Ogólne > Dania i o Danii

lekarz- zolta karta

(1/3) > >>

kowalska:
Witam.
Sprawa wyglada tak. Bylam chora pare dni, moj pracodawca zażyczył sobie zwolnienie od lekarza, moje pytanie brzmi, czy lekarz mnie przyjmie i wystawi zwolnienie tylko z CPR numere., poniewaz moja zolta karta stracila waznosc i czekam na nowa. A zwolnienie potrzebuje. Co moge w tej sytuacji zrobic. Wiem tylko od zwiazkow zawodowych ze lekarz powinien wystawic zwolnienie jesli pracodawca zarzada. Pozdrawiam

Jomir:
Lekarz powinien wystawic, a pracodawca za to zaplacic (400-500 koron).

Twoja karta stracila waznosc czy pobyt?

ksiazecph:
 jesli pracodawca zazadal zaswiadczenia od lekarza to za to musi zaplacic, masz mu dostarczyc rachunek od lekarza i pracodawca jak najszybcie ma Ci wzrucic pieniadze za poswiadczenie lekarskie o twoim obecnym stanie zdrowotnym 

ksiazecph:
twoja zolta karta nie starcila waznosc, tylko jest wymienialna co jakis czas przez urzad no chyba ze dostalas tymczasowa i stracila waznosc i teraz czekasz na nastepna ale lekarz o tym nie wie, posiadasz dunski pesel wiec to wystaczy, podaj mu swoj dunski cpr i powiedz mu ze nie wiesz gdzie jest twoja zolta karta i jak ja dzis nie znajdziesz to zglosisz do urzedu o wyrobienie nowej a obecnie jestes w potrzebie bo twoj pracodawca zazadal zaswiadczenia i opini lekarskiej o twoim obecnym stanie zdrowotnym

wez ze soba kase bo gotowka za zaswiadczenie musisz zaplacic lekarzowi no i wez rachunek i go dostarcz do pracodawcy wraz z opinia lekarska

pamietaj, pracodawca zawsze cie moze zwolnic wiec jesli ci nic nie dolega to idz do pracy, jesli cos powaznego to zadbaj wpierw o swoj stan zdrowotny bez znaczenia na konsekwencje ale to twoja decyzja

zycze rychlego powrotu do zdrowia

:)

ksiazecph:
i to nie jest zwolnienie od lekarza tylko potwierdzenie przez niego ze ze wzgledu na twoj obecny stan potrzebujesz nadal kilku tygodni, dni, miesiecy zanim bedziesz wstanie rozpoczac ponownie prace, no jak cos stalo ci sie w pracy to masz to zglosic do pracodawcy a on do urzedu, jesli on tego nie zrobil to o to sama zadbaj masz czas do roku, bo uplywie tego terminu nie dostaniesz odszkodowania badz renty itd.   

jak co to idz do komuny o pomoc 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej