Regionalne > Kopenhaga
Gwarancja na samochód
MAXFIT:
Witam
za 8 dni konczy się 24 miesięczna gwarancja którą dał dealer.Niestety padły wtryski taka jest diagnoza serwisu.W piątek niestety nie mogłem odpalic samochodu.Co moge teraz zrobić czy mam szukać adwokata bo dealer chce przeciągać sprawę do konca gwarancji.Koszt 4 wtryskiwaczy w pl to koszt ok 10000zł nie sprawdzałem jeszcze tutaj bo nie chce z butów wyskoczyć:)
Jomir:
Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tym przeciaganiem.
Bo jezeli w momencie zgloszenia usterki, jest jeszcze gwarancja, to nie ma znaczenia, kiedy naprawa zostanie wykonana.
Auto posulo sie przed jej uplywem i to zglosiles.
No chyba, ze cos nie tak zrozumialam - mam na mysli, ze nie zglosiles, albo, ze usterka nie jest objeta gwarancja itp.
I jezeli stanie sie inaczej, a mowimy o aucie z Danii, to zawsze mozesz sie odwolac do odpowiednika polskieh federacji konsumeta, o tutaj:
http://www.forbrug.dk/
MAXFIT:
Chodzi o to ze juz wczesniej byly problemy zdealerem był padnięty akumulator nie wymienili go a stało sie tak po odbiorze samochodu,
Jest to bardzo poważna usterka samochodem nie da się jezdzić.Jakie prawa mam ja co mówi prawo.
zpatentem:
Jak juz wielokrotnie o tym pisalem jest w Danii bardzo prezna organizacja broniaca praw samochodziarzy: FDM.dk (obecnie pierwsze 3 miesiace czlonkostwo za darmo!!!!).
Maja oni warsztaty i wszelakich fachowcow oraz prawnikow do pomocy.Kazdy "leworeczny" :) prywatny posiadacz starszego samochodu powinien byc czlonkiem, uwazam. Zawsze robilem tam wstepne testy samochodow, ktore mialem zamiar kupic (z reguly sprzedawca sie na to zgadzal i czesto za to placil, ale byly to dosc nowe samochody :) ).
MAXFIT:
Ok zarejestruje się do fdm,koncówka gwarancji, samochód unieruchomiony,muszę szukać lawety,wieżć do dealera,do pracy nie mam czym dojechać,, jutro dzwonię do dealera jak wygląda sytuacja ,co mi powie czy się znów wypnie zapewne tak,i wtedy co mi pozostaje szukać prawnej pomocy.nie znam praw konsumenta ,w DK.Samochód posypał się na 8dni przed końcem gwarancji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej