Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Maslo bez soli

<< < (2/4) > >>

Odense fyn:
zalezy do czego chcesz uzywac, jak do pieczenia czy do masy to wystarczy kupic Budget, cena ok 10 kr jest lekko solone, ale juz sprawdzilem i nie czuc tej soli, a lurpak to na pewno ponad 20 kr, ten bez soli jest drozszy od zwyklego

faja:
Ojej, pomylily mi sie kolory, nieczesto kupuje jakies maslo  >:(

szczurek:

--- Cytat: Odense fyn w 30 Wrz 2014, 15:50:13 ---zalezy do czego chcesz uzywac, jak do pieczenia czy do masy to wystarczy kupic Budget, cena ok 10 kr jest lekko solone, ale juz sprawdzilem i nie czuc tej soli, a lurpak to na pewno ponad 20 kr, ten bez soli jest drozszy od zwyklego

--- Koniec cytatu ---
tylko ze ten Lurpak bez soli jest cos ostatnio unikatem na polkach.
LEO to podaj jakie.moze sie zawsze przydac

kitty:
kupuje solone do pieczenia, bo i tak sporo przepisow zawiera w sobie sol - do drozdzowego szczypta soli, do pieguskow tez... na masle nie pieke duzo, ale te, co czasem robie smakuja z solonym maslem. :)

happybeti:
Do pieczenia- tak, zwłaszcza to z Lidla, "lekkosolone" jest ok.
Ale jak ktoś już chce np krem zrobić... ::)
Ja mam zawsze "żelazny zapas" niesolonego z Polski albo Niemiec.
Bo na codzień , do chleba, to solone (ale też lidlowskie, "letsaltet") jest ok :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej