Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
Tajga75:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Super expres - super źródło.
--- Koniec cytatu ---
Przytoczyłam jedna z gazet w ktorej o tym pisali. W internecie tez było duzo o tym.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Podczas zaprzysiężenia rządu prezydent powiedział, że"teraz Polska będzie sprawiedliwa" i zaraz po tym uniewinnił Kamińskiego
--- Koniec cytatu ---
Co do Kaminskiego to tez mi się to nie podoba co zrobil prezydent. Z tego co ostanio czytalam to wcześniejsi prezydencji tez nie jedno maja na sumieniu( Walensa uniewinil Slowika za kase) . A zreszta jemu dali dokument do podpisu to sam nie wiedzial co podpisuje. Ja osobiscie nie wierze w Polski wymiar sprawiedliwosci, ale to jest tylko moje zdanie.
Co jedni to lepsi rzadza ta nasza Polska!!!
--- Cytuj (zaznaczone) ---W odpowiedzi na artykuł niemiecki dziennikarz usłyszał, że Niemcy zabijali ludzi w czasie II wojny światowej. Ręce opadają.
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumie o co chodzi w tym co napisałeś!! A kto mordowal ludzi w czasie II wojny swiatowej??
A co dobrego zrobila Merklel dla Europy ściągając uchodźców!! Nie wczesniej jak wczoraj było glosno ,ze planowany był zamach w Hanowerze w czasie meczu Niemcy- Holandia. Odkryto furgonetke pod stadionem z materialmi wybuchowymi i mecz zostal odwolany.Na tym meczu miał być sama Merkel.Czy Niemcy sa zadowoleni z uchodźców !! Jak masz czas to poczytaj troche w internecie ,bo media Ci tego nie powiedza jak sa nastroje w Niemczech. Zamkniete granice ,podpalenia w osrodkach o to cala prawda. Szwecja tez tak otwarta byla i co granice tez zamkniete!!
--- Cytuj (zaznaczone) ---Ministrami są ludzie mający za sobą wiele afer, przekrętów i nadużyć.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie w rzadzie PO takowych nie bylo ???
Nie bede juz przytaczac afer jakie byly za ich rzadzenia.
Moje zdanie jest takie ,ze nic sie w Polsce nie zmieni jak beda rzadzic Ci sami ludzie!! Oni wszyscy sie tylko stalkami wymieniaja.
zpatentem:
--- Cytat: Tajga75 w 18 Lis 2015, 11:15:03 ---Moje zdanie jest takie ,ze nic sie w Polsce nie zmieni jak beda rzadzic Ci sami ludzie!! Oni wszyscy sie tylko stalkami wymieniaja.
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego tak jest i bedzie? Kto to i kiedy zmieni, na co ludzie tam mieszkajacy licza? Na "boska interwencje" ?
Habanero:
--- Cytat: zpatentem w 18 Lis 2015, 11:00:41 ---Habanero,
Chcialbym, nie prosilbym ! Zebys jako intrygujaco nowy, bystry i aktywny forumowicz z wieloma mocnymi pogladami , opisal na czym polega polski patriotyzm.
Jak juz wielokrotnie wspominalem nigdy w Danii nie slyszalem okreslenia "dunski patriota", a pomimo wszystko frekwencja wyborcza jest ok. 90%, choragiewki wisza wszedzie, gdy sa tutaj jakies swieta narodowe.Oni po prostu tego nie manifestuja bo to jest genetyczna swiadomosc czy dumna mila przyjemnosc, pewnie odruch bezwarunkowy.
Dla mnie polski patriotyzm to grupowe lamentowanie, narzekanie, obwinianie wszystkich o wszystko, nagminna bezradnosc, brak inwencji i wyborcze lenistwo.
Podziwiam polskich quasi patriotow na emigracji, ktorzy, zreszta dzieki instynktom samozachowawczym :) prawdopodobnie nigdy do Polski nie wroca, bredzacych o pariotyzmie, bedac nabusezlacznie rodzinnie podlaczonych do zagranicznego dobrobytu.
Definicje innych zagranicznych patriotow tez sa, przeze mnie mile widziane :)
--- Koniec cytatu ---
Odpiszę wieczorem jak wrócę do domu.
Ale widzę że zebranie TWA było ....
EDYTA: Było zebranie, i posiłki przyszły ;)
zpatentem:
Jestes w bledzie kolego, zadnej konferencen nie bylo.Zawsze jestem jedynym autorem moich postow.
Dodam, ze dla mnie termin " patriotyzm" to taki klucz francuski politykow do sklonienia ludnosci do wyrzeczen, ofiar, najczesciej spowodowanych przez owych wybrancow.
O patriotyzmie mowi sie tez w USA ale jest to spowodowane etniczna roznorodnoscia.
Tez nie po raz pierwszej pisze o patriotyzmie.
Habanero:
@zpatentem myślę że dobrze wiesz co mógłbym Ci powiedzieć... Ale uciekasz się do chwytu z pytaniem retorycznym tylko po to , żeby "wyłapać" jakieś moje potknięcie, może niewłaściwie dobrane słowo , etc. I ku uciesze Happybeti napisać kolejnych kilka słów na temat bezsensowności tego w co wierzę i o co walczę. Dodam tylko że z Tobą akurat można dyskutować, bo Ty nie uciekasz się do obrażania rozmówcy, przynajmniej na razie.
"Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriotes) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka. Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością."
Tak patriotyzm opisuje ciocia Wikipedia... Nieco patatycznie , co nie ? ;) Ale coś w tym jest. Dla mnie patriotyzm na pewno jest oddaniem sprawom Ojczyzny, znajomości jej historii i kultury a także dbałością o utrwalanie i pielęgnowanie tejże historii i kultury. O szacunku dla mowy ojczystej nie wspomnę. Solidarność z własnym Narodem i społecznością, coś zupełnie obcego lewactwu , mimimichnikom i patologiom typu PO. Patriotyzm nie jest wartością stałą, jest zależny od czasów i sytuacji ; innym patriotyzmem wykazywali się moi przodkowie, walczący w powstaniach i bitwach i innym patriotyzmem będę wykazywał się ja, chyba że (nie daj Panie Boże) mnie też przyjdzie walczyć...
Na pewno patriotami są ludzie poświęcający czas i mnóstwo innych środków na informowanie społeczeństwa o zagrożeniach płynących z islamiacji , z odchodzenia polskiego społeczeństwa od tradycji chrześcijańskich czy z ogólnego uwielbienia dla pederastów i wszelkiej innej sodomii. Sam siebie uważam za patriotę ponieważ wspieram finansowo i nie tylko finansowo, działalność kilku organizacji, jestem też aktywnym działaczem kilku z nich.
Mam nadzieję że moja odpowiedź w jakimś tam stopniu zaspokoiła Twoją ciekawość
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej