Ogólne > Hydepark
W jakim kraju żyje się najlepiej?
frisms:
Mnie sie żyje dobrze w Danii - mojej mamie w Niemczech a mojej koleżance w Kanadzie.
Chciałabym jeszcze trochę pożyć w Norwegii - bo mnie ten kraj intryguje a najbardziej norweska natura...wiec może jeszcze kiedyś pomieszkam chwile w Bergen,marzy mi się!!
sylwka74lis:
wszędzie dobrze gdzie nas niema :) a w Dani jest ok
daniaa:
Trochę nie tak, bo... to 25 miejsce Polski wcale nie jest złe.
Jest to ranking krajów w których najlepiej się żyje. Polska zalicza się do tego grona na miejscu 25, spośród 36 krajów uprzemysłowionych. Krajów na świecie mamy blisko 200. Miejsce 25 to zaszczyt i szczęście, że nie musisz mieszkać w biednym Zimbabwe, w którym ponad 70% społeczeństwa żyje na granicy ubóstwa.
--- Cytat: czarekkrzakowski22 w 30 Cze 2015, 09:23:57 ---Kiedyś słyszałem w telewizji, że najlepiej się żyje ludziom w krajach skandynawskich do których zalicza się właśnie Dania.
--- Koniec cytatu ---
To wytłumacz, dlaczego w krajach skandynawskich jest taki wysoki odsetek samobójstw? :P
Jomir:
Bo sie o nich mowi, a nie tuszuje?
roga:
--- Cytat: willy w 28 Cze 2015, 19:51:49 --- Okropne jedzenie a język nie do nauczenia. Bo kto lubi rozmawiać w sposób, jakby miał ziemniaki wsadzone pod policzki
--- Koniec cytatu ---
Dunski jest latwiejszy do nauczenia niz polski, zelzy tylko kto ma sie go nauczyc. Na pewno niemiec, norweg, szwed czy holender szybciej nauczy sie dunskiego, niz dunczyk czy portugalczyk nauczy sie polskiego. Wszystko jest wzgledne. Zgadzam sie z tymi "ziemniakami pod policzkami", ale myslisz chyba o jakichs dialektach, czy grupach spolecznych poslugujacych sie zargonem. Dunski "rigsdansk" jest tak samo ladny i bogaty jak wiele innych. A z jezykime to tak ja z wieloma innymi sprawami "z kim przystajesz takim sie stajesz" - nie jest to z mojej strony krytyka, ale niestety przyjezdrzajac do nowego kraju uczymy sie jezyka jakim posluguje sie otaczajace nas srodowisko (region, praca, sasiedzi, wspolmalzonek) - inaczej byc nie moze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej