Ogólne > Pomoc!
Mandat w Niemczech
Jomir:
--- Cytat: Habanero w 10 Lis 2015, 17:51:38 ---Podobno taki mandat w Niemczech ulega przedawnieniu po trzech miesiącach. Mnie sfotografowali na początku maja i do tej pory niczego nie dostałem
--- Koniec cytatu ---
Pewnie niefotogeniczny byles i klisza pekla :) I Twoje szczescie.
A powaznie to zobaczysz, ponoc do pol roku maja, plus przesylanie po urzedach itp.
Moje dziecie, ktore dostalo moje auto na czas naszego urlopu, ponoc zalapalo sie na zdjecie tu w Danii.
Tfu, tfu jeszcze nic nie przyszlo.
ALe chociaz dziecinie nozka zezala i parcie na wlasne auto nieco mniejsze, wiec sie oplacalo (przynajmniej jej mezowi) :)
Habanero:
Pół roku też już minęło. Mam nadzieję że Ciocia Makrela ma dość ojrów i po moje ręki nie wyciągnie :D
jankow:
Chciałem przestrzec wszystkich o nowo zainstalowanych pomiarach prędkości na moście, którym wszyscy przejeżdżamy jadąc do PL, na Kanale Kilońskim w Rendsburgu w Niemchech. Radary działają od 14.09.2015. Zostały zainstalowane ze względu na fatalny i pogarszający się stan techniczny mostu.
Właśnie w ostatni weekend jadąc w nocy około godz. 2.00, było pusto i troszkę mnie poniosło i pstryk. Zdziwiłem się bardzo, że w tym miejscu. Po powrocie do DK zacząłem szukać i masz wujek google rozjaśnił wszystko.
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=br%C3%BCcke+rendsburg+blitzer
A propos radarów w tym miejscu może ktoś się pochwali, że też się załapał i już dostał powinszowanie z Niemiec. Wiem, że to krótki okres od zainstalowania radarów aby już posypały się mandaty ale po rozmowach ze znajomymi wielu się chwali, że im tam coś błyska :). Popłynie kaska na remont mostu :).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej