Ogólne > Rodzina ...
koszt przedszkola
Jomir:
Mysle, ze to jedzenie gra role. U Betki jest jedzenie.
zobacz jak jest u mnie:
http://www.solrod.dk/cms/site.aspx?p=1750
U nas wszytskie zlobki i nianie maja wyzywienie pelne, wiec ceny sa juz kolo tych 3000.
W przedszkolach jest roznie, wiec cena 1650;
U mnie jest pelne wyzywienie i place w sumie jakos 2300.
surja85:
JA tez chce z wyzywieniem!! To nie sprawiedliwe !!!
happybeti:
No, tak- u nas w żłobku jest jedzenie, ale w przedszkolu już nie- dzieci muszą nosić "madpakke", "podwieczorek" i owoce do wspólnego koszyka. Tylko śniadanie z rana zapewnia przedszkole.
A w ogóle co do wyżywienia , było u nas w przedszkolu, wśród rodziców, "referendum" , czy chcemy , by było jedzenie w przedszkolu- koszt dodatkowy miał wynieśc ok. 500 DKK miesięcznie. Projekt upadł, bo większość rodziców była przeciw- być może dlatego, że jedzenie miało być dostarczane przez firmę cateringową i to ich zraziło- może znają tę fiirmę i wiedzą, że lepiej już dziecku zrobić dobre "madpakke" w domu ;).
Więc, może, Surja, nie masz co żałować- może byłabyś przerażona tym, co Twój synek dostawałby w tym żłobku do jedzenia ;).
A znam takie przypadki- z niemieckiego przedszkola z cateringiem- ZGROZA!!!! ;)
suso:
Ja jestem jak najbardziej za przedszkolnym jedzeniem, po warunkiem że jest robione na miejscu a nie przez firmę kateringową.Raz że dziecko je to samo co inne dzieci (jest to ważne), dwa dziecko poznaje duńskie smaki i tradycje kulinarne (ciężko o to w polskiej rodzinie). Po trzecie odpada przygotowanie jedzenia z samego rana, co też jest ważne gdy rodzice pracują, i zawsze brakuje czasu ;-)
surja85:
Swieta racja Suso :P Ja bylam i w sumie nadal jestem przerazona wymyslaniem, bo tak naprawde nie wiem co moge dzieciom dac. Kiedys wrzucilam starszemu do plecaka slodkie buleczko ciastka do przegryzienia w szkole. Mialam pozniej rozmowe z wychowawca i musialam odpowiedziec na pytanie czy mamy pieniadze na chleb hahaha :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej