Ogólne > Hydepark

Nowy rzond w Polsce

<< < (10/13) > >>

roga:

Pijanstwo, warcholstwo, sobiepanstwo, swarliowsc szlachty; obojetne mieszczanstwo; oraz ciemne, glodne i przekupne chlopstwo;

Czy wiele sie zmienilo?

Pijanstwo, warcholstwo, sobiepanstwo, swarliowsc; obojetne mieszczanstwo (dzisiaj: relatywnie niewielka klasa srednia); glodne i przekupne chlopstwo (dzisiaj: wiekszosc spoleczenstwa)

happybeti:
 Jomir! Padłam :))))
Cytat świetny! ;D
Ustawiam się pierwsza w kolejce do pożyczenia książki, jak już ją zdobędziesz:).

owieczkama:
wysoki poziom frustracji w tym wątku.
Mam wrażenie że na tym forum mają fory, pierwszeństwo itp tylko poloniści... reszta jest skutecznie i notorycznie dyskryminowana

owieczkama:
a o nowym starym i jakimkolwiek rządzie powinni wypowiadać się Polacy, którzy zostali w Polsce i pomimo wszystkiego co w Polsce dzieje dają sobie radę i nie uciekają na emigrację.

roga:

--- Cytat: owieczkama w 08 Paź 2014, 10:15:52 ---wysoki poziom frustracji w tym wątku.
Mam wrażenie że na tym forum mają fory, pierwszeństwo itp tylko poloniści... reszta jest skutecznie i notorycznie dyskryminowana

--- Koniec cytatu ---

A ta reszta, ktora wedlug ciebie (takie masz wrazenie) jest skutecznie i notorycznie dyskryminowana, powinna moze sama zrobic cos w kierunku podniesienia swojego poziomu i nie chodzi o to aby wszyscy zostali "polonistami". W Danii ten problem tez nie jest obcy i szczegolnie dotyczy troche starszego pokolenia, ktore nie kontynuowalo swojej edukacji po skonczeniu szkoly podstawowej. Dzisiaj szkoly wieczorowe dla doroslych pisza o braku miejsc, poniewaz tak duzo osob stara sie uzupelnic swoje braki zarowno w jezyku dunskim jak i matematyce - godne podziwu. Natomiast nikt ich nie wysmiewa ani nie krytykuje, przeciwnie pracodawcy i ich najbizsi, naklaniaja ich i wspieraja. Zazwyczaj sa dobrymi i wartosciowymi pracownikami. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej