Ogólne > Edukacja
SU - co po kolei?
asztar:
Witam,
studiuje w Danii, udalo mi sie znalezc prace 10h/tydzien, ale nie dostalem jeszcze CPR. Co musze teraz dalej zrobic aby starac sie o SU? http://www.su.dk/Sider/default.aspx znalazlem ta strone ale niestety nie jestem pewien - zeby moc sie zalogowac musze cos takiego jak NEM ID wyrobic? I do tego musze miec juz cpr? Czy co innego musze zrobic?
Biuro Su w moim miescie jest godzine drogi rowerem od miejsca gdzie pracuje/studiuje i jest otwarte tylko w godzinach jak pracuje/studiuje dlatego wolalbym uniknac niepotrzebnego jezdzenia tam...
makarpoland:
https://www.nemid.nu/dk-da/ - musisz zamowic NEMid przez te strone www (mozna zmienic na jezyk angielski i zamowic z pomoca paszportu lub prawka). Nie musisz miec CPR zeby ubiegac sie o SU - jestem tego pewien na 99%, bo sam niedawno wysylalem wniosek.
zaq:
Asztar z tego co czytam to chcesz starac sie o SU na tej samej podstawie co ja, czyli praca 10-12 godzin tygodniowo. Niestety we wniosku, ktory nalezy wypelnic jest okienko w ktorym wymagaja podania numeru CPR. Dodatkowo przy skladaniu wniosku nalezy udowodnic, ze rzeczywiscie pracujesz te 10-12 godzin/tydz. poprzez zalaczenie kopii kontraktu i 'lonow' (paskow wyplat z okreslona liczba godzin i zarobkiem).
Ja swoj nem-id dostalam zakladajac konto w banku, wydaje mi sie ze to najlatwiejsza opcja (gdy posiadasz CPR) gdzie kody do zalogowania dostajesz od reki.
Z reguly sekretariat SU znajduje sie na kazdej uczelni i to zawsze tam zalatwia sie wszystkie sprawy z tym zwiazane, wiec dziwi mnie fakt, ze do najblizszego biura masz godzine drogi.
asztar:
ale nie da sie miec nemidu bez cpr chyba, chociaz pewien nei jestem
godzina drogi bo mieszkam w aalborgu - kampus jest na granicy miasta a wydzial, praca i moje mieszkanie w samym centrum (moj wydzial nie jest w kampusie). Z tego co wiem - chociaz nie moge dobrych informacji znalezc na razie - jest tylko jedno biuro na uczelnie i na pewno jest ono w kampusie
zaq:
Nie sadze. aby cokolwiek dalo sie zalatwic bez cpr-u ;) Ale to kwestia 2-3 tygodni, aby go uzyskac.
Zawsze mozna skontaktowac sie z biurem SU przez maila i telefon w razie watpliowsci. Numer na pewno znajedziesz na stronie uczelni. Wniosek o SU mozna wyslac mailem, bez koniecznosci telepotania sie do biura :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej