Ogólne > Hydepark
watek dla purystow jezykowych
lukashero:
Tutaj bedziemy sobie analizowac swoje i innych wypowiedzi.To nic ze jeden ... z drugim beda kaleczyc jezyk polski na stronie polonii, wazne zeby bylo merytorycznie! To jest post dla wszystkich ktorzy zarabiaja mniej niz 43000 brutto i sa prawdopodobnie mniej inteligentni, bo wlasnie tyle nie zarabiaja.
Zapraszam :P
surja85:
Wiesz co? Szczerze mówiąc mnie też takie babole trochę przeszkadzają, ale nie na tyle żeby je komuś wytykać. Chodzi o to, że często jest tak, że to jest kwestia dysgrafii, dysortografii itp. Kiedyś myślałam , że taka osoba porostu miała w nosie naukę, ale niestety nie... Mam wśród znajomych kilka osób, które zasady ortografii znają lepiej niż niejeden polonista, a i tak nie są w stanie ich stosować... I szczerze mówiącna cchwile obecną najważniejsze jest dla mnie, żeby zrozumieć sens wypowiedzi nie oceniając książki po okładce.
Jomir:
W ramach cwiczen popracujmy moze nad tym tekstem:
--- Cytat: lukashero w 09 Cze 2010, 22:19:56 ---jesl na zoltych, to niewiele dostaniesz.a z tymi naklejkami, to troche bardziej skomplikowana sytulacja.najgorzej jak sie spowoduje wypadek w polsce.w polsceez policja tez moze zabrac samochod na parking,a z tego to powodu, ze nie ma z daniia zadnej umowy o tych naklejkach.
Det bemærkes, at der ikke er indgået aftale med andre lande end Tyskland om godkendelse af danske prøveskilte eller prøvemærker.
mialem juz klka razy spotkanie z policja w posce na naklejkach ,ale jakos udalo mi sie pojechac dalej...
--- Koniec cytatu ---
Jak to bylo z tym rzucaniem kamieniami???
nadusiaa:
To nie jest tak jak piszecie w wiekszosci tylko wiele osob nie ma czasu uzywac spacji lub patrzec co jak napisalem czy z malej czy z duzej mi sie tez czasami nie chce po prostu pisze i tyle nie zwracam uwagi jak.Nie kazdy siedzi tak jak wy ciagle na necie
Jomir:
A to na deser :)
--- Cytat: lukashero w 16 Maj 2010, 16:21:08 --- takie kontrole zdarzaja sie i to nie tylko w stusunku do obcokracjowcow.dunczycy musza przestrzega tego samego prawa.mojego kolegi dziewczyne zlapano na tym ze mieszka z kims innym.wstrzymano natychmiast dotacje i dali jej mandat na kilkanascie tys. koron.
malinka2305,wiesz co to interpunkcja?nie wspomne o bledach ortograficznych ktore robisz.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej