Ogólne > Dania i o Danii

armia

(1/2) > >>

maciej.m:
Witam
Mam  pytanie czy mozna pracowac w dunskich sluzbach mundorowych np wojsko policja itp

Jezeli tak to jakie trzeba spelniach warunki

pozdrawiam

@ae@:
Najpierw trzeba miec obywatelstwo a potem isc do szkoly. Jakie szkoly, warunki przyjec itp itd ?

Polecam google.dk

matusz82:
Mam kolege policjanta,  w Polsce sie urodzil ale jako dziecko z rodzicami tu przyjechal i aby zostac policjantem musial zrzec sie PL obywatelstwa. Z tego co mi wiadomo to w dani nie ma podwojnego obywatelstwa.
Pozdrawiam

Jomir:
Juz PRAWIE jest. Ustawa zaklepana, wchodzi w moc 1 lipca 2015. Sprawy, ktore sa w toku, beda rozpatrzone w kontekscie nowych przepisow.

roga:
Tak. Ale to nie zmienia faktu, ze aby miec podwojne obywatelstwo, trzeba uzyskac to dunskie. A wiec aktualnie tylko osoby, ktore tutaj zamieszkuja i spelniaja warunki otrzymania dunskiego obywatelstwa, beda w niedlugim czasie mogly uzyskac obywatelstwo dunskie, zachowujac swoje obywatelstwo z kraju pochodzenia. Czyli nadal raczej daleka droga dla osoby z Polski  przebywajacej na zasadzie rejestracji pobytu (kontrakt zatrudnienia), pragnacej zostac w Danii policjantem.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej