Ogólne > Hydepark

Koszt budowy domku jednorodzinnego koło Kopenhagi

(1/3) > >>

IgorDK:
Witam,

Czy orientuje się ktoś jakie są mniej więcej koszty wybudowania domku parterowego, jednorodzinnego o powierzchni 230m2, z dachem kopertowym. Interesuje mnie przede wszystkim jaki jest koszt materiałów i robocizny oraz koszta za 1m2 za stan surowy zamknięty i stan deweloperski.

Za jakiekolwiek informację z góry dziękuję.

pozdrawiam

lukashero:
4 miliony koron.

lukashero:
zmieniam zdanie. 5 milonow. faktycznie podales tyle danych ze mozna spokojnie obliczyc koszt  z dokladnoscia co do korony, ale przy pierwszym podliczeniu nie wzialem pod uwage ogrzewania podlogowego, inflacji i sytulacji na ukrainie.

IgorDK:
Widzę, że na każdym forum znajdzie się błazen, który próbuje być śmieszny, choć nie ma kompletnie pojęcia o czym pisze.

Czy, gdziekolwiek pytałem o dokładny kosztorys? Czy prosiłem o wycenę co do korony?
No właśnie... Jedyne o co prosiłem to PRZYBLIŻONE stawki za robociznę i materiały liczone za 1m2 w okolicach Kopenhagi.

O dziwo potrafię w dużym przybliżeniu obliczyć koszty budowy domku jednorodzinnego w Polsce.
Kształtują się one na poziomie:
Stan surowy zamknięty - 1800zł/m2 z czego 500 to robocizna, a 1300 materiał.
Stan deweloperski - ok 2800zł/m2 z czego 750 to robocizna, a 2050 materiał.

Oczywiście są to średnie stawki, które przyjmuje się za obowiązujące. Do dokładniejszej wyceny potrzebny jest projekt, rzecz jasna.
Sądzę, że jeżeli ktoś w ostatnich latach budował dom w tym rejonie będzie znał zakres stawek i w przeciwieństwie do Ciebie, będzie mógł napisać cokolwiek sensownego.

Winszuję wiedzy, taktu oraz niebywałego poczucia humoru.

Pozdrawiam i w dalszym ciągu liczę, że znajdzie się ktoś, kto podzieli się czymś sensownym.

lukashero:
moze jestem komikiem, ale o wiele mniejszym niz ty. myslalem ze to dla zartu,a tu sie okazuje ze na powaznie. jak sie jest powaznym czlowiekiem i chce sie wybudowac dom o powierzchni 230m kw w obrebie kopenhagi  to powinno sie isc do firm ktore sie tym zajmuja, ewentualnie poszukac na dunskich stronach jakie sa ceny takich domow i wyciagnac wnioski. choc podejrzewam ze ty nie dla siebie chcesz wybudowac, a komus i zastanawiasz sie ile wziac za robote i materialy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej