Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
Jomir:
Ale w Danii, za jeden klaps, trafia sie przed sad. W trybie natychmiastowym. Bo prawo oprocz tego, ze jest, to jest jeszcze egzekwowane, a i ludzie nie sa obojetni na przemoc. I chocby sasiad na sasiada doniesie.
A co z tego, ze prawo w Polsce jest, jak jest tylko kawalkie papieru zapisanym paragrafami, a wokol niego opieszalosc i zmowa milczenia.
Jak Ci w Danii zupe za slona serwuja, to zmien kucharke ;D
happybeti:
--- Cytat: cwsm111 w 08 Gru 2015, 18:15:07 ---To ze dzielnicowi się nie wyrabiają ,sady są zawalone robota , prokuratora nie dość ze opieszała do ma ciągoty do politykowania.Kuratorzy sadowi spętani przepisami rodem z okresu międzywojennego ,a w MOPSach na jednego pracownika socjalnego w skrajnych przypadkach podchodzi ponad 2500 mieszkańców.Tłuc nowe przepisy na potęgę ?
--- Koniec cytatu ---
Sam sobie odpowiedziałeś.
Konwencja miała w zapisie również przyspieszenie procedur, tak, by np ta od "za słonej zupy" nie musiała czekac latami na wyrok sądu.
"IDEOLOGOIA" gender ?
Nie istnieje coś takiego. Jest nauka gender, badajaca zjawiska płci, ale "ideologię" "wynalazł" obóz prawicy, by straszyć "Genderem Straszliwym" ciemny lud.
Btw, gdyby w Danii przeciętnemu człowiekowi powiedzieć, co w Polsce rozumie się przez "straszną "ideologię" gender", popukałby się znacząco w głowę. Mam akurat dziecko w wieku przedszkolnym, obserwuję czasem zachowania i zabawy dzieci w przedszkolu. Politycy "bogoojczyźniani" kazaliby pewnie egzorcyzmy odprawiać i złego ducha z dziatek wyganiac. Bo jak to możliwe, że lalki maja tu płeć, a chłopiec przebierze się za "prinsesse" i nikt go za to nie strofuje i nie krzyczy, że jest "baba", a facet w przedszkolu jest wychowawcą .
W cywilizowanych społeczeństwach nie ma czegoś takiego, jak "gender straszliwy", bo to jest dla nich normalne życie, normalne funkcjonowanie, czego politycy spod znaku radia z ryjem nie są w stanie pojąć.
cwsm111:
--- Cytat: Jomir w 08 Gru 2015, 22:02:18 ---Jak Ci w Danii zupe za slona serwuja, to zmien kucharke ;D
--- Koniec cytatu ---
Spieszę wyjaśnić ,ponieważ mam obawy ze dowcip odczytywany jest jednostronnie.
Wiecej przemocy wobec kobiet w europie jest akurat w Danii.
HB
Czy jesteś w stanie sklecić choćby kilka zdań z sensem , bez obrażania kogo i czego kogokolwiek?Do konfabulowania jestem przyzwyczajony ,do tego można przywyknac.Potem plączesz na forum ze nikt ciebie nie lubi i twoje posty wywołują agresje i bezsensowne ataki.
Albo to sa pierwsze objawy klimakterium (obstawiam raczej syndrom niedopchnięcia) lub czysty masochizm.Jezeli tak to sprawa jasna i klarowna.
Jomir:
Bo w Danii jeden policzek czy jednego klapsa zglasza sie na policje. Czy poszkodowany, czy sasiedzi.
W Polsce, klapsy leca na potege, bo "... nie szklanka", albo "ja bylem bity i wyroslem na czlowieka.
Tak samo z bitymi kobietami.
Sa bite latami, przy akceptacji policji i spoleczenstwa. A jak juz taka trafi na komisariat, to jeszcze musi udowadniac, ze nie jest wielbladem.
Tu sie policzek (nie poiwme juz o regularnym biciu do krwi czy siniakow) czy klaps, liczy jako bicie i za to dostaje sie wyrok WIEZIENIA!
W Polsce nie jest mniej ofiar, a mniej zgloszen. !
Jestem na starcie w stanie wymienic trzy osoby, ktore Betke lubia!
I jeszcze nigdynie slyszalam, by plakala, z powodu niepopularnosci.
NIe znasz Bety. Ja znam, poznaly ja tez inne osoby, ktorym pomogla.
Ale jako skromna osoba, tym sie nie chwali.
No, ale jej chociaz dowaliles ;D
cwsm111:
--- Cytat: Jomir w 09 Gru 2015, 08:01:48 ---Bo w Danii jeden policzek czy jednego klapsa zglasza sie na policje. Czy poszkodowany, czy sasiedzi.
W Polsce, klapsy leca na potege, bo "... nie szklanka", albo "ja bylem bity i wyroslem na czlowieka.
Tak samo z bitymi kobietami.
Sa bite latami, przy akceptacji policji i spoleczenstwa. A jak juz taka trafi na komisariat, to jeszcze musi udowadniac, ze nie jest wielbladem.
Tu sie policzek (nie poiwme juz o regularnym biciu do krwi czy siniakow) czy klaps, liczy jako bicie i za to dostaje sie wyrok WIEZIENIA!
W Polsce nie jest mniej ofiar, a mniej zgloszen. !
--- Koniec cytatu ---
[/i][/b][/u]
Moze warto obstawic totka? po moim wpisie obstawilem czy i kto zareaguje w na mojego posta , nawet przewidziałem wiekopomne stwierdzenie , jedynie czego nie trafiłem to czas , sporo za późno.
Brakuje mi tutaj jeszcze winy Kosciloa katolickiego ,zaściankowości,ludowego pojmowania rodziny,patriarchatu itd ,ale jest jeszcze czas nie wszyscy się wypowiedzieli.
Oczywiście prawo antyprzemocowe wszystko zmieni.na raz jak klasniecie w dlonie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej