Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

tanie mieso w Bilce

<< < (2/3) > >>

faja:

--- Cytat: szczurek w 02 Wrz 2014, 08:17:08 ---Tak to z Bilki ma wlasnie tylko 22% .widac na opisie

--- Koniec cytatu ---
Tylko???
 az 22%   :(

szczurek:

--- Cytat: faja w 02 Wrz 2014, 11:03:08 ---Tylko???
 az 22%   :(

--- Koniec cytatu ---
no dla mnie to TYLKO BO---Najtłustszymi mięsami są natomiast:
- wieprzowina: golonka - 24,7g, żeberka - 29,3g, boczek - 53g i podgardle - 67,8g!;
- łopatka barania - 25g;
- kaczka i gęś -100g tuszki zawiera odpowiednio 28,6g i 31,8g tłuszczu.

roga:
Zalezy jak na to patrzymy. Na przyklad 3-5 a  juz 7% to dla mnie absolutne max. i nie "svineri" (a tak mozna nazwac dunskie mieso wieprzowe/wieprze szpikowane antybiotykami i nie tylko), bo i tluszcz swinski i proteiny mozna zastapic innymi lepszymi, zdrowszymi i smaczniejszymi produktami. 22% tluszczu w miesie to KATASTROFA, jezeli mowa o regularnym spozywaniu wiele razy w tygodniu.     

roga:

--- Cytat: szczurek w 02 Wrz 2014, 11:35:55 ---no dla mnie to TYLKO BO---Najtłustszymi mięsami są natomiast:
- wieprzowina: golonka - 24,7g, żeberka - 29,3g, boczek - 53g i podgardle - 67,8g!;
- łopatka barania - 25g;
- kaczka i gęś -100g tuszki zawiera odpowiednio 28,6g i 31,8g tłuszczu.

--- Koniec cytatu ---

Smacznego :o

szczurek:

--- Cytat: roga w 02 Wrz 2014, 16:26:39 ---Zalezy jak na to patrzymy. Na przyklad 3-5 a  juz 7% to dla mnie absolutne max. i nie "svineri" (a tak mozna nazwac dunskie mieso wieprzowe/wieprze szpikowane antybiotykami i nie tylko), bo i tluszcz swinski i proteiny mozna zastapic innymi lepszymi, zdrowszymi i smaczniejszymi produktami. 22% tluszczu w miesie to KATASTROFA, jezeli mowa o regularnym spozywaniu wiele razy w tygodniu.     

--- Koniec cytatu ---
przeciez nikt nikomu nie kaze jesc mielonego 5-7 razy w tygodniu .mozna uzupelniac to mniej tluszczowymi miesami.

Do najchudszych mięs należą:
- mięso z indyka - pierś bez skóry zawiera jedynie 0,7g tłuszczu w 100g produktu, udziec ze skórą - 6,4g tłuszczu, a skrzydło - już 11,4g;
- mięso z kurczaka - pierś bez skóry - 1,3g tłuszczu, udko ze skórą - 10,2g, a skrzydełko - 12,2g;
- mięso cielęce - sznycel zawiera 2,4g tłuszczu, łopatka 2,8g, a udziec 3,1g;
- mięso z królika - 100g tuszki zawiera 8g tłuszczu;
- wołowina: polędwica - 3,5g, rostbef - 7,3g oraz rozbratel - 10,1g;
- schab wieprzowy - 10g.
I wybor z takiej listy jest naprawde urozmaicony .nie popadam w paranoje czy swinka karmiona antybiotykami czy pyrkami ze sruta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej