poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #360 dnia: 13 Maj 2016, 06:41:52 »
Ciemny lud przez 8 lat kupował teatrzyki wszelkiej maści + działania na szkodę państwa i narodu. Afery, oszustwa, kolesiostwo, nepotyzm i komuszą bezczelność. Wisienką na torcie było robienie publicznego pośmiewiska z urzędu Prezydenta RP i Prezesa Rady Ministrów. Czepianie się nazwy ; czy był to audyt czy też nie , jest zwykłym dowodem bezsilności i "pełnych gaci" wijącej się w konwulsjach postkomuszej larwy. Rząd pani premier Szydło zrobił kawał dobrej roboty podsumowując 8 lat ich nierządów... I nie interesuje mnie czy był to audyt, bilans czy pogwarki przy barku.... Oszuści byli, są i będą oszustami i już niebawem trafią tam gdzie ich miejsce. Wpis powyżej wybitnie świadczy o tym że ten nieszczęsny ciemny lud nadal kupuje bajeczki Donka, Bronka i reszty antypolskich spekulantów
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #361 dnia: 13 Maj 2016, 07:43:15 »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,title,Uciekajace-miliony-z-Kancelarii-Premiera,wid,18326599,wiadomosc.html?ticaid=116fff

"No, ale...ciemny lud to kupi"   -widać nadal kupuje i jeszcze się tym szczyci ;)
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #362 dnia: 14 Maj 2016, 06:00:47 »
Wyjasnijmy sobie jedno :
Kurski mianem "ciemnego ludu" okreslil elektorat , ktory  glosuje na PIS i lyka ich bajeczki.
I to tyle.
"Nierzad" Tuska i Kopacz przez 8 lat nie byl w stanie tak rozwalic pozycji Polski i polskich finansow, jak przez 6 miesiecy udalo sie to Kaczynskiemu i jego kukielkom .

No, ale ciemny lud sie cieszy, prognoza PKB wskazuje,  ze jednak chleba nie bedzie, to chociaz igrzyska im zapewniaja.

A pisanie o aferach i kolesiostwie w swietle tego, co "nocna zmiana" zdazyla juz narozrabiac, to smiech na sali po prostu. Obsadzanie wszystkich stanowisk kolesiami i pociotkami , afera ze stadnina koni, umorzenie postepowanie w sprawie senatora PIS Biereckiego (nomen-omen ?  ???) ,odpowiedzialnego za SKOKi i wyprowadzenie z nich miliardow na prywatne konto w Luksemburgu...ach, pisac by dlugo  ::)- a to dopabuse pierwsze 6 miesiecy...
" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #363 dnia: 14 Maj 2016, 08:46:35 »
Jakim więc ludem jest lud wierzący w kłamstwa  rudego i ekipy ? Miliardy "wyparowały" , afera goniłą aferę, nic nie zrobili dla Polski i polskiego Narodu, ukradli nawet pieniądze z OFE... O czym Ty mówisz ?  Jesteś totalnie oderwana od rzeczywistości. Tak właśnie odmóżdża Szechter i jego szmatławiec. Nie ganiam za panem Kurskim i nie analizuję wszystkich jego wypowiedzi. Mnie interesują konkretne działania rządu i wymierne korzyści dla Polski i Narodu, a tych jest ostatnio coraz więcej.

Twoi idole rozkradli co tylko mogli a resztę oddali pokornie cioci Makreli... W nagrodę za to rudy teraz zgarnia okruchy z pańskiego stołu w Brukseli. Aż prokurator się o niego upomni ;)

No i kolejna "wisienka"  :D  Czy Ty wiesz co to jest "Nocna Zmiana" ? ? ? ?  Szczerze mówiąc nie posądzam Cię o taką wiedzę ale musiałem zapytać, tak "pro forma"  ;)  Gdybyś wiedziała czym była/jest "Nocna Zmiana" to nie sadziłabyś takich farmazonów na forum ;)  Tak bardzo boli Cię ten "ciemny lud"  a robisz wszystko żeby nim być ;)
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #364 dnia: 14 Maj 2016, 11:43:06 »
"Nierzad" Tuska i Kopacz przez 8 lat nie byl w stanie tak rozwalic pozycji Polski i polskich finansow, jak przez 6 miesiecy udalo sie to Kaczynskiemu i jego kukielkom .

Śmieje się przez łzy.Propaganda sukcesu osiągnęła swój cel ,jak za rządów Gierka wszak i w tedy byliśmy potega gospodarcza.
Raz nawet Roman Młodkowski próbował pochwalić się przed kolegami jaki to nasz kraj jest urodzajny ,i jak zaczął liczyć w jedyny uczciwy sposob PKB czyli per capita , a nie tym którym raczył nas rzad słońca Peru ,to zawiana wyniki  i spuścił głowę.Po przegrać z takimi tuzami gospodarczymi jak Albania , Kazachstan, czy gwinea równikowa to jest sztuka.

Jak wrzuciłem kilkaset afer gospodarczych ,to stwierdzila ze nie sa miarodajne -nie maja aprobacji mediów głównego nurtu ,zgodnego ideowo z gazeta jednego z braci Kurskich.

A ta kupka kamieni to się zaczyn obsuwać.

Rada da Ciebie HB -nachlej sie ,może w końcu wytrzeźwiejesz.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #365 dnia: 14 Maj 2016, 14:56:18 »
a nie tym którym raczył nas rzad słońca Peru ,to zawiana wyniki  i spuścił głowę.

A co to znaczy? Polecasz Betty pijanstwo, ktora pisze znakomicie po polsku, tak jak zreszta chili, a ty sam pewnie detergenty sztachasz by pozniej belkotac w powyzszym stylu, moze zacznij lepiej pic.

Jako autor watka  moge go usunac bo z tej maki chleba juz nie bedzie, same klotnie i obelgi; i tak pewnie wkrotce zrobie.
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2016, 15:08:35 wysłana przez zpatentem »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #366 dnia: 14 Maj 2016, 15:10:40 »
Cytat: cwsm111 w Dzisiaj o 11:43:06

a nie tym którym raczył nas rzad słońca Peru ,to zawiana wyniki  i spuścił głowę.

A co to znaczy? Polecasz Betty pijanstwo, ktora pisze znakomicie po polsku tak jak zreszta chili, a ty sam pewnie detergenty sztachasz by pozniej belkotac w powyzszym stylu, moze zacznij lepiej pic.

Jako autor watka  moge go usunac bo z tej maki chleba juz nie bedzie, same klotnie i obelgi.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 15:06:45 wysłana przez zpatentem »

Po pierwsze pisanie na moblilu bez polskiej czcionki nie jest łatwe ,po drugie ,nie czuj się zobowiązany czytac moich postow .
I ostatnie zarazem najważniejsze (odnosnie trzezwienia) -nic nie zrozumiałeś.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #366 dnia: 14 Maj 2016, 15:10:40 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #367 dnia: 14 Maj 2016, 17:47:10 »
Na mobilu czcionke sie bardzo latwo zmienia...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #368 dnia: 14 Maj 2016, 18:08:42 »
Dziękuje ci essi johnson .Gdybym mial chociaż w polowie tak smukłe palce jak Ty ,ech...

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #369 dnia: 14 Maj 2016, 19:58:44 »
Nasi biją jest super... Naszych biją trzeba działać. Moralność Kalego ...
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #370 dnia: 14 Maj 2016, 20:53:36 »
Qde... a może zamiast pić, sztachać detergenty czy jeszcze jakiś tam inny płyn Lugola to się zbierzemy gdzieś w stolicy i zgodnie z treścią pewnego ogłoszenia "spizgamy" się z tym kolesiem :D  Cokolwiek miał na myśli... Aczkolwiek pomysł chyba nie przejdzie  bo on napisał że paniom dziękuje (nie zostawimy Beci samej) a druga sprawa jest taka że na spotkania z kolesiami którzy dziękują paniom musiałbym mieć gacie z blachy... a takowych nie posiadam. Ale możemy zrobić manifestację... Becia będzie krzyczała żeby Kaczyniak oodał jej co do tej pory ukradł, ja będę się domagał od rudego pieniędzy z OFE, w przerwach mogę się domagać zalesiania Zalesia, cwsm też coś będzie wrzeszczał... Zrobimy taki jazgot że będzie wyglądało jak kolejna wielomilionowa manifestacja KOD :D
S.Lem

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #371 dnia: 15 Maj 2016, 06:30:44 »
Pieniadze z OFE nie zostaly przelane na prywatne konto Tuska (patrz Bierecki  :P ), a przeniesione do ZUSu. Z jednego systemu emerytalnego do drugiego.
I jakkolwiek moze mi sie sama idea takiego zarzadzania pieniedzmi Polakow nie podobac, to jednak nazwac to "kradzieza" , trzeba naprawde zlej woli "prawiczkow".
No, ale nie ma sie co dziwic- jak fakty sa przeciw nam, tym gorzej dla faktow, nie ?
O "nocnej zmianie" napisalam z rozmyslem. Znam konotacje.
Ale nic nie poradze,  ze to PIS po nocy uchwala swoje "ustawki", a prezydent je nad ranem podpisuje i nad ranem zaprzysiega naowych sedziow Trybunalu.
Oczywiscie, trzeba tez pamietac o nocnych "selfie" prezydenta dla nastolatek o wdziecznych nickach "lesne ruchadlo" czy "seba sra do chleba" - Jomir, nie cenzuruj, to sa "znajomi " Prezydenta RP :))
" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #372 dnia: 15 Maj 2016, 13:05:48 »
Becia.... Brak słufffff.... Jesteś niekwestionowaną królową cynizmu, ignorancji i bezczelnego odwracania kota ogonem -prochu nie odkryłem , wiem ;) Ale nie przesadzaj , proszę.

PRYWATNE pieniądze, ulokowane na PRYWATNYCH funduszach emerytalnych to jest WŁASNOŚĆ PRYWATNA obywateli... Żaden rząd/nierząd nie ma prawa wyciągać łapy po te pieniądze bez wiedzy i zgody ich prawowitych właścicieli. I tym bardziej żaden rząd/nierząd nie ma prawa naprawiać tymi pieniędzmi szkód przez siebie wyrządzonych(czyli jednak czerpać prywatne korzyści). Jedną z podwalin demokracji jest poszanowanie własności prywatnej, chyba że się mylę. Gdzie wtedy była ta wrzeszcząca hołota rzekomo walcząca o demokrację ? ? ?

Przykład nocnej roboty już Ci zaprezentowałem... Do chwili obecnej w żaden sposób nie odniosłaś się do tego dowodu. Co więcej ! Nawet nie napisałaś zwykłego "przepraszam" za oszczerstwa pod moim adresem. Nie żebym tego oczekiwał czy domagał się, stwierdzam tylko fakt i tym samym po raz kolejny udowadniam Tobie Twój wyżej wspomniany cynizm, odwracanie kota ogonem et.c.

w kwestii jakichś tam prezydenckich samojebek niewiele mogę powiedzieć, szczerze mówiąc ; nigdy o tym nie słyszałem. Może dlatego że nie zaglądam nikomu, a tym bardziej politykom w prywatne życie... Interesuje mnie co robią dla Polski i Polaków. Tak się składa że obecny prezydent jeszcze nie przyniósł wstydu Polsce i Polakom. Mam nadzieję że mu woda sodowa nie uderzy do głowy i że mimo wszystko będzie trzymał poziom a nawet go podnosił
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #373 dnia: 15 Maj 2016, 14:13:05 »
Pieniądze zgromadzone na katach OFE były obligacjami skarbu państwa -niech sobie HB doczyta czym sa gwarantowane obligacje skarbu państwa. Zrozumie to każdy prócz szeregowych żołnierzy armii broniącej z zaciekłością Lemingradu.
Przelanie na konta Zusu ,to jak zasypywanie leja krasowego. Pomijając patologie w gospodarowaniu finansami tej instytucji, bizantyjskość jej formy, to nawet była władza nie była w stanie opowiedzieć ,ile ,kiedy i najważniejsze czy kiedykolwiek wpłacający zobaczy swoje zaoszczędzone fundusze.

Jezeli to nie jest kradzież ,to jak to nazwać -krótkotrwale przywłaszczenie  mienia. Bo to sformułowanie jeżeli się nie mylę wyleciało z KK.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #374 dnia: 15 Maj 2016, 19:46:23 »
Habanero...Ty domagasz się ode mnie przeprosin za jakoweś niby "oszczerstwa" pod Twoim adresem ???
Buhaha  8)
Nie mam zamiaru licytować się, kto z tej naszej, pozal się boże, dyskusji, wychodzi bardziej "opluty". Sam kazdym swoim postem z osobistymi wycieczkami do mnie, dajesz tego nieustanne dowody . ale , w przeciwieństwie do ciebie, potrafię byc ponad to i nie przejmować się tymi drobiazgami. No, nie każdy, widac, potrafi "wziąć na klatę" i być facetem  8)

Trochę zle się zrozumieliśmy, cwsm.
Ja nie bronię decyzji PO o przeniesieniu pieniędzy z OFE do ZUS.
Było  to nieetyczne, niezgodne z Konstytucją itp. Ale czym innym jest "chachmęcenie" przy funduszach emerytalnych tak, że w koncu i tak te pieniądze będą ludziom w formie emerytur wypłacone , nikt ich do prywatnej kieszeni nie "zajumał" ,  a czym innym przelewanie milionow ze SKOKów na konto wlasnej prywatnej fundacji w Luksemburgu przez pana pisowskiego senatora . Biereckiego. "Dobra zmiana", oczywiście, umorzyła postępowanie w tej sprawie. Dodac nalezy jeszcze,  ze te zagarniete przez Biereckiego pieniądze miały byc "funduszem ubezpieczeniowym" SKOKów, za ktorych upadłość dziś płacą wszyscy , dzięki upartemu dążeniu PO do objęcia SKOKów nadzorem bankowym, któremu to działaniu tak sprzeciwiał się swego czasu PIS. Wszyscy wiedzxą zresztą, że SKOKI były maszynką do finansowania PISu i ich członkami, którzy trzymali tam swoje pieniądze, nikt sie nie przejmował. Szczytem bezczelności było zaś powiedzenie, że pan Bierecki ze SWOIMI pieniędzmi może robić, co zechce. Kuriozalne w świetle dętego krzyku o "repolonizacji"- jakoś milony w Luksemburgu pisiorstwu nie przeszkadzają.
To tylko taka maleńka cząstka z "radosnej działalności " PISu

O "nocnych znajomościach" Dudy pisała cała prasa- widać czytasz bardzo wybiórczo. A poza tym to nie jest jego "życie prywatne", skoro tłumaczy go w tej sprawie rzecznik  8). Nazywa to kontaktami z elektoratem. Pogratulować prezydentowi elektoratu - moim zdaniem jednak z godnością Głowy Państwa takie kontakty nie licują. No, ale chyba pisowskie standardy tego, co wypada i co jest w dobrym tonie, są inne. Nic dziwnego- w końcu mając "ciemny lud " za wyborców, trzeba się dostosować do ich poziomu.

Co Duda zrobił dla Polski i Polaków ?
Póki co, namieszał w Trybunale Konstytucyjnym.
Nie jest zapraszany i przyjmowany przez żadne poważne głowy państwa,a gdy już sam się wprosi , jak ostatnio do Kanady ,  rozmawiają z nim w przelocie, w korytarzach...Nie przynosi wstydu ? A co ? Chlubę?
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #374 dnia: 15 Maj 2016, 19:46:23 »