Ogólne > Hydepark

Prowokacja

<< < (3/4) > >>

happybeti:

--- Cytat: Jomir w 21 Gru 2014, 09:40:46 ---Profanujesz znaczy sie:) zero przypraw , tylko sol :)

--- Koniec cytatu ---
Profanuję świadomie ;P.
TYLKO sól??? Nooo, weeeź....marnowanie dobrego mięsa  ;). Jakoś Dunczycy, przy całej swojej sympatyczności, za mistrzów kuchni w Europie nie uchodzą, niestety ;).

Vaxa- dla wegetarian ris alamande ;). I kartofelki w karmelu- może być ?

zpatentem:
Happy,
Wiele restauracji dunskich jest wyrozniona przez Michelin, a Noma zostala pare razy wyrozniona jako najlepsza na swiecie
co nie oznacza, ze prosty dunczyk jest wirtuozem kulinarnym (JAK TY); prosty dunczyk przyrzadza to na czym mogl w sklepie oszczedzic i je by miec sily do pracy; polak pracuja by moc sie dobrze najesc :)

Dla wegetarianow proponuje egzamin z ølbrød (przyrzadzic i niestety skonsumowac); nie wiem nawet jako to wyglada i smakuje, ale zauwazylem, ze dunczycy mowia o tym z jakims sentymentalnym rozczuleniem :)

Jomir:
To zalezy jaki øllebrød masz na mysli...
Taki suchy ze sklepu, spoko.

Ale taki prawdziwy robiony na piwie....
Powiem krotko: maz zaserwowal mi na poczatku znajomosci, gdy bylam slepo zakochana (wciaz zakochana, ale juz nie slepo :) ) , no ale do rzeczy - przy drugiej lyzce mnie "cofnelo". Nigdy nie sprobowalam ponownie.

MOja droga mama, zakochana w swoim zieciu, chciala mu zrobic przyjemnosc i zjesc, po kilku lyzkach miala wytrzeszcz oczu i zapytala mnie teatralnym szeptem - "moge nie zjesc" ?

Czy to wystarczy ?

DLa jasnosci - jestem wszystyko zerna. Jadam sledzie w karry, sledzie i ogorki konserwowe na slodko, boller i karry i wszystko inne. Øllebrød nie jestem w stanie.

vaxa_rys:
powiem jedno-konsystencja tego sprawia, ze mi sie podnosi to co ze smakiem wczesniej zjadlam...

Ania8520:
Rozuniem że osoby które się wcześniej wypowiedziały same opłacały sobie szkoły że teraz wymagają tego od innych? :)
Pytam tak z czystej ciekawości :)
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej