poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Szwecja stanie się wkrótce krajem trzeciego świata  (Przeczytany 86842 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Szwecja stanie się wkrótce krajem trzeciego świata
« Odpowiedź #105 dnia: 03 Lis 2014, 16:32:13 »
Podajesz wikipedie i youtube jako wiarygodne zródla ??

Milej zabawy zycze...
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #106 dnia: 03 Lis 2014, 17:10:16 »
@ lukashero
nie mam ochoty dyskutowa na TAKIM poziomie. Nie zamierzam odnosic sie do bzdur i rozpatrywac , co jeden czy  drugi dziennkarzyna, ktory czasem ma racje, a czsem  nie 8), powiedzial.
WIEDZA, moj drogi, wymaga siegniecia glebiej, nie do wiki i youtuba, jak slusznie ae zauwazyla.
Tak to sobie mozesz porozmawiac ze srednio rozgarnietymi gimbusami, nie z dojrzalymi ludzmi.
Tobie swojej wiedzy o swiecie udowadniac nie mam potrzeby, bo nawet tego, co pisze prostym jezykiem, nie rozumiesz.

Sorry za brak polskiej czcionki tym razem, ale w tej chwili potrzebuje dunskiej  ;) - i nie chce mi sie zmieniac co chwila .
" Polak gorszego sortu"

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #107 dnia: 03 Lis 2014, 17:26:54 »
Podajesz wikipedie i youtube jako wiarygodne zródla ??

Milej zabawy zycze...

Wikipedia akurat jest bardzo wiarygodnym zrodlem na rowni z encyklopedia i wykorzystywanym na studiach wyzszych czy tez opracowaniach naukowych. Ciekawe jakie ty masz wiarygodne zrodla. Dziadka, babcie? Czy dziennik w tv? Bardzo ciekawy jestem. Happybeti nie moze napisac, moze tobie sie uda.
@ lukashero
nie mam ochoty dyskutowa na TAKIM poziomie. Nie zamierzam odnosic sie do bzdur i rozpatrywac , co jeden czy  drugi dziennkarzyna, ktory czasem ma racje, a czsem  nie 8), powiedzial.
WIEDZA, moj drogi, wymaga siegniecia glebiej, nie do wiki i youtuba, jak slusznie ae zauwazyla.
Tak to sobie mozesz porozmawiac ze srednio rozgarnietymi gimbusami, nie z dojrzalymi ludzmi.
Tobie swojej wiedzy o swiecie udowadniac nie mam potrzeby, bo nawet tego, co pisze prostym jezykiem, nie rozumiesz.

Sorry za brak polskiej czcionki tym razem, ale w tej chwili potrzebuje dunskiej  ;) - i nie chce mi sie zmieniac co chwila .

W ogole nie wiadomo po co ktos zabiera glos w dyskusji jesli nie ma nic ciekawego do napisania (albo smiesznego, nawet w jego mniemaniu :D )

Bede madry i napisze ze to nie jest wiarygodne zrodlo, wysmieje go,ale nie podam zadnego wiarygodnego zrodla, bo nie wiem.  ::)
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #108 dnia: 03 Lis 2014, 17:37:58 »
Jak juz pisalam- nawet tego, co prostym jezykiem napisalam, nie rozumiesz, a domagasz sie powaznych zrodel   8) ::).
Nie ten poziom dyskusji, lukas.
Podawanie stronek typu `"Stop islamizacji " itp nie czyni z ciebie powaznego rozmowcy.
Jesli kiedys dotrzesz do zrodel nie naiwnych i histerycznych, tylko rzetelnych, wtedy pogadamy.
Ale mysle, ze ludzie twojego pokroju, o twoich pogladach, zwyczajnie takich opracowan nie szukaja. Wystarczy im to, co im portale typu "Stop islamizacjiØ podsuna na tacy  8) ::)

A co do wykorzystywania "Wiki..." na studiach wyzszych czy tez w OPRACOWANIACH NAUKOWYCH...no comments... ::)...
Swiadczy to tylko o "poziomie" tych "studiow" czy "opracowan NAUKOWYCH ".
Znam dobrych nauczycieli gimnazjum, ktorzy za zrzynanie z wiki wala paly, bo chca nauczyc uczniow szukania i docierania do zrodel. Twoi widocznie zadowalali sie wypracowaniem zerznietym z wiki...coz...to widac...
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #109 dnia: 03 Lis 2014, 17:48:39 »
W wikipedi pisac moga wszyscy, ja, ty, ludzie z ulicy nie majacy zielonego pojecia o temacie oprócz niezlomnej wiary ze wlanie oni wiedza wszystko najlepiej tez.

Nie wiem jakie opracowania naukowe sa na podstawie wiki. Ale na pewno nie sa naukowe.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #110 dnia: 03 Lis 2014, 18:06:00 »
W wikipedi pisac moga wszyscy, ja, ty, ludzie z ulicy nie majacy zielonego pojecia o temacie oprócz niezlomnej wiary ze wlanie oni wiedza wszystko najlepiej tez.

Nie wiem jakie opracowania naukowe sa na podstawie wiki. Ale na pewno nie sa naukowe.

Czekam na odpowiedz, narazie tylko negacja.
Napisz artykul o czymkolwiek i zobacz jak dlugo bedzie na wiki. Mozesz sobie debilizmy pisac do woli, ale dlugo one na wiki nie beda.

happybeti, szkoda tobie  odpisywac.Nie mam zielonego pojecia o czym ty piszesz.Zadalem ci pytania, nie potrafisz odpowiedziec i tylko gadanie o ogolnikach i podwazanie zrodel .Przeczytaj  artykul na "nie dla islamizacji europy" i znajdz artykul w ktorym pisza nieprawde. Moze oni sonbie wymyslaja to? Podalem ci przyklady, zrodla, a ty piszesz nic nie rozumiem.Zatem pytam czego wg ciebie nie rozumiem. Odpowiesz mi? I nadal czekam na zrodla wiarygodne z ktorego czerpiecie informacje dotyczace spraw bierzacych.

"Znam dobrych nauczycieli gimnazjum, ktorzy za zrzynanie z wiki wala paly, bo chca nauczyc uczniow szukania i docierania do zrodel. Twoi widocznie zadowalali sie wypracowaniem zerznietym z wiki...coz...to widac..."

Juz widze jak ten dobry nauczyciel mowi do ucznia ze jest debilem bo sciagnal z wikipedia zamiast... przeczytac encyklopedie w ktorej jest dokladnie to samo.

EOT.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #111 dnia: 03 Lis 2014, 18:22:11 »
Jeszcze raz : na wiki moze pisac kazdy, krócej-dluzej ale kazdy.

Jest po prostu zbiorowiskiem róznosci i kazdy - tak i ty to robisz - wybiera sobie co mu pasuje, ale wiarygodnosc naukowa jest nieistniejaca.

Tak jak ty - cos tam czytales, klikales po róznych stronkach, cos ci sie spodobalo, masz swoje zdanie - super - ale twoje zdanie jako takie nie ma zadnego znaczenia naukowego, niczym nie zostalo potwierdzone, zródla sa niewiarygodne.
To po prostu twoje prywatne widzimisie. Kazdy ma do tego prawo ale twierdzenie ze moje widzimisie jest jedyne i najlepsze...? Cos to bardzo do islamu podobne ... ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 03 Lis 2014, 18:22:11 »

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #112 dnia: 03 Lis 2014, 18:47:21 »
Przytocze historie:

Nie pamietam juz z czyich to bylo wspomnien/pamietnika, ale uproszcze to bardzo szybciutko.

Przed II WS wiekszosc polskiej arystokracji i "starszych i madrzejszych" Polakow (podobnych jak tutaj forumowiczow), nie wierzylo w wojne. Pisarz ow przytaczal cytaty i rozmowy, ktore mialy miejsce w Warszawie i okolicznych dworkach i rezydencjach. Ludzi rozrywajacych szaty lub probujacych przekonac, ze wojna jest o krok wysmiewano, robiono z nich glupkow lub przynajmniej ignorowano. Bylo to okolo 2-3 miesiace przed wojna. Ale czemu sie dziwic, jesli wtedy istnial taki problem i nie bylo TV i programow typu "Tancz z gwiazdami". Teraz moze byc juz tylko gorzej i niedowiarki lub ludzie malej wiary moga sie bolesnie przekonac, ze zagrozenie jest realne i byc moze nawet o krok od nich. Wierze, ze odpowiednie organy wiedza co jest na rzeczy, ale lepiej trzymac reke na pulsie i dzialac prewencyjnie niz potem plakac nad rozlanym mlekiem albo Ayranem.

Wiadomo, ze w Polsce byla V kolumna, euforia po 20, agenturka itp, ale sytuacja podobna jak dzisiaj. Mamy swoje iphony, facebooka, wyjazdy na wakacje, mieszkamy w bialych dzielnicach itp. I co? Za pare lat sytuacja bardzo szybko moze sie zmienic, bo nie wierze, ze Szwecja czy Dania ma dosc jaj i mozliwosci zeby w razie ewentualnej eskalacji konfliktu sie po prostu przeciwstawic czemukolwiek (mentalnosc przecietnego/wygodnego Europejczyka). Predzej wierze w Niemcy, ktore maja wieksze mozliwosci dzialania i doswiadczenie, bo juz raz bardzo ladnie poradzily sobie z podobnym "problemem" w w latach 3x-4x.

Historia lub sie powtarzac.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #113 dnia: 03 Lis 2014, 19:09:04 »
Makar ...
Czy mam rozumieć, że pochwalasz "poradzenie sobie z "problemem" " przez Niemcy w latach 30-40 ??!
Pochwalasz ludobójstwo? :o
Zauważ, ze również z "problemem" Słowian sobie chcieli w ten sposób "poradzić"...

Proszę, proszę...czego to człowiek się o ludziach tu , na forum, może dowiedzieć...

@lukas
Wiem, że nie masz pojęcia, o czym piszę :).
Cały czas właśnie to ci mówię :)
A co do owej stronki "Stop islamizacji...."- za punkt honoru poczytuję sobie nie wchodzić i nie czytać takiego chłamu.
" Polak gorszego sortu"

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #114 dnia: 03 Lis 2014, 19:13:27 »
Makar ...
Czy mam rozumieć, że pochwalasz "poradzenie sobie z "problemem" " przez Niemcy w latach 30-40 ??!
Pochwalasz ludobójstwo? :o
Proszę, proszę...czego to człowiek się o ludziach tu , na forum, może dowiedzieć...

Przeczytalem kilkukrotnie swoj post i wydaje mi sie, ze nie ma w nim jednak zadnego bledu gramatycznego lub pochwalenia "niemieckiego rozwiazania". Predzej doszukalbym sie bledu w twoim mysleniu lub po prostu braku umiejetnosci interpretacji/analizy tekstu.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Lis 2014, 19:31:27 »
Nie za bardzo rozumiem twoja wypowiedz:  Predzej wierze w Niemcy, ktore maja wieksze mozliwosci dzialania i doswiadczenie, bo juz raz bardzo ladnie poradzily sobie z podobnym "problemem" w w latach 3x-4x.

Co i kogo masz na mysli?

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #116 dnia: 03 Lis 2014, 19:50:18 »
Przeczytalem kilkukrotnie swoj post i wydaje mi sie, ze nie ma w nim jednak zadnego bledu gramatycznego lub pochwalenia "niemieckiego rozwiazania". Predzej doszukalbym sie bledu w twoim mysleniu lub po prostu braku umiejetnosci interpretacji/analizy tekstu.

Może i błędnie interpretuję słowa  "BARDZO ŁADNIE SOBIE PORADZIŁY "...Może to nie jest pochwała...może w polskiej gramatyce i składni "poradzić sobie bardzo ładnie" oznacza dezaprobatę... 8)
Makar...clou mojej "interpretacji" leży w tym właśnie "BARDZO ŁADNIE" , użytym przez ciebie.
Wszystko na ten temat.
Nie kompromituj się dalej.
" Polak gorszego sortu"

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #117 dnia: 03 Lis 2014, 21:56:06 »
"Wiem, że nie masz pojęcia, o czym piszę :).
Cały czas właśnie to ci mówię :)
A co do owej stronki "Stop islamizacji...."- za punkt honoru poczytuję sobie nie wchodzić i nie czytać takiego chłamu."

Bo ty o niczym sensownym  nie piszesz, bzdury, banialuki, sama nie wiesz  czym piszesz a wymagasz ode mnie.

Ten komentarz ze za pkt honoru poczytujesz sobie nie wchodzic na ta strone, to widki opadaja. Nie wiadomo czy sie smiac,czy plakac. Polowa internetu jest takich ludzi jak ty,"nie znam sie, to sie wypowiem"
Jeszcze raz : na wiki moze pisac kazdy, krócej-dluzej ale kazdy.

Jest po prostu zbiorowiskiem róznosci i kazdy - tak i ty to robisz - wybiera sobie co mu pasuje, ale wiarygodnosc naukowa jest nieistniejaca.

Tak jak ty - cos tam czytales, klikales po róznych stronkach, cos ci sie spodobalo, masz swoje zdanie - super - ale twoje zdanie jako takie nie ma zadnego znaczenia naukowego, niczym nie zostalo potwierdzone, zródla sa niewiarygodne.
To po prostu twoje prywatne widzimisie. Kazdy ma do tego prawo ale twierdzenie ze moje widzimisie jest jedyne i najlepsze...? Cos to bardzo do islamu podobne ... ;D

Nadal nie mam odpowiedzi skad ty czerpiesz wiedze. Oczywiscie ze moje zdanie nie ma znaczenia naukowego, chyba nikogo zdanie na forach nie ma znaczenia naukowego. No moze twoje ma, bo czerpiesz wiedze z takich zrodel ze az ich wyjawic nie mozesz.Nie twierdze ze moje widzimisie jest jedyne. Ja przedstawiam jakies argumenty,a ktos kto jest w opozycji powienien przedstawic kontrargumenty,a nie pisac ze zrodlo niewiarygodne i" haha jestes gupi hahaha".

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #118 dnia: 03 Lis 2014, 23:00:21 »
Coz - moze troche sie skompromisowalem - w szkole nigdy nie bylem prymasem...

"Ladnie sobie poradzili" jest komentarzem - trzeba przyznac, ze organizacja "pracy" Niemcow byla niesamowita i byli efektywni i wytrwali w swojej pracy, ktora sobie tam zaplanowali. Jest to sarkastyczny komentarz i stwierdzenie faktu ws dzialanosci niemieckiej dot. eksterminacji ludnosci w latach 3x-4x. Trudno zaprzeczyc, ze cala ta chora machina nie dzialala sprawnie, ikke?

Dodam tylko, ze moja wypowiedz miala inny sens i dotyczyla innej sprawy - dziwnie czepiac sie mniej istotnej sprawy niz przytoczenie przeze mnie fragmentu, ktory jest zwiazany w jakis sposob z tematem.

Na ostudzenie emocji i zakonczenie tej ciekawej dyskusji:

http://www.maxpapeschi.com/site/?page_id=164

:D

PS: W sprawie amerykanskiego wplywu na Ukraine (nie wiem kim jest Braun i czy jest z tych "dobrych", ale mowie dosyc ciekawie):

Not a valid vimeo URL
« Ostatnia zmiana: 03 Lis 2014, 23:19:36 wysłana przez makarpoland »

Offline maryo1977

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 8
« Odpowiedź #119 dnia: 03 Lis 2014, 23:33:08 »
" Brytyjskie pielęgniarki muzułmańskiego wyznania otrzymały w tym roku kolejne prawa i przywileje związane z ich religią. Nie muszą już myć i dezynfekować rąk przed operacjami, przy których asystują.

Pielęgniarki obawiają się, że mycie rąk w pokoju operacyjnym może narazić je – jak stanowi prawo islamskie – na zbrukanie ich niewinności.

Dano im przywilej korzystania z jednorazowych plastikowych rękawów mających chronić pacjentów przed ewentualnym zakażeniem. Departament zdrowia Wielkiej Brytanii oświadczył, iż zaproponowane rozwiązanie ma na celu osiągnięcie kompromisu między „środkami kontroli infekcji a światopoglądem”.

Niestety, to już kolejna sytuacja, w której muzułmanie nie tylko kosztem chrześcijan, ale także zdrowia i życia każdego innego obywatela otrzymują przywileje ze względu na swoją wiarę i przekonania."

theuspatriot.com
CS
http://www.myslkonserwatywna.pl

Share this:
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 03 Lis 2014, 23:33:08 »

jak odnosza sie pracodawcy w danii do sluzby wojskowej

Zaczęty przez tygrys3000Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 22071
Ostatnia wiadomość 09 Cze 2007, 15:21:41
wysłana przez GoTTie
Gdzie najlepiej mieszka sie w Århus?

Zaczęty przez SarahDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 28154
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 19:29:18
wysłana przez air2006
muah Thai - gdzie mozna sie zapisac?

Zaczęty przez Muay Thai- gdzie znajde?Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 41552
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2014, 13:41:34
wysłana przez czesio
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16818
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Jak się rozliczyć ze skat w 2008

Zaczęty przez kaska114Dział Podatki