Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 16 Gru 2015, 02:51:49 ---No, właśnie...16 stron dyskusji , gdzie "nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe" (znów cytat z Nadpremiera Kaczyńskiego - dla mniej zorientowanych w meandrach polskiej polityki).
Ja nie opuszczam, bo, jak powiedziałam , "nie odpuszczę" i będę kontrować co niektóre bzdury, jakie się tu pojawiają. WSZYSTKICH NIE JESTEM W STANIE... ::)
Krótko do młodego pana Alka..................................... itd. :
--- Koniec cytatu ---
Liczyłem na cos zgola innego ,ale nie jestem zaskoczony.Gdy będą pluć w twarz to stwierdzi ze deszcz pada.Braklo mi tylko wypowiedzi Jomir ,ze to fajna dziewczyna i w dodatku pomocna.
I da się w prosty sposób obrócić kota ogonem,coraz lepiej sobie radzisz w dialektyce erystycznej.Schopenhauer bylby dumny.
Swetru do bruseli pojechał uspokajać europejskich kolegów, taa na pewno ,gamon z przerośniętym ego kreujacego sie na nr.jeden opozycji ,pojechal zbijac polityczne punkty.
Jak jego kolega z po -łamane sa palce demokracji,śmiech na sali.
setki tysiecy podpisów rodziców odnośnie ustawy o sześciolatkach poszło w ... du.
teraz łażą w Pochodach w Obronie Demokracji :)))
Ukradli kasę z OFE a teraz wrzeszczą- konstytucja
Zmienili wiek emerytalny i sporo innych rzeczy bez żadnych konsultacji społecznych a wołają o "wsłuchanie się w głos obywateli
I gamonie nagrabili , teraz parlament europejski zajmować sie będzie tym ,do czego nie ma uregulowań prawnych.To się nazywa zamiatanie miotła nieba stojąc po kostki w gównie.
cwsm111:
Pewne podobienstwo do petru
//www.youtube.com/watch?v=RRHMP_mRlac
Habanero:
--- Cytat: cwsm111 w 16 Gru 2015, 18:10:42 ---
Liczyłem na cos zgola innego ,ale nie jestem zaskoczony.Gdy będą pluć w twarz to stwierdzi ze deszcz pada
--- Koniec cytatu ---
"To je amelinum... Tego nie pomalujesz"
happybeti:
Podobieństwo do Maliniaka pewnej osoby na świeczniku jest uderzające, kudy Petru do niego :)) 8).
Nie o tym chciałam.
Jak już się "chwaliłam", czasu nie mam, więc odniosę się tm razem tylko do owych sześciolatków.
Państwo Elbanowscy zrobili sobie karierę na "ratujmy maluchy". Założyli fundację, w której 70% wpływów idzie na pensje :)) ::). No, ale ich sprawa, nie kradną, jeśli ktoś dobrowolnie im te pieniądze wpłaca, jego sprawa.
Akcja Elbanowskich przyniosła efekt. Hurra, hurra- sześciolatki w przyszłym roku szkolnym nie pójdą do szkoły . Zostaną w zerówkach. Oczywiście, tym samym, zabraknie miejsc w przedszkolach dla nowych dzieci, ale kto by się tym przejmował- w końcu tradycyjny, katolicki model rodziny , to matka siedząca w domu z dziećmi , a nie jakaś pracująca "feministka", co to by dzieci do przedszkola chiała oddawać.Nie ma tak dobrze. PIS da kiedys 500 na dziecko , praca kobiecie niepotrzebna.
Brak miejsc w przedszkolach to jedno.
Brak dzieci do pierwszych klas, to druga sprawa. Już dziś samorządowcy, pod których rządami sa szkoły, rwą włosy z głowy, co tu zrobić. Do pierwszej klasy w tym roku trafią tylko te dzieci, którym rodzice w ubiegłym roku "załatwili" odroczenie. Ewentualnie PIS w mądrości swojej zaproponował rodzicom dzisiejszych szescioletnich pierwszaków, żeby...powtarzały klasę ::). Brawo! nic tak dobrze na dziecko nie wpływa, jak powtarzanie klasy, gdy rowieśnicy "idą " dalej. Genialny pomysl pisowskich speców od "ratowania maluchów".
Efekt jest taki, że ze względu na małą ilośc dzieci, niektóre szkoły już dziś mówią o klasach łączonych lub wręcz dowożeniu pierwszoklasistów do innych szkół, tak, by zebrać odpowiednią liczbę dzieci, by można było utworzyc klasę.
Gratulacje dla państwa Elbanowskich 8) 8) 8). "Uratowali" dzieci, fundując im klasy łączone lub dojazdy do odległych szkół. Gratulacje dla PISu , za uszczęśliwienie rodziców , którzy zatrzymali swoje sześciolatki w domach, by im "oszczędzić traumy" .
O takim drobiazgu, jak zwolnienia nauczycieli, dla których nie będzie pracy, ze względu na zbyt małą ilość utworzonych klas, chyba nawet nie warto wspominać, nie ? 8)
Ale, oczywiście, to ja "odwracam kota ogonem" , rodzice dzieci , które będą dowożone do innych szkół, lub uczyły się w klasach łączonych (dla niezorientowanych- klasa łączona to taki twór edukacyjny, gdzie ze względu na zbyt małą ilośc dzieci, dwie klasy, np pierwsza i druga, uczą się razem . Jak to wpływa na uwagę poświęcaną danej grupie dzieci przez nauczyciela, chyba uświadamiać nikogo nie muszę ), na pewno są szczęśliwi , że "uratowali maluchy" .
Jeszcze raz brawa dla PIS 8)
Habanero - "amelinium" , tak brzmiała oryginalna wymowa.
I- masz rację- mnie się nie przefarbuje 8)
cwsm111:
Boze swiety,masakra jakaś.
co mie obchodzi w jakim wieku gówniarstwo zaczyna naukę, jak dla mnie możne być to 4 co 7.
Ważne jest to ze państwo zezwala na inicjatywy i zbieranie podpisów pod referendum._(niezaakceptowanie żadnego)a potem pali tym w piecu.A potem laza w komitetach obrony demokracji i nawoluja by-wsłuchanie się w głos obywateli.
Pisz na temat.Mutatio controversiae.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej