Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
Jomir:
Cwsm11 - widze, ze dac Ci palec, to Zaraz reke po lokiec chapsniesz, wiec grzecznie ostrzegam. Chocbys modlitwe do Allaha tu wyprodukowal, a zakonczyl slowem przez slownik jezyka polskiego uznawanym za wulgarne lub obrazliwe, to zostanie usuniete bez mrugniecia okiem.
cwsm111:
Czy ja napisałem ze kopalnie są nierentowne? Istnieje wiele kopalń prywatnych które funkcjonują znakomicie, istnieją grupy energetyczne które posiadaj kopalnie i elektrownie i tez działają wyśmienicie a ich akcje stoją dobrze na giełdzie.
Oczywiście istnieją spółki węglowe z kopalniami które powinny być zlikwidowane , pracują niewydajnie -z byt krotki tydzień pracy , na starym sprzęcie , w wielu przypadkach wydobycie jest nieuzasadnione geologicznie. Do tego dochodzi rozdawanie stołków prezesowski i rad nadzorczych kluczem partyjnym , placowy system kominowy dla zarządzających ,przywileje górnicze rodem z prl i patologiczny system utrzymywania związków zawodowych przez kopalnie dopełnia obrazu całości. Jak uzdrowic -wystarczy mieć jaja a nie być zakładnikiem we wlasnym kraju ,w ktory przez przypadek pelni sie funkcje premiera.
Polska papabusewa dama na kazde tupniecie niezadowolonych stosuje rozdawnictwo.
Zapomina ze M. Tacher powiedziała do żądających od niej pieniędzy górników że "nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Są tyllko pieniądze podatników" Oznacza to, że premier jest tylko strażnikiem tych pieniędzy.
Po pewnej powodzi premier Cimoszewicz powiedział ze to była ich wina ze się nie ubezpieczyli ,spadly na niego takie gromy jakich nikt na świecie by sie niespodziwal.i rządy ulegają terrorystom górniczym , nauczycielom z fenomenalna karta nauczyciela,i rolnikom którzy ponoć od pokolen maja zawsze najgorzej.Pani premier jezdzi ze zasmucona mina i pochyla sie nad ciezka dola ludzi roli , nad klęska urodzaju i klęska nieurodzaju , rolnicy maja gdzieś ubezpieczenia bo zawsze gdy tupali nogo i sypali ziarno na tory władza się łamała. Rozdawanie pieniędzy z podatków szlo w najlepsze, dopłaty do paliwa patologiczny system Krus , i interwencyjne skupy wszystkiego.
To ja też chce cokolwiek produkować , płaci niewielkie składki zusowskie i nie martwic się o sprzedaz , zawsze moge zwrocic sie do rządu by odemknie odkupili towar gdyż mam problemy z jego sprzedażą A tak interwencyjne skupy dzialaja.
Ano to, że nigdy pod wzgledem zysków i rentowności, nie będzie mógł konkurować z przemysłem opartym na nowych technologiach. Nie wiem, gdzie byłeś, gdy w szkole o tym uczono, ale to ogólnie dostępna wiedza, że gospodarki oparte na przemyśle cięzkim i wydobyciu surowców nigdy nie będą sie rozwijac tak, jak te oparte na nowych technologiach. Jest to po prostu NAJMNIEJ OPŁACALNA gałąź gospodarki i z reguły bazują na niej kraje III Świata. Te wyżej rozwinięte stawiają na wyżej rozwinięte technologie.
No, ale o XIXwiecznej wizji gospodarki "prawicy" polskiej już pisałam.
No takich głupot nie czytałem dawno. Zawsze mi sie wydawalo ze jak cos przynosi zyski , jest popyt i podaż , akcjonariusze sa zadowaleni firma wychodzi na plus i wszystko sie oplaca to mona produkowac nawet gowno w papierku.
Od czasu do czasu podrozuje po polsce czy europie ,i widze sporo zakładów które przynależna do tzw branży produkcji ciężkiej i rozwijają się znakomicie , nasze firmy z branży chemicznej należna do najlepszych na świecie .Przykładów z polski czy europy można by mnożyć plus ogromny deficyt na rynku metali roznego rodzaju napedza koniunkturę, A połączenie nowych technologi i ciężkiego przemysłu idzie w parze od początków rewolucji przemysłowej( pierwszy przykład z brzegu polskie konsorcja zbrojeniowe) . Ale zęby takie rewelacje tworzyć jak twoje, ze pod przemysłem ciężkim mamy jedynie obraz upadających hut i dymiących koksowni, toczy nierentownych walcownio trzeba zatrzymać sie na edukacji na etapie transformacji ustrojowej pod koniec lat dziewięćdziesiątych lub kończyć jakąś policealna uczelnie kosmetyczna w jakimś prowincjonalnym mieście wojewódzkim.
Jomir -Jestem wzruszony nad Twoja dobrodusznością , może zadumie sie nad twym wpisem i uronię łezkę.
cwsm111:
Co do Makara- oczywiscie, nic nie zrozumiałeś.
Właśnie o nim pisałam, że próbuje sam pisac, że nie przedrukowuje bezpośrednio tekstów z gazet, tylko dyskutuje "swoimi słowami" (że opierając się na GPC , inna rzecz) .
Czytanie ze zrozumieniem tez się kłania.
Juz raz Tobie pisalem ze jestes hipokrytka mam to pisac pod kazdym postem?raz wystarczy ,chyba.
Kiedyś Makar dal mi dobra rade , i z uporem maniaka się do niej nie stosuje.
Jomir:
hipokryta
Wielki słownik ortograficzny
hipo•kryta -ycie, -ytę; -yci, -ytów
Słownik języka polskiego
hipokryzja «obłuda, dwulicowość, nieszczerość»
• hipokryta • hipokrytka
http://sjp.pwn.pl/slowniki/hipokryta.html
Znam Betti osobiscie! I to jak sie okazalo, od lat bodajze 30!
Recze Ci, ze kim jak kim, ale hipokrytka, to Beta nie jest!
happybeti:
Ach, niech sobie pisze o mnie, co chce ;)- może mu ulży 8).
Osobiste komentarze na mój temat ze strony takich ludzi, obchodzą mnie tyle, co nic :).Ba, bałabym się, że coś ze mną nie tak, gdyby mnie chwalili :)) 8).
A jeszcze co do mediów "polskich" , "niezaleznych " , to taka ta ich niezaleznośc- lizanie butów Prezesa :)). GPC była upadającym piśmidłem, które odżyło , żerujac na katastrofie smoleńskiej- dane statystyczne dot. nakładu do znalexienia w necie :).
Ci wszyscy Karnowscy, Ziemkiewicze, Pospieszalscy - dlaczego nie piszą w "Wyborczej" , "Polityce" czy "Newsweeku" ?
Proste :). Nikt ich tam nie chce :). Więc usiłują kreować się na "niezależnych"...jasne...my ass ...:)).
Zobaczymy niedługo, jak ulokuja się na ciepłych posadkach w państwowych mediach :), gdy PIS zrobi czystki personalne.
A dlaczego nikt ich nie chce ? Czy ze względu na "złe " poglądy ?
Ja mam swoją prywatną opinię na ten temat- ich pisanina jest tak zła, tak marna pod względem czysto literackim, że to po prostu obciach zamieszczać takie teksty :). Nie czytuję tych wszystkich propisowskich , nacjonalistycznych piśmideł nie tylko ze względu na treść, ale i na formę. Ręce opadają- styl z przedwojennych brukowców. No, ale nie ma się co dziwić- taki "target", tacy odbiorcy 8)- więc i dziennikarze muszą być dobrani pod tym kątem.
Sikorski mówił, że trzeba było "dorżnąc watahę" - PIS pokaże, jak to się robi. W państwowych mediach nie zostanie nikt, kto krytykował PIS, za to załapią się ci wszyscy "niepokorni". Zobaczymy, jak bardzo "niepokorni" wobec nowej władzy i KRK będą teraz :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej