Ogólne > Hydepark

Przyjezdzam do Danii wlasnym autem z Polski

<< < (2/4) > >>

Jomir:
W Skacie

faja:

--- Cytat: tulipan w 18 Sie 2014, 12:50:15 ---Ok. Zgłosić ale gdzie?

--- Koniec cytatu ---
Na dunsko-niemieckiej granicy jest TOLD, wiec tam sie trzeba zglosic

core82:
Dzieki wszystkim za pomocne odpowiedzi :)
Rozumiem ze nawet nie majac numer CPR i jest to moj pierwszy wjazd do Dk to i tak musze zglosic ze wjezdzam na polskich tablicach rejestracyjnych?
A jesli nie to co radzicie? Wjezdzac do Dk i dopabuse po otrzymaniu CPR starac sie o pozolenie ja poruszanie sie autem na polskich blachach ?

faja:

--- Cytat: core82 w 18 Sie 2014, 13:34:33 ---Dzieki wszystkim za pomocne odpowiedzi :)
Rozumiem ze nawet nie majac numer CPR i jest to moj pierwszy wjazd do Dk to i tak musze zglosic ze wjezdzam na polskich tablicach rejestracyjnych?
A jesli nie to co radzicie? Wjezdzac do Dk i dopabuse po otrzymaniu CPR starac sie o pozolenie ja poruszanie sie autem na polskich blachach ?

--- Koniec cytatu ---
Moja odpowiedz dotyczyla osoby mieszkajacej w Danii od 2 lat.
Wydaje mi sie, ze dopoki nie masz CPR, meldunku itp, jestes turysta, wiec nie obowiazuja Ciebie te reguly, wazne co zamierzasz zrobic z autem po otrzymaniu pozwolenia na pobyt, jesli chcesz je zatrzymac, trzeba zglosic sie do SKAT

core82:
Tak auto ma mi sluzyc glownie na dojazdy do Polski. Nie mam zamiaru chowac sie ze swoim autem w obcym kraju wiec jesli nie wydadza mi odpowiedniego pozwolenia to grzecznie zabieram auto do Polski i kupuje jakiegos dunskiego trupka :/
Czyli na chwile obecna gdy nie mam kompletnie nic oprocz umowy o pracy jestem bezpieczny w Danii ze swoim polskim autem ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej