Ogólne > Hydepark
Wybory 2015.
happybeti:
--- Cytat: cwsm111 w 29 Maj 2015, 04:30:58 ---Dyskusja z Tobą przypomina -kopanie sie z koniem po jajach. raczej tyle w temacie,życzę mniej problemów gastrycznych.
--- Koniec cytatu ---
MERYTORYCZNEJ odpowiedzi , oprócz, oczywiście, cytatów z "jedynie słusznych", się nie doczekałam.
Za to "dowiedziałam się " o sobie mnóstwa "ciekawych " rzeczy ;)
To tyle, jeśli chodzi o "dyskusję" .
Widocznie oboje coś innego przez to słowo rozumiemy.
makarpoland:
Jest w ogole jakas roznica kto bedzie rzadzil w Polsce? Polska istnieje tylko teoretycznie - same Aldi, Biedronki, Rossmany i inne takie. Polski po prostu juz nie ma, bo nie mamy polskiego kapitalu i kontroli nad nasza gospodarka zarzadzana przed USA, Niemcy i Rosje do spolki. Kwestia poluzowania smyczy jak w 18, 45, 81 czy moze 89, bo ludzie zaczynaja troche sie denerwowac i tupac w Internecie i czasem gdzies tam na marszu czy pod Sejmem (a przeciez nie wszyscy wyjada) :)
No, ale dodam, ze glosowalem na Dude, czyli prawdopodobnie na najlepszego kandydata po eletryku, pijaku i skonczonym idiocie z tak oczywistymi powiazaniami z ludzmi dzierzawiacymi Polske.
onomatopeja:
--- Cytat: makarpoland w 30 Maj 2015, 14:32:54 ---Polski po prostu juz nie ma, bo nie mamy polskiego kapitalu i kontroli nad nasza gospodarka zarzadzana przed USA, Niemcy i Rosje do spolki.
--- Koniec cytatu ---
Duzo firm typu Biedronka, Zabka itp. a takze typu Starbuck czy Coffe Heaven moglo byc otwarte przez polskich inwestorow ale do tego trzeba miec inwencje i odwage a przede wszystkim cierpliwosc, a tego rodakom od wiekow brak.
newbie12:
--- Cytat: makarpoland w 30 Maj 2015, 14:32:54 ---Polska istnieje tylko teoretycznie - same Aldi, Biedronki, Rossmany i inne takie. Polski po prostu juz nie ma, bo nie mamy polskiego kapitalu i kontroli nad nasza gospodarka zarzadzana przed USA, Niemcy i Rosje do spolki.
--- Koniec cytatu ---
Masz w ogole pojecie o ekonomii??? Poczytaj troche o roli kapitalu zagranicznego.
Poza tym kto Polakom broni???
makarpoland:
--- Cytat: newbie12 w 31 Maj 2015, 11:36:34 ---Masz w ogole pojecie o ekonomii??? Poczytaj troche o roli kapitalu zagranicznego.
Poza tym kto Polakom broni???
--- Koniec cytatu ---
Jakies tam mam, ksztalce sie w tym kierunku.
Mozesz rozwinac o co Ci chodzi? Mam nadzieje, ze nie chcesz dyskutowac o jalmuznie z UE w formie dotacji itp. Albo o tym, ze zagraniczny kapital inwestuje w Polsce zeby poprawic poziom zycia Polakow i podkarmiac potencjalna konkurencje?
Co do Star Bucksow i innych - to jest franczyza. Nie generuje to kapitalu w wymiarze jaki Polska potrzebuje, no ale cos tam zarobic mozna i jest mozliwosci, ze jakas tam osoba zalozy swoja (polska) sieciowke, jesli jej pozwola.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej