Ogólne > Dania i o Danii
Pismo z Politi
Jomir:
Dyskusji na ten temat bylo wiele i nie zamierzam, wiecej na ten temat dyskutowac.
Powiem tylko, ze takim "madrali" przewinela sie "przez moje rece" przynajmniej piecdziesiatka, wiec ja wiem jak to wyglada w praktyce. A jak Ty Lutku wiesz lepiej, no coz :) Twoje prawo!
Pragne tylko zwrocic, ze unijne prawa jazdy mamy po cos, nieprawdaz?
Jomir:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/364742,krajowego_prawa_jazdy_nie_zastapi_zagraniczne.html
Po polsku, zeby Wam bylo lepiej zrozumiec. To samo prawo dziala w obydwie strony, poniewaz nad nim stoja dyrektywy unijne.
Arykul jest z roku 2009, od tego czasu wymiana informacji miedzy wszelkimi urzedami w obrebie UE jest znacznie scislejsza, wiec utrata prawa jazdy w jednym kraju, jest utrata, wiec dunska policja nie potrzebuje robic lapanek, bo polski urzad po prostu zatrzymuje.
I odwrotnie oczywiscie.
Ku lekturze polecam zwlaszcza ostatni akapit. Oczywiscie jego zrozumienie wymaga umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, oraz odwrocenia sytuacji.
damianelk:
Ja śmigam na polskim prawku i jak przychodzi takie pismo, dzwonie podają mi email, wysylam scan prawka z notatka ze to ja jechalem autem...i dostaje kwote mandat do zaplaty. Ostatnio tez za roboty to sie negocjowalem ze tam nie bylo robót to mi wyslali całą specyfikacje z mapkami robót....
Aaaa słaby ze mnie dun, wiec po angielsku nie ma problemu z nimi pisac:)
Pozdrawiam, prawka nie zabrali, na test nie wyslali a przekroczylem 40%:P
Pozdrawiam
Jomir:
NIe takich kozakow placzacych widzialam. Wszytsko do czasu.
Na test Cie nikt nie wysle,Ty maz sam sobie ten test zalatwic, a jak w ciagu 6 miesiecy tego nie zrobisz, wowczas otrzymasz wezwanie do zwrocenia prawa jazdy.
TAk, tak, olejesz ich i nie zwrocisz, spoko, w komputerze wszsytko bedzie i nastepny raz dostaniesz ekstra 13.000 za jazde bez prawa jazdy.
Ale spoko :) Mnie to rybka ;D ;D ;D
DO zobaczenia w sadzie :)
bikerboy:
..............mowilem ze posty ZNIKAJA jak nie wygodne ...........
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej