Ogólne > Dania i o Danii
Pozwolenie na zakup nieruchomości w DK
Profesore:
Witajcie ;),
planuję kupić mieszkanie na kredyt i podczas rozmowy z bankiem zostałem poinformowany, że jako obcokrajowiec potrzebuję zatwierdzenie możliwości kupna od wymiaru sprawiedliwości. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Znajoma kupiła mieszkanie i nikt jej o tego typu zaświadczenie nie prosił.
Jak ugryźć ten temat?
Może Roga coś wie? :P
Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego w 2015 roku.
MAXFIT:
Witam!
Kupowaliśmy dom w sierpniu,bank zażyczył sobie tego samego ale nie było ,z tym problemu gdyż adwokat zajmował sie całą sprawą także wszystko jest do ogarnięcia:)
Jomir:
Kupowalam z mezem dom ponad 5 lat temu, nikt mnie o nic nie pytal.
Zatrudnienie adwokata jednak polecam. Jest wiele spraw do ogarniecie.
Profesore:
Myślałem, że kolejność jest taka iż najpierw mi bank powie czy mam zdolnosć kredytową. Jeśli najpierw muszę zatrudnić adwokata i mu zapłacić to może się okazać, że to kasa wywalona w błoto w przypadku gdy bank odmówi udzielenia kredytu.
Ja tam się nie znam ale kolejność wydaje mi się dziwna - adwokat a potem ocena zdolności kredytowej. Miałem w planach zatrudnienie adwokata ale na późniejszym etapie.
Załatwiał może ktoś z Was to pozwolenie na zakup nieruchomości bez korzystania z pomocy adwokata?
zpatentem:
"Ja tam się nie znam ale kolejność wydaje mi się dziwna - adwokat a potem ocena zdolności kredytowej. Miałem w planach zatrudnienie adwokata ale na późniejszym etapie."
Tym powinienes argumentowac w banku...Dla nich wyliczenie i wstepne okazanie zainteresowania finansowaniem to pestka, a adwokat juz na poczatku to moze byc zbedny dla ciebie wydatek.
Mozesz zawsze poprosic o rozmowe z bankbestyrer i wyrazic zdziwienie.Sa tez niezalezne strony internetowe ktore wylicza czy cie na zakup stac poleca tez sposob i miejsce finansowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej