Ogólne > Pomoc!

Poczta w danii

(1/2) > >>

aleksandra91:
Czy w Danii istnieje coś w rodzaju paczkomatów ? Chciałabym wysłać z Polski parę rzeczy ale nie wiem jak je potem odbiorę bo zazwyczaj nie ma mnie w domu. Jakie rozwiązania polecacie ??

Jomir:
Sa paczkomaty, jest tez poczta. Dosyc wygodnie umiejscowione, bo najczeciej w supermarketach.
Jak Ci ktos wysle poczta, to po prostu dostaniesz awizo (gdy Cie nie bedzie w domu), a na awizie bedzie adres i godziny otwarcia.

zpatentem:
To sie zalatwia poprzez komunikacje (m.in. internetowa) z PostDanmark, kiedys to zalatwilem ale nie udalo mi sie odebrac  ani jednej paczki bo boks byl zazwyczaj przepelniony i musialem sie nie raz wlec do domu z ogromna paka z odleglej poczty. Wybierajac przesylke nie zawsze mozesz zaznaczyc, ze do boksu.
Do wysylania paczek w Danii najlepiej uzywac GLS bo taniej, tez mozliwosc sledzenia, i zostawia ja w pobliskim sklepie czy kiosku ktory jest do nich podlaczony.

newbie12:
DPD jeszcze taniej  :)

zpatentem:
Nie wiem, GLS ma kolo mnie ze 4 miejsca gdzie moge odebrac paczki od rana do wieczora, nie slyszalem zeby DPD to tez oferowalo, ale tez tego nie szukalem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej