Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
happybeti:
Powiedzenia użyłes w zupełnie niewłasciwej sytuacji i kontekście. Powiedzenia nie wystarczy znac, trzeba też wiedziec, do jakiej sytuacji mozna je zastosować.
Otóż wyobraź sobie, że ani mi w głowie "przyczepiać się" do "okrętu" zwanego PISem i z nim "płynąć". To powiedzenie odniesc można do np Kaczyńskiego, który, dekownik jeden, co pod pierzyną mamusi Stan Wojenny przesiedział, przyczepił się do opozycji solidarnościowej lat 80tych i kreuje się na jej lidera. Śmiechu warte.
"Ciemny lud" boli ?
I dobrze, bo to znaczy, że jeszcze jest dla ciebie nadzieja ;), jeszcze za "ciemny lud" hymnów pochwalnych Kurskiemu nie śpiewasz :). A ja i owszem, hihi, genialny był, tu mu trzeba oddać sprawiedliwość, trafił w sedno, jak pokazuje postępowanie elektoratu PISu.
A ja będę sobie powtarzać o "ciemnym ludu" , ile będę miała ochotę :)). Twoje zdanie, czy to, co piszę, jest nudne, czy nie, naprawde niewiele mnie obchodzi. Czytać nie musisz. A z pretensjami o "ciemny lud" nie do mnie, nie ja to wymysliłam 8), ciemny ludu , który kupuje pisowskie bajania o "dobrej zmianie" .
Argumentów miałam i mam wiele, ale szkoda rzucać perły przed wieprze, i tak nie czytacie, a nawet jeśli, to tylko ten "ciemny lud" zapamiętujecie, więc o czym tu rozmowa. ::)
Nawet nie zdajecie sobie sprawy, krótkowzroczne, widzące tylko czubek własnego nosa i "pińcet na drugą flaszkę" , indywidua, z implikacji i reperkusji, jakie na arenie międzynarodowej mogą miec dla Polski , "dzięki" poczynaniom PISu , miejsce. Cieszcie się dalej- tylko potem nie mówcie, że nie wiedzieliście, że taki może być finał. Są jeszcze inne media od "niezależnych od rozumu".
PS
Godności nie można miec "do innych". Godność ma się własną (albo i nie 8) )
Polski język, trudny język, patRYJoci ?
cwsm111:
--- Cytat: BarneyG w 05 Sty 2016, 19:57:15 ---PO niestety... nie mowmy tylko, ze w Polsce ruina i tragedia, bo tak nie jest i ekonomicznie kraj stoi jak nigdy przedtem, a wybor Tuska na przewodniczacego KE swiadczy jak bardzo sie liczylismy w UE
--- Koniec cytatu ---
Odnalazłbym pare momentów gdzie nasza kondycja wyglądała znacznie lepiej. Co do tuska , boje sie ze jego zdjęcia będą ozdabiać ściany urzędów, obok Lecha i Wojtyły.
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 05:16:12 ---Poszlaką" potwierdzającą istnienie płatnych trolli pisowskich jest tez fakt, że pełno ich np na "Wyborczej". Aby tam komentowac, trzeba miec wykupioną prenumeratę. Czy zatwardziały pisowiec , sam z siebie, płaciłby za czytanie Wyborczej ? ;) 8) Zresztą powtarzają sie nicki i wpisy, więc to jest oczywiste. To samo na innych portalach.
--- Koniec cytatu ---
Na obecna chwile ( jeszcze ) GW jest zmawiana przez urzędy publiczne,wiec da sie to ominac. Do wyżalania sie forum GW nie trzeba wcale prenumeraty.
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 05:16:12 ---Za to Rydzyk dwukrotnie donosił- chodziło o geotermię i o koncesje.
--- Koniec cytatu ---
Gdyby sytuacje odwrócić,to twa klawiatura by płonęła , a twe noce były zarwane , ale nie ma problemu w nawoływaniu do buntu przez najwyższe osoby w państwie .Spoko.
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 05:16:12 ---PIS usiłował też domagać się międzynarodowego śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej, na forum unijnym i w USA.
--- Koniec cytatu ---
A jak sie to skończyło? bo zapomniałem , gdzie wraka gdzie skrzynki gdzie wnioski?
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 05:16:12 ---PS- nie JA SAMA się tak nazwałam. Powiedział to Nadprezes. Ja tego nie wymysliłam.
Miał czelność też powiedzieć, dekownik i jedyny nieinternowany "opozycjonista", że tacy ludzie donosili na gestapo. Ciekawe, gdzie donosić musieli jego rodzice, kiedy po wojnie, jako byli AKowcy, zamiast, jak reszta ich towarzyszy boju , siedziec w stalinowskich więzieniach, dostali mieszkanie w willi na Żoliborzu. Co było nieosiągalne nawet dla szeregowych członków PZPR.
Kaczyński usiłujący teraz budować legendę swojej rodziny, jako "walczących z reżimem" , jakoś niechętnie wspomina w ogóle o ojcu, AKowcu, powstańcu. Czyzby wiedział, że nie ma się czym chwalić ? Bezczelność tego człowieka przekracza wszelkie granice.
Babcia mojego M., która została aresztowana przez Gestapo w listopadzie 1939 r , za działalność w przedwojennym PPS Piłsudskiego i cała wojne przesiadziała w obozie w Ravensbruck, gdyby zyła, osobiście pojechałaby teraz do Warszawy i napluła karłowi w twarz. Taki człowiek śmie mówić o takich ludziach, jak Babcia, że "donosili na Gestapo " i są "gorszym sortem". Tfu!
--- Koniec cytatu ---
Ale jak sie nie ma o czym pisać to sie odgrzebie taki temat , a tak plakano na resorowymi dziećmi , by nie obwiniać za przewiny dziadków i rodziców.Tuczenie takich bredni za pieniądze jest nawet do przyjęcia ,najgorsi sa ideowcy -pożyteczni idioci.
Swoja droga ten od ciemnego ludu -Kurski ze swoim bratem pierwszym po Michniku w GW , będą o czym rozmawiali u mamusi przy kotlecie ,o rozwoju karaju?
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 14:36:47 ---Nawet nie zdajecie sobie sprawy, krótkowzroczne, widzące tylko czubek własnego nosa i "pińcet na drugą flaszkę" , indywidua, z implikacji i reperkusji, jakie na arenie międzynarodowej mogą miec dla Polski , "dzięki" poczynaniom PISu , miejsce. Cieszcie się dalej- tylko potem nie mówcie, że nie wiedzieliście, że taki może być finał. Są jeszcze inne media od "niezależnych od rozumu".
--- Koniec cytatu ---
Jakie reperkusje dla polski , po co się Europa drapie tam gdzie nie swędzi.
Bezczelnie wpieprzają się w nieswoje sprawy , mi to przypomina zamiatanie miotła nieba stojąc po kostki w gównie.
Parę dni temu niejaki Niemiec Augstein pisał w Der Spiegel krytykując Polskę
-między Wschodem a Zachodem rozgorzał Kulturkampf. I nadszedł czas na gorzką refleksję: obecnie następuje zderzenie zachodnich wartości: liberalizmu, tolerancji, równouprawnienia ze wschodnimi: rasizmem, ignorancją, tępotą
A co jest
-W Kolonii, Hamburgu i Stuttgarcie wiele młodych kobiet w noc sylwestrową padło ofiarą molestowania seksualnego i kradzieży. Jak informuje niemiecka policja, kobiety były napastowane przez zorganizowane grupy młodych mężczyzn.
...wygląd ich wskazywał na pochodzenie z krajów arabskich lub krajów północnej Afryki
Jak poinformowało francuskie Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w nos sylwestrową podpalono we Francji 804 samochodów. Co jednak najciekawsze, okazało się, że jest to powód do zadowolenia. Na Twitterze szef tego resortu, Bernard Cazeneuve podał z dumą, że jest to ,,o 14,5% mniejsza liczba niż przed rokiem" (wówczas 940).
To jest tępota i ignorancja!
Nie przypominam sobie by polscy politycy angażowali sie wenetrzne sprawy czlonkow UE
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 06 Sty 2016, 15:11:30 ---Krzywonos NAGLE wam solą w oku ?
Słyszałeś może o niej wczesniej, zanim PIS ją opluł ?
--- Koniec cytatu ---
Jastrun ,Zycie Anny Walentynowicz ,zacna książka polecam( chociaż i tak nie przeczytasz)
//www.youtube.com/watch?v=djW3XP-rmeI
happybeti:
Annie Walentynowicz zasług w działalności opozycyjnej nie odmawiam i nie umniejszam jej roli, choc uważam, że na starość jej odbiło .
Anna Walentynowicz to kompletnie "nie moja bajka " , ale w zyciu nie przyszłoby mi do głowy, by deprecjonowac jej rolę w tamtych czasach. Tak się składa, że żyłam wtedy - już dość swiadomie i pamiętam nazwiska ówczesnych opozycjonistów. Mazowiecki, Geremek, Kuroń, Gwiazda, Michnik, Wałęsa, Walentynowicz, Frasyniuk, Wujec - to byli ludzie tamtych czasów. I Giedroyć z "Kultury" .I jeszcze paru innych, których nazwiska akurat w tym momencie zapewne nie przyszły mi do głowy.
O Kaczynskim nikt nie słyszał. A on teraz śmie siebie wystawiać na piedestał, a pluć na większośc z wymienionych. Wstyd!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej