Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
ciasto bananowe
(1/1)
mawi:
Ciasto bananowe
Składniki
• 5 jaj
• 3 dl cukru ( 300g)
• 3 łyżeczki cukru waniliowego
• 115 g masła stopionego ,37 g wiórek kokosowych
• 150 g maki pszennej +1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 banany (rozetrzyj na gładką masę), 100 gram gorzkiej czekolady
Etapy przygotowania
1. Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj rozpuszczone masło, dodaj kokos i banany (przetarte na papkę). Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do utartej masy. Średniej wielkości blaszkę posmaruj masłem i wyłóż masę, piecz w temp 175*C ok 30 minut. W zależności od wysokości ciasta, czym forma wyższa tym pieczesz ciasto dłużej. Po ostudzeniu polej ciasto masa czekoladową lub lukrem, smacznego!
Nawigacja
Idź do wersji pełnej