam wszystkich.
To ja pociągnę temat i zapytam co dalej po 2tyg.?
Mam pytanie odośnie polskich blach w DK.
Mieszkam w Danii od 2lat.Mam CPR i pracuję tu na pełen etat.W Polsce również posiadam meldunek stały.

Czy jeśli poruszam się po danii w samochodzie na PL blachach,który jest pożyczony(posiadam zaświadczenie od właściciela auta) i nie jest na mnie zarejestrowany(jest zarejestrowany na osobę przebywającą na stałe w PL),czy mogę w razie kontroli otrzymać nakaz wywozu/konfiskaty auta?

Ile kosztuje przerejestrowanie auta z PL na DK? Zdaję sobie sprawę że zależy to od wielu czynników ale proszę o informację plus/minus.

Z góry Dziękuję za odp. :)

--- Koniec cytatu ---

myslisz ze dunczycy to idioci? w momencie gdy policja cie zatrzyma, nastepnie  wyjdzie ze pracujesz tutaj na stale  i jezdzisz samochodem na pl nr to co zrobi? powie ze oczywiscie niech pan sobie jezdzi, przeciez ma pan umowe pozyczenia samochodu. musimy to oglosic w telewizji zeby reszta polakow mieszkajacych  w danii tez tak zrobila, bo po co maja placic afgift? to banda debili a ty kolego przechytrzyles caaaaaly sytem. dostaniesz medal.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej