Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
cwsm111:
A mnie się ze zawsze pod górkę w opolskim ,bo tam najmniejsze wpływy miał kk a królowała PO.
Pis wygrali w śród analfabetów jak i ludzi z wyższym wykształceniem, oczywiście akurat tego nie zauważyłaś, nie jestem bardzo zdziwiony .
Nie jest istotnym jak ciebie nazywają , istotnym jest czy maja racje, nie przejmuj się zawsze możesz wystąpić o paszport i azyl.
Duński i Niemiecki maja duża sile oddziaływania.
Nie strasz mnie konstytucja ( czemu dalej mnie traktujesz jak elektorat piu , jesteś niefornirowana), bo będę musiał załatwić sobie papiery syryjskie i będę z was miał najlepiej.
Kto się spodziewał ze Szydlo będzie premierem ,reka do gory
happybeti:
cwsm, przyjełam do wiadomości, że nie głosowałeś na PIS, ale skoro piszesz o wygranej PISu i odnosisz się do PIS w swoich wypowiedziach, to ja z kolei odnosze się do tego, co napisałeś- proste.
Co do podziału głosów ze względu na wykształcenie- owszem, znam . I nie jest to tak "prosto". bo owszem, nieznacznie PIS wygrał wśród ludzi z wyższym wykształceniem (wśród tych z podstawowym miażdżąco, można powiedzieć ) , ale jesli zliczymy głosy oddane nie tylko na PO , ale i na Nowoczesną, ZLew i Razem , to wyłania się juz inny obraz, nieprawdaż? Inaczej mówiąc- policz, ilu z wyższym wykształceniem NIE GŁOSOWAŁO na PIS. Że przez to "rozproszenie elektoratów" wygrał PIS, a lewica w ogóle nie ma swoich reprezentantów - inna rzecz. Takie są reguły demokracji parlamentarnej . Ludzie głosowali, jak im serce czy rozum dyktowały- jedni na Zandberga, inni na Petru , inni jeszcze trwali przy PO. Ale nie możesz powiedziec, że wsród ludzi z wyższym wykształceniem PIS zdobył najwięcej głosów, bo to nieprawda.
Co do Szydło- powiem tak : pożyjemy, zobaczymy 8). Jakim będzie premierem i JAK DŁUGO.
Tajga75:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Raz juz tobie tłumaczyłem przy z okazji wyborów prezydenckich ze jest mi daleko do elektoratu Pisu ,ale jeszcze dalej jak nie najdalej do rządów gamoni z PO, to jest takie proste , a ty dalej swoje.Polemika z tobą przypomina kopanie sie z koniem po jajach.
--- Koniec cytatu ---
cswm111 przytoczylam Twoj cytat z postu ,bo zgadzam sie z Toba w 100%. Mi tez jest caly czas przypisywany elektorat Pis a nigdy nawet nie wspomnialm ,ze jestem za tym ugrupowaniem. Juz wczesniej w poprzednim poscie o tym pisalam ,ze sa inne partie,ktore mialy ciekawy program wyborczy. Ale skoro mam odmienne zdanie na pewne tematy to jestem oczywiscie ciemnym ludem i jestem zwolenikiem Pis a nie zwolennikiem szacownie najlepszej parti liberalnej PO.
Koncze dyskusje na tym forum bo to jest jak dla mnie walka z wiatrakami ,bo mam troche inne poglady.
happybeti:
Hehe, swietnie :)
Nagle okazuje się, że wszyscy zażarcie broniący PIS, nie są jego zwolennikami 8).
Pocieszę Was :)
Jestem zwolenniczką PO, Nowoczesnej i Razem :)
Wybierzcie sobie, co chcecie :)
A co do tzw. "dyskusji" ...hm...oprócz wyzłośliwiań się pod moim adresem , nie zauważyłam ani jednego rzeczowego argumentu, obalającego moje twierdzenia.
Ale no problem. 8)
Był czas przywyknąć ::)
(PS
Kukizowców i Korwinowców traktuję na równi z pisiorskim oszołomstwem. Moga się odżegnywać, ale znów...pożyjemy, zobaczymy ).
A Konstytucja obowiązuje wszystkich, niezależnie od tego, na co głosowałeś.Więc możesz się zdziwić, cwsm, jeśli zostanie zmieniona, ale nie tak, jak sobie byś tego życzył. I to zmieniona, jak sam piszesz, przez debili. Debili żądnych władzy, dodajmy )
@waruiny
"Straszenie PISem nie działa"
Jasne.
Jak to stare przysłowie mówi- tylko głupcy i ludzie pozbawieni wyobraźni się nie boją.
--- Cytat: Tajga75 w 03 Lis 2015, 18:57:39 ---
Koncze dyskusje na tym forum bo to jest jak dla mnie walka z wiatrakami ,bo mam troche inne poglady.
--- Koniec cytatu ---
No, tak...dyskusja jest według Ciebie wtedy, gdy ma się takie same poglądy. ::)
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 03 Lis 2015, 18:51:38 ---Ale nie możesz powiedziec, że wsród ludzi z wyższym wykształceniem PIS zdobył najwięcej głosów, bo to nieprawda.
--- Koniec cytatu ---
Z wyzszym.
PiS 30,4
PO 26,7
Kukiz'15 8,5
PSL 4,2
KORWiN 5,2
Zjednoczona Lewica 8,5
Razem 5,1
Nowoczesna 12
Zainspirowany twoimi sposobem interpretacji pokusiłem sie o komentarz wyborów w Danii.
Komitet Wyborczy Wyborców "Kukiz'15" głosów 482 -faszyści i ćpuny nie lubią ludzi o smagłym kolorze skory(tych od -dzermany,dzermany)
Komitet Wyborczy KORWiN 482, homofoby, antyfeminiści.
PIS 478 katotaliban , i zło wcielone.
PO 464 tu jestesmy my( HB i Jomir.)
Petru 327 gdyby po padło będę glosować na nich
Razem 279 , jaki on przystojny szkoda ze marksiata , ale jak padnie po i petru to zaglosuje na adriana.
Lewica 113 no niby komunisci ,ale nie lubia pisu i kosciola,jak juz wszyscy padna.............
PSl 10 niby wieśniaki ale wierny elektorat
Pozostale 8 plankton.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej