Ogólne > Hydepark
Szwecja stanie się wkrótce krajem trzeciego świata
frisms:
Miałam jeszcze dodać,ze cały ten islam,te lewackie mulit-kulti,poprawność polityczna - wszystko to nas tylko dzieli jako ludzi.Dzieli nas europejczyków,dzieli Europe,politykę,wspólne interesy...itd. i to jest przerażające.
Eh... :(
jarecky:
Multi-kulti oto przypadek z Wielkiej Brytanii
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Muzulmanska-spolecznosc-w-Birmingham-pozbadzcie-sie-bialych-dzieci-ze-szkoly,wid,16993625,wiadomosc.html
i co o tym myślicie?
sopocianka:
Nie martwcie sie o mnie ;D kraje zachodnie pracowaly na to przez ostatnie 60 lat ;) Polska dopabuse raczkuje w tym temacie, a i tak polowa z tych imigrantow wyjedzie na zachod :) wiec zostane sie ja i biali sasiedzi ;D
roga:
--- Cytat: lukashero w 29 Paź 2014, 10:03:39 ---
Wystarczy spojrzec na to jak my jestesmy traktowani,a jak przybysze z dalekiego wschodu. Oni nie musz pracowa, dostaja wszystko podane na tacy, my musimy pracowa, ajak sie nie podoba to wypad.To multi kulti odbije sie czkawka za 20 pare lat w calej europie.
--- Koniec cytatu ---
Nie nalezy mylic pojec. Przybysze z dalekiego wschodu (i nie tylko), ktorzy mieszkaja tutaj na podstawie uzyskanego azylu, podlegaja innym orawom, niz obywatele Unii, przyjezdrzajacy wylacznie na kontrakt zatrudnienia. Dlatego porownanie nie ma najmniejszego sensu. W podobnej sytuacji do obywateli z dalekiego wschodu byli np. polscy "solidarnosciowcy" w okresie stanu wojennego w Polsce wprowadzonym 13.12.1981 i ktorzy masowo przyjezdrzali do Szwecji, Dani i innych krajow. Uzyskanie azylu upowa znia, jak juz napisalem, do zupelnie innych praw niz zarejestrowanie pobytu w zwiazku z zatrudieniem i dlatego wlasnie jest i powinno byc tak jak napisales "my musimy pracowac, a jak nie to wypad", bo dlatego tutaj przyjechalismy. chcemy zostac - mozemy starac sie o pobyt staly i wowczas nasza sytuacje bedzie w pewnej mierze przypominala sytuacje azylantow.
happybeti:
--- Cytat: frisms w 29 Paź 2014, 15:31:19 ---Miałam jeszcze dodać,ze cały ten islam,te lewackie mulit-kulti,poprawność polityczna - wszystko to nas tylko dzieli jako ludzi.Dzieli nas europejczyków,dzieli Europe,politykę,wspólne interesy...itd. i to jest przerażające.
Eh... :(
--- Koniec cytatu ---
Gdyby nie to "lewackie multi-kulti", nie tolerowanoby tu również i Ciebie, Twoich tradycji, zwyczajów, religii, języka itd.
Zaiste...porażające, jak ludzie używają pewnych pojęć- "wytrychów", kompletnie nie rozumiejąc, co oznaczają i do czego się odnoszą.
Jak widać, "moralnność Kalego" w narodzie kwitnie ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej