Ogólne > Hydepark

Komentarze powyborcze?

<< < (18/83) > >>

newbie12:
 A co sądzicie o tym, że prezydent wiedząc dużo wcześniej, iż D. Tusk zwołał na 12 listopada szczyt europejski nt. imigrantów (na temat których zresztą Polska tak dużo szczekała), na ten sam dzień zaplanował pierwsze posiedzenie Sejmu, mimo, iż mógł z tym zaczekać do 25.11?

Coś na zasadzie "pokażemy kto tu rządzi"? Ale komu? Tuskowi? Europie? Czy własnemu narodowi?

Prezydent na każde zawołanie Kaczyńskiego.... Skład rządu wybierany bez Szydło, która niby ma nim kabusewać...
Szaleniec jako szef MON...

Jeszcze na dobre nie zaczęli a już obciach...

vordingborg:
Obciach to był jak po TWARDYCH negocjacjach Kopacz zgodziła się na 7000 zamiast ustalonych 2000 ekonomicznych terrorystów.
Obciach był też jak Kraje Grupy Wyszehradzkiej zachowały jedność w sprzeciwie wobec narzucanej gwałtem polityki, wyłamał się tylko jeden kraj… Polska.

happybeti:
Zależy kto co uważa za obciach...
Mam ostatnio wrażenie, ze "obciach " to być porządnym człowiekiem...Śmierć frajerom...Cóż...można i tak...jak kto lubi...To tak a propos pobicia tego Syryjczyka w Polsce...On nawet nie był muzułmaninem...Mieszkał w Polsce od lat, pracował, miał normalne życie...Zmasakrowano człowieka na ruchliwym deptaku, przy akompaniamencie okrzyków "Zabij go" zagrzewającego do tego tłumu...Taka teraz "moda" ...Teraz to jest "cool"...
Ja wolę jednak tę niemodną , zwykłą , ludzką  przyzwoitość. Nie będę "trendy", nie będę popierała brunatnej zarazy. Jakim trzeba być człowiekiem, by w Polsce, która tyle przeszła przez faszyszm, popierać takich ludzi...w głowie mi się to nie mieści...Wasi dziadkowie w grobach się przewracają...

Co do liczby uchodźców- takie małe pytanko.
Ilu przyjął "antyimigrancki" rząd DFi V ?
Ilu Polska ?
Tak dla jasności.
Bo nadal tych tłumów w Polsce nie widzę.

Sytuacja z Grupą Wyszehardzką była obszernie tłumaczona- opór nic by nie dał, bo i tak nie było możliwości zablokowania decyzji. Co zyskali Węgrzy i Slowacy taką postawą?
BTW- jakie mamy obecnie wspolne interesy z Grupą Wyszehardzką? Moim zdaniem, miała ona sens, gdy nasze kraje starały się o przyjęcie do UE. Dziś jest martwym tworem, z Orbanem i premierem Słowacji podlizującymi się Putinowi. TAM nasze interesy ? Z Putinem ???
Ja wiem, że niektórym śni się "drugi Budapeszt".
No, ale nie wszyscy muszą te "marzenia" podzielać.

happybeti:

--- Cytat: happybeti w 05 Lis 2015, 05:46:06 ---Nie powinnam stawiać w jednym rzędzie Kukiza i PIS ?
To się okaże, zobaczysz, jak szybko.
--- Koniec cytatu ---
No i nie trzeba było długo czekać .
Już jakieś potajemne spotkania...

Najgorsze jest to, że to wszystko jest tak przewidywalne, że z góry wiadomo, jak to wszystko się skończy ...Nawet nie można sobie pozwolić na nadzieję, że może nie będzie tak źle...bo nie ma dnia, by doniesienia z Polski nie potwierdzały moich obaw.

roga:
Dlaczego przed chwila usunieto cytat Sokratesa zamieszczony przez Vodingborga?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej