Ogólne > Dania i o Danii

Pozwolenie na zakup nieruchomości w DK

(1/2) > >>

Profesore:
Witajcie  ;),

planuję kupić mieszkanie na kredyt i podczas rozmowy z bankiem zostałem poinformowany, że jako obcokrajowiec potrzebuję zatwierdzenie możliwości kupna od wymiaru sprawiedliwości. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Znajoma kupiła mieszkanie i nikt jej o tego typu zaświadczenie nie prosił.

Jak ugryźć ten temat?

Może Roga coś wie? :P

Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego w 2015 roku. 

MAXFIT:
Witam!
Kupowaliśmy dom w sierpniu,bank zażyczył sobie tego samego ale nie było ,z tym problemu gdyż adwokat zajmował sie całą sprawą także wszystko jest do ogarnięcia:)

Jomir:
Kupowalam z mezem dom ponad 5 lat temu, nikt mnie o nic nie pytal.

Zatrudnienie adwokata jednak polecam. Jest wiele spraw do ogarniecie.

Profesore:
Myślałem, że kolejność jest taka iż najpierw mi bank powie czy mam zdolnosć kredytową. Jeśli najpierw muszę zatrudnić adwokata i mu zapłacić to może się okazać, że to kasa wywalona w błoto w przypadku gdy bank odmówi udzielenia kredytu.

Ja tam się nie znam ale kolejność wydaje mi się dziwna - adwokat a potem ocena zdolności kredytowej. Miałem w planach zatrudnienie adwokata ale na późniejszym etapie.

Załatwiał może ktoś z Was to pozwolenie na zakup nieruchomości bez korzystania z pomocy adwokata?

zpatentem:
"Ja tam się nie znam ale kolejność wydaje mi się dziwna - adwokat a potem ocena zdolności kredytowej. Miałem w planach zatrudnienie adwokata ale na późniejszym etapie."

Tym powinienes argumentowac w banku...Dla nich wyliczenie i wstepne okazanie zainteresowania finansowaniem to pestka, a adwokat juz na poczatku to moze byc zbedny dla ciebie wydatek.
Mozesz zawsze poprosic o rozmowe z bankbestyrer i wyrazic zdziwienie.Sa tez niezalezne strony internetowe ktore wylicza czy cie na zakup stac poleca tez sposob i miejsce finansowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej