Widzę, że
nadal nie ogarniasz różnicy między znaczeniem słowa "
ściągać", a "
przyjmować".
Nawet tego, co sam wklejasz, nie rozumiesz.
Uchodźcy z krajów III Świata nie zostali do krajów Unii ZAPROSZENI, nikt ich tu nie ŚCIĄGAŁ, przybyli sami i - trudno- takie jest prawo międzynarodowe, trzeba się nimi zająć.
Załóżmy, hipotetycznie, że Rosja napadła na Polskę- wiem, mało prawdopodobne, no, ale dla potrzeb dyskusji założmy, iż w Polsce trwa wojna.
Czy wówczas też tak byś krzyczał, że Szwecja czy Dania nie powinny przyjmować uchodźców?
Szwecja robiła to podczas II Wojny Światowej i robi teraz. Wtedy było dobrze, teraz jest "be" ? Jak zwykle- podwójne standardy...

I, zaręczam ci, Polacy równie dobrze potrafią na "gościnnych wystepach" kraść, oszukiwac państwo na zasiłkach i wszystkim, czym się da, a także gwałcić, mordować itd.
I- nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale to właśnie POLACY są NAJLICZNIEJSZĄ GRUPĄ ETNICZNĄ po Duńczykach tu, w Danii. I co ty na to ?
Co do "asymilacji"- dobre sobie !
Jedynie to, że nasza kultura, jak i duńska, jest, nazwijmy to, europejska i chrześcijańska, to BRAK ASYMILACJI Polaków przebiega w miarę niezauważalnie.
Mało to na tym forum można było naczytać się, jacy to Duńczycy idioci, ich zwyczaje i prawa beznadziejne,kuchnia do niczego, szkoły robią z dzieci debili , a w ogole to powinni nas po rękach i nogach całowac, że raczyliśmy tu przybyć i zaszczycić ich kraj swoją obecnością.
Czyż nie macie polskich kościołów, księży i mszy ?
Czyż zabrania się wam w domach mówić po polsku, czytac polskich książek, miec polską telewizję?
Czy ktoś wam zabrania noszenia np. medalików z Matką Boską ?
...lub skarpetek do sandałów, jeśli już o sposobie ubierania się , mowa

Co rozumiesz przez słowo "asymilacja" ?
Rezygnację ze swej religii i kultury ?
Do swoich rodaków mam dużo.
Własnie dlatego, że są moimi rodakami.
To nie za Arabówświecę oczami , gdy w lokalnej gazecie czytam, że polska firma oszukała miasto na 6 mln koron, przysyłając nie ten materiał, co zamówiono, nie w tym kolorze i jakości. I duńscy znajomi pytają, "jak można być tak głupim, by myślec, że to się uda i zawalić wielomilionmowy kontrakt i perspektywę dalszej współpracy z miastem " .
O okradane kontenery z odzieża dla organizacji dobroczynnych (być może właśnie dla arabskich uchodźców lub domów dziecka w Polsce) , litościwie nie pytają.