Ogólne > Hydepark

Wybory 2015.

<< < (18/22) > >>

happybeti:
Czyżby program płatał Adminowi jakies figle i to nie Ty byłeś autorem postu o "ignorancji, zadufaniu i nieporadności" PO ?
A, to w takim razie muszę poszukać autora tego postu i do niego skabusewać swoją odpowiedź na temat "ignorancji, zadufania i nieporadności" PIS , ok ?  8)

cwsm111:
Lektora do poduszki.

http://markd.pl/afery-po-0-748-i-kadencja-rzadow/
http://markd.pl/afery-po-cz-1-ii-kadencji-7491499/
http://markd.pl/afery-po-ii-kadencja-cz-ii-od-1500-do-1799/
http://markd.pl/afery-po-ii-kadencja-cz-3-od-1800/

Ale to PO jest cacy.

I polecam linka którego wrzucił Holger

Przyznam szczerze, że bul dupy jaki obserwuje u części moich znajomych przestał mnie bawić, a zaczął przerażać.
Naprawdę jesteście aż tak głupi?
Naprawdę nie widzicie, że zachowujecie się jak Niesioł? Naprawdę nie widzicie, że Duda jeszcze jednego gestu nie zdołał uczynić, a Wy, pożyteczni idioci na zawołanie, już ślepo atakujecie? Broniąc interesów władzy i układów, z których akurat Wy najczęściej nie macie żadnych profitów?

Ok, ja jestem w stanie zrozumieć niechęć do Dudy.
Czemu nie.

Ale czy naprawdę nie widzicie, jaki prezydent został właśnie odsunięty od władzy?
Typ, który, będę to powtarzał w nieskończoność, usiłował przepchnąć skrajnie anty-demokratyczne ustawy (najgorsze w dziejach 3RP), usiłował zablokować dostęp obywateli do wiedzy o działaniach rządu, w końcu- był jednym z reprezentantów skrajnie skorumpowanego układu władzy, który, jak wiemy chociażby z ostatnio ujawnionych nagrań, używał służb specjalnych do prowokacji wymierzonych bądź w zwykłych obywateli, bądź w opozycję…

I fakt, że ktoś taki przestał być prezydentem, to dowód na upadek demokracji? I Duda, który nic jeszcze nie zrobił, jest właśnie tą nemezis? Którego trzeba się bać, a ustpęującego prezydenta opłakiwać? To są Wasze standardy?

Naprawdę aż tak głupi jesteście?
Nie wierzę… chociaż chyba jednak jesteście aż tak głupi…
Nie, jednak nie wierzę. Powiedzcie mi, że nie jesteście..

David Wildstein na fb

cwsm111:
Dalczego  >:(na mój post o sprawowaniu władzy  :-\w sposob gówniany 8) przez PO dostaje spis przewin PISu? :o

newbie12:
Nie musi nic robic, wystarczy ze mowi a zlotowka juz zaczela tracic na wartosci. A poza tym, mylisz sie. Czy zapowiedz wyjazdu i zaciesnienia stosunkow z Ameryka to nie gest?
Niesiolowskiego uwazam za bystrego, inteligentnego faceta, ktory nie boi sie dosadnie i szczerze mowic, co mysli. No, moze czasem zbyt dosadnie. Za to nie widzialam jeszcze zadnego "pisiorka" z poczuciem humoru i dystansem do siebie.

"Broniąc interesów władzy i układów, z których akurat Wy najczęściej nie macie żadnych profitów?"
mozesz rozwinac?
a Ty jakie masz profity?

Widzisz, nazywasz innych glupimi, ale roznica jest taka, ze ja wole poczytac sobie np. Financial Times lub inne swiatowe media niz wykopane nie wiadomo skad blogi i Fakt, nie zawierajace zadnych merytorycznych tresci.
Roznica tez jest taka, ze nikt z osob przeciwnych Pisowi nie jest ani agresywny ani obrazliwy w stosunku do innych, a z was Pisowcow agresja az bije.

Nie oszukujmy sie, prezydent sam NIC nie moze. Moze zglaszac propozycje ustaw, moze wetowac ustawy ale bez poparcia rzadu nic nie moze. Dlatego tez do jesieni bedzie usmiechal sie, nadal czarowal i mamil "ciemny lud" obietnicami bez pokrycia. A potem dopabuse pokaze....

jego propozycje sa kompletnie nierealistyczne. Wedlug ekonomistow, dla Dudy i jego obozu politycznego gospodarka w ogóle nie ma znaczenia.

Liczy sie Kosciol, wasko pojmowana polskosc, Smolensk i wladza. Reszta to przypisy.

Coz, od rządow PiS-u minelo wiele lat, a Polacy szybko wybaczaja politykom. Dotyczy to nie tylko PiS-u. Warto tez pamiętac, ze w Polsce duza czesc wyborcow lekcewazy kwestie wolnosci slowa, lustracji czy wplywu Koscioła na zycie spoleczne.

Sam Duda ma ograniczone możliwosci dzialania, ale gdyby Kaczyński wygral wybory, wtedy pewnie pojawilyby sie powody do niepokoju. Rzady PiS-u to perspektywa instytucjonalnego wsparcia Kosciola, ograniczenia dostepnosci srodkow antykoncepcyjnych i stosowania in vitro czy wykorzystywania sluzb specjalnych do walki z opozycja. Otrzymamy zwiekszenie liczby krzyzy w instytucjach publicznych i ograniczenie praw kobiet pod hasłem walki z „ideologia gender”.

Jak chcesz dyskutowac, to dyskutuj ale nie nie wyzywaj nikogo od glupich. Pokrzycz sobie w domu

newbie12:

--- Cytat: cwsm111 w 27 Maj 2015, 20:14:56 ---Naprawdę nie widzicie, że Duda jeszcze jednego gestu nie zdołał uczynić, a Wy, pożyteczni idioci na zawołanie, już ślepo atakujecie?
--- Koniec cytatu ---

Pomine juz twoja kulture wypowiedzi, bo to i tak dla was charakterystyczne ale wlasnie przeczytalam od czego Duda zaczyna swoja prezydenture.
Od postawienia pomnika smolenskiego na Krakowskim Przedmiesciu. To nic, ze konserwator zabytkow sie nie zgadza. Pomnik musi byc i koniec! Mysle, ze niedlugo zastapi go inny konserwator, ktory wyrazi zgode. I zapewne pomnik bedzie z podpisem w stylu "zamordowanym w zamachu, ku chwale ojczyzny"
Od tego sie zacznie a potem pojdzie juz z gorki...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej