Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

ciasto bananowe

(1/1)

mawi:
Ciasto bananowe




Składniki

•      5 jaj
      
•      3 dl cukru ( 300g)
      
•      3 łyżeczki cukru waniliowego
      
•      115 g masła stopionego ,37 g wiórek kokosowych
      
•      150 g maki pszennej +1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
      
•      2 banany (rozetrzyj na gładką masę), 100 gram gorzkiej czekolady
      

Etapy przygotowania

1.      Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj rozpuszczone masło, dodaj kokos i banany (przetarte na papkę). Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do utartej masy. Średniej wielkości blaszkę posmaruj masłem i wyłóż masę, piecz w temp 175*C ok 30 minut. W zależności od wysokości ciasta, czym forma wyższa tym pieczesz ciasto dłużej. Po ostudzeniu polej ciasto masa czekoladową lub lukrem, smacznego!
            

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej