Ogólne > Hydepark
Polskie auto
@ae@:
W zimie niekumata jestem :-)
...Jeśli ktoś chce opuścić Danie i zrezygnuje z pracy oraz wszystkich świadczeń socjalnych , a takze wymelduje się w komunie ze swojego dotychczasowego miejsca zamieszkania w Danii, ale fizycznie jeszcze przez jakiś czas będzie tu przebywał.
Czy w takim wypadku można się tu poruszać autem na Polskich numerach rejestracyjnych przez okres 2-3tygodni
Mieszkając przez ten czas w Danii u np.:rodziny? znajomych?
Według powyższego nic już takiej osoby nie będzie łączyło z Danią prawda?...
Chce sie poruszac autem ale skad to auto i czyje? Mial caly czas? Ma dopabuse kupic? Szwagra siostry ciotecznego brata auto?
Jomir:
--- Cytat: waleriana w 27 Sty 2015, 17:08:15 ---Podsumowujac, jak by nie patrzeć chłopak nie może sie poruszac na Polskich blachcach mimo , że już go tu nie będzie miało co trzymać. Czyli na przyszlosc : jesli ktos bedzie chcial sie wyprowadzic z Danii to nie ma prawa z tad wyjechac Polskim autem ani tez wrocic za miesiac np. do rodziny w odwiedziny;) bo jak dobrze rozumiem jako turyste beda traktowac dopabuse po uplywie 3 miesiecy po opuszczeniu Danii i dopabuse wtedy bedzie mozna przyjechac na Polskich blachach. Wiec do Polski busem i z powrotem tez:) ;) no i jeszcze ciekawe jak zabrac swoje rzeczy jesli sprzeda sie swoje Dunskie auto:) Ktos mowil ,ze Dunskie przepisy nie sa dziwne?;) czy sie przeslyszalam?;)
--- Koniec cytatu ---
AE juz zaczela kwestie. SKad to auto.
No, ale nie bede wnikac.
Jest roznica miedzy poruszaniem sie po Danii a wyjazdem z Danii, to tak na poczatek.
Poza tym jezeli wyjezdzam autem z Danii, i mialam dunskie auto (bo nie moglam miec innego) to wyrejestrowuje je i otrzymuje specjalne tablice na transport za granice.
Proste i logiczne, nie?
Jezeli mialam nieleganie polskie auto, to niestety legalniejsze sie nie stanie od mojego wymeldowania.
TAk wiec jak napisalam, przepisy sa proste, sami je zagmatwujecie kombinujac.
daniaa:
--- Cytat: Jomir w 27 Sty 2015, 20:01:36 ---Jezeli mialam nieleganie polskie auto, to niestety legalniejsze sie nie stanie od mojego wymeldowania.
--- Koniec cytatu ---
Co się tutaj dzieje? Jakie nielegalne auto? Bawimy się w głuchy telefon? Przecież mógł mieć w Polsce polskie auto i tego Dania jemu nie zabroni. Tym autem chce przyjechać, spakować się i stąd wyjechać.
Jest klops z tą Twoją wyprowadzką. Nie wypuści Ciebie Dania tak łatwo :)
No dobra, te przepisy może nie są dziwne, ale nieludzkie :P
--- Cytat: @ae@ w 27 Sty 2015, 18:15:10 ---
Chce sie poruszac autem ale skad to auto i czyje? Mial caly czas? Ma dopabuse kupic? Szwagra siostry ciotecznego brata auto?
--- Koniec cytatu ---
A jakie to ma znaczenie?
roga:
Przepisy sa jasne / tak jak napisala Jomir. I jeszcze ostatnia ocja, jezeli w ogole wchodzi rachybe, to zancvzy przy posiadaniu pozwolenia na samochod. Wymeldowujac sie z Danii (pamietac rowniez o Skat) podac date + 14 dni i masz te dni ekstra, ktore chcesz jeszcze tutaj spedzic - nie rozumie problemu.
jankes87:
Tak jak napisał Daniaa. Mogłem miec w Polsce, ale go nie mam...
Chce kupić auto w Polsce jak juz sprzedam moje auto Duńskie-czym szybciej tym lepiej bo przecież nie będę go trzymał do ostatniego dnia wyjazdu a później będę mial sprzedać w jeden dzień? dla wyjaśnienia nie chce go brać na exsport. mam możliwość kupić sprawdzone auto w Polsce od znajomego i to logiczne , że muszę nim tu przyjechać aby zabrać moje rzeczy... Teraz chyba wszystko jasne o co chodzi?
W takim wypadku nie mam prawa wjechac do Duńskiego królestwa ??
Przecież musi być jakaś alternatywa do takich sytuacji-jesli można wjechac do Danii Polskim autem to chyba wyjechać nim na stałe tez powinniśmy móc? Bo inaczej musiał bym mieć Duńskie auto tylko po to żeby wyjechać z tad z rzeczami do Polski a pozniej je spalic??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej