Ogólne > Hydepark
Szwecja stanie się wkrótce krajem trzeciego świata
lukashero:
Szwedzi po raz kolejny pokazuja jakimi sa debilami
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Szwedzi-deportuja-dziecko-z-Korei-Polnocnej,wid,17013977,wiadomosc.html
Jomir:
Debil to jednostka chorobowa , albo slowo powszechnie uznane za obrazliwe.
Jomir:
--- Cytat: lukashero w 05 Lis 2014, 22:35:17 ---Szwedzi po raz kolejny pokazuja jakimi sa debilami
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Szwedzi-deportuja-dziecko-z-Korei-Polnocnej,wid,17013977,wiadomosc.html
--- Koniec cytatu ---
Nie podaje sie wieku "dziecka". ALe skoro samodzielnie przebylo Rosje i Chiny, to niemowlakiem pewnie nie jest.
Prawo jest jedno, dla wszystkich.
Jezeli zacznie sie robic wyjatki, skonczy sie nad nim panowanie. Nie wiem jak jest w Szwecji, ale do niedawna w Danii przepisy pozwalaly uciekinabusewi sciagnac cala rodzine do siebie. Stad tez nie moze byc poblazania.
Zwroc uwage, ze pisze sie o tym, ze historia chlopaka nie trzyma sie kupy, a adresu nie udalo sie potwierdzic. Rownie dobrze, moze byc chinskim szpiegiem, albo synem Putina.
Prawnicy trzymaja sie faktow.
Pozstaje oczywiscie dyskusja moralna, etyczna, ludzka...
Jezeli chodzi o mnie, wolalabym poznac wiecej faktow, zeby wypowiedziec sie konkretnie za lub przeciw.
Ciekawe czy bys tez tak protestowal, gdyby bylo to arabskie "dziecko".
lukashero:
--- Cytat: Jomir w 05 Lis 2014, 22:58:31 ---Nie podaje sie wieku "dziecka". ALe skoro samodzielnie przebylo Rosje i Chiny, to niemowlakiem pewnie nie jest.
Prawo jest jedno, dla wszystkich.
Jezeli zacznie sie robic wyjatki, skonczy sie nad nim panowanie. Nie wiem jak jest w Szwecji, ale do niedawna w Danii przepisy pozwalaly uciekinabusewi sciagnac cala rodzine do siebie. Stad tez nie moze byc poblazania.
Zwroc uwage, ze pisze sie o tym, ze historia chlopaka nie trzyma sie kupy, a adresu nie udalo sie potwierdzic. Rownie dobrze, moze byc chinskim szpiegiem, albo synem Putina.
Prawnicy trzymaja sie faktow.
Pozstaje oczywiscie dyskusja moralna, etyczna, ludzka...
Jezeli chodzi o mnie, wolalabym poznac wiecej faktow, zeby wypowiedziec sie konkretnie za lub przeciw.
Ciekawe czy bys tez tak protestowal, gdyby bylo to arabskie "dziecko".
--- Koniec cytatu ---
O arabskim dziecku bysmy nigdy nie uslyszeli ze beda go deportowac.Nawet jakby powiedzial ze mieszkal na pustyni. Nie po to sciagaja 85 tys w tym roku , zeby jakiegos deportowac.Chinski szpieg, zarty sobie robisz? Po pierwsze odnosze sie do tego co przeczytalem,a nie do urojen i domyslow. Fakty sa takie ze deportuja go do chin bo nie potrafia ustalic adresu. Dla mnie sprawa jest prosta, jesli mowi po koreansku, to jest koreanczykiem. Czy ktos slyszal zeby dziecko uciekalo z korei poludniowej? No nie, wiec jest z polnocy. Jesli by napisali ze nie mowi po koreansku, to rozumiem ze moglby byc chinczykiem i trzeba go odeslac z powrotem,ale jesli odsylaja go bo nie moga zweryfikowac adresu, to sa debilami, bo niby jak maja to zrobic? Nawet nie maja mozliwosci. Ktos ich zaprowadzi do obozu, czy tez miejsca gdzie mieszkal? On mogl nawet nie wiedziec dokladnie gdzie mieszka. Ty sie w ogole orientujesz jak wyglada zycie w Korei pln?
"Jezeli chodzi o mnie, wolalabym poznac wiecej faktow, zeby wypowiedziec sie konkretnie za lub przeciw."
To super ze poczekalas na wiecej faktow...ohhh wait.
lukashero:
--- Cytat: Jomir w 05 Lis 2014, 22:39:20 ---Debil to jednostka chorobowa , albo slowo powszechnie uznane za obrazliwe.
--- Koniec cytatu ---
Nie "debil" to nie jednostka chorobowa.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Debil
Gdy pisze ze Szwedzi to debile, to nie mam na mysli wszystkich szwedow, tylko tych ktorzy sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej