Ogólne > Pomoc!

ubezpieczenie auta bez opholdu

(1/3) > >>

huckelbery:
Witam, mam problem  przyjeżdżając do danii kupiłem auto na duńskich rejestracjach, lecz musiałem kupić je na mojego kolegę ponieważ nie mam opholdu, i tu jest problem bo teraz dalej jestem bez opholdu ponieważ czekam, ale muszę używać auta do pracy, wiem ze jak mnie złapie policja to zabiorą mi tablice rejestracyjne i dostane kare, w ubezpieczalni nie moga mi sprzedać ubezpieczenia bo nie mam stałęgo adresu w danii, moje pytanie brzmi czy może ktoś z was wie czy jest możliwość wykupienia jakiegoś czasowego ubezpieczenia żeby poruszać sie pożyczonym autem
prosze o POMOC
pozdrawiam

Jomir:
Skoro masz prace, to rozumiem, ze oophold lada moment przyjdzie.
Moze zadzwon do statsforvaltning i zapytaj, moze nieco przyspiesza.

zpatentem:
Czy to znaczy, ze poruszasz sie nieubezpieczonym autem?

spooky:

--- Cytat: zpatentem w 12 Lis 2014, 13:17:55 ---Czy to znaczy, ze poruszasz sie nieubezpieczonym autem?

--- Koniec cytatu ---
Też za bardzo nie rozumiem o co chodzi ;)

A co za problem mieć samochód zarejestrowany i ubezpieczony (duńskie blachy) na kolegę, przecież poruszać się możesz nie tylko swoim samochodem.
Ktoś chyba pomieszał temat polskich blach ... z duńskimi ;)

huckelbery:
Dzwoniłem do SKAT i do ubezpieczalni  top danmark,  w skat mi powiedzieli ze kolega może mnie dopisać do swojego ubezpieczenia, ale można to załatwić w applus bilsyn, tam mogą mnie dopisać do jego ubezpieczenia, dla mnie parodia zeby z takimi sprawami jechac tam gdzie sie robi przeglad, ale cóż co kraj to obyczaj

Ps. w danii nie ma ubezpieczen na auto tylko na osobe, nie jest tak jak w pl, ze ubezpieczasz auto i każdy może nim śmigać
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej