Ogólne > Rodzina ...

urlop dla taty pomocy!!!

(1/1)

jan1002:
witajcie wszyscy !
mam sprawe.
niedawno urodzilo mi sie dziecko i chcialbym spedzic z nim troche czasu.
nie jestem w zwiazku z matka dziecka. moj szef powiedzial mi ze nalezy mi sie 2 tygodnie wolne po narodzinach dziecka i ustalilismy termin tego wolnego. ale dzis napisal do mnie czy aplikowalem do kommune w tej sprawie i teraz nie wiem czy zdarze zaaplikowac bo ustalilismy z szefem wolne od 1 wrzesnia czyli juz zaraz. jednak nasunely mi sie pytania.
czy jest ktos w stanie mi odpowiedziec na nastepujace pytania :
czy moge aplikowac o to wolne jesli nie jestemy para i ona sama wychowuje malucha ?
podkreslam ze jestem zgloszony do Statsforvaltningen jako ojciec dziecka i patrzec tylko jak przyjdzie mi list w sprawie alimentow.
i czy zdarze to zalatwic w tym tygodniu ?
prosze o rade bo nie wiem co w tym momencie mam zrobic.
za wszelkie informacje bede wdzieczny

i jeśli moge aplikowac to gdzie z tym mam sie udac ?

Holger:
Zaaplikuj sobie persen i weź z kościoła akt urodzenia/nadaniu imienia zrób ksero i wyślij pracodawcy.

jan1002:
I to naprawdę wszystko ?? Z tym persen to lekka przesada

odon:
Teraz barselem zajmuje sie Udbetaling Danmark nie komuna, twoj pracodawca musi zalogowac sie na stronie Virk.dk i tam zglosic Twoj urlop, zeby Ci wyplacili pieniadze.

piott:
 Daje tobie link.  Znajdziesz odpowiedz na wszystkie pytania. Jest po dunsku ale znajdz kogis jezeli sobie nie poradzisz do przetlumaczenia. Wszystkim zajmuje sie teraz Udbetaling Danemark. 

https://www.borger.dk/Sider/Barsel-kommende-foraeldre.aspx

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej