Ogólne > Hydepark
Komentarze powyborcze?
happybeti:
--- Cytat: cwsm111 w 07 Lis 2015, 21:31:11 ---
Jasinej? , nie mam dostępu do wyborczej
--- Koniec cytatu ---
Znalazłam -specjalnie dla ciebie-nie z Wyborczej i nie z TVN ;P
http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/kaczynski_potajemnie_spotkal_sie_z_kukizem/120457
--- Cytat: roga w 07 Lis 2015, 21:49:32 ---Zapytalem tylko dlatego, ze chcialem zyczyc Voringborgowi smacznego w zwiazku z tym cytatem, ale nie zdazylem, poniewaz post zostal usuniety.
--- Koniec cytatu ---
Ja nawet nie zdążyłam go zobaczyć :)
Może i lepiej ...;)
cwsm111:
--- Cytat: happybeti w 08 Lis 2015, 03:38:20 ---Ci Ukraińcy to tacy sami "uchodźcy", jak Polacy w Danii. Skąd masz informacje, że Polska przyjęła 62 tys UCHODŹCÓW z Ukrainy ???
Sprawdź sobie, ilu ludzi ubiegało się o status uchodźcy w Polsce w 2014 i 2015 r. i ilu go otrzymało. Zdziwisz się.
https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1476518,Ponad-4-tys-osob-zlozylo-w-Polsce-wniosek-o-status-uchodzcy-Wiekszosc-odrzucono
--- Koniec cytatu ---
Tylu w od czasów majdanu złożyło pozwolenie o pobyt,jest to skok o kilkaset procent .Można twierdzić ze to sa uchodzcy ekonomiczni , tak samo jak to towarzystwo ktore obecnie zalewa europe. Licze na to ze sa odpowiednie instytucje ktore potrafią to zweryfikować.
W ostatnich latach status uchodźcy dostawało co roku przeciętnie ponad 200 osób (od 2007 r. do końca sierpnia tego roku 1472 osoby). Przyjmowaliśmy głównie Czeczenów. W tym czasie złożono 83,5 tys. wniosków o nadanie statusu uchodźcy. 59 tys. złożyli obywatele Rosji (w tym Czeczeni 53 tys.). Połowa wnioskujących to kobiety – to najwyższy wskaźnik w całej UE. Status uchodźcy uzyskali obywatele Rosji (558), Syrii (336), Bia3orusi (145), Iraku (83) i Afganistanu (63). 59,9 tys. spraw umorzono, bo wnioskodawcy wyjechali, zanim ich sprawa zostanie rozpatrzona. Statusu w tym okresie odmówiono 22 tys. osób.
Gdyby ktoś twierdzil ze nie przyjmujemy nikogo.
--- Cytat: happybeti w 08 Lis 2015, 03:44:18 ---Znalazłam -specjalnie dla ciebie-nie z Wyborczej i nie z TVN ;P
http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/kaczynski_potajemnie_spotkal_sie_z_kukizem/120457
Ja nawet nie zdążyłam go zobaczyć :)
Może i lepiej ...;)
--- Koniec cytatu ---
Info z takiego źródła , wstydź sie , nawet nie otwieram
happybeti:
--- Cytat: cwsm111 w 08 Lis 2015, 06:51:03 ---Info z takiego źródła , wstydź sie , nawet nie otwieram
--- Koniec cytatu ---
... a tak się nameczyłam, by nie było z Wyborczej...no, nie dogodzisz ludziom :)
--- Cytat: cwsm111 w 08 Lis 2015, 06:51:03 ---Tylu w od czasów majdanu złożyło pozwolenie o pobyt,jest to skok o kilkaset procent .Można twierdzić ze to sa uchodzcy ekonomiczni , tak samo jak to towarzystwo ktore obecnie zalewa europe. Licze na to ze sa odpowiednie instytucje ktore potrafią to zweryfikować.
--- Koniec cytatu ---
Dane w linku , który podałam, są z "odpowiedniej instytucji" , która chyba to zweryfikowała, nie ?
Ponad 4 tys. cudzoziemców - głównie Czeczenów oraz Ukraińców - złożyło w Polsce wnioski uchodźcze od początku roku. Ochronę międzynarodową otrzymało 273 osób - poinformował Urząd do Spraw Cudzoziemców w raporcie poświęconym głównym trendom migracyjnym w 2015 r.
Nieliczne wnioski rozpatrzone pomyślnie
Najliczniej reprezentowani byli Rosjanie, którzy złożyli ponad połowę wniosków obejmujących 2,1 tys. osób (91 proc. narodowości czeczeńskiej). 1,3 tys. osób pochodziło z Ukrainy. Poza tym liczniejsze grupy potencjalnych uchodźców pochodziły z Gruzji (208 osób), Tadżykistanu (103) oraz Syrii (62).
Od początku roku status uchodźcy otrzymały 273 osoby. Byli to głównie obywatele: Syrii - 27 osób, Egiptu - 15 oraz Iraku - 14 osób.
Dlaczego odrzucono wnioski?
1,6 tys. cudzoziemców otrzymało decyzję negatywną, ponieważ nie spełniali przesłanek m.in. Konwencji Genewskiej. Zgodnie z nią, cudzoziemcowi nadaje się status uchodźcy, jeżeli na skutek uzasadnionej obawy przed prześladowaniem z powodu rasy, religii, narodowości, przekonań politycznych lub przynależności do określonej grupy społecznej nie może lub nie chce korzystać z ochrony własnego kraju.
cwsm111:
--- Cytat: cwsm111 w 08 Lis 2015, 06:51:03 ---ylu w od czasów majdanu złożyło pozwolenie o pobyt,jest to skok o kilkaset procent .Można twierdzić ze to sa uchodzcy ekonomiczni , tak samo jak to towarzystwo ktore obecnie zalewa europe. Licze na to ze sa odpowiednie instytucje ktore potrafią to zweryfikować.
--- Koniec cytatu ---
Potrafisz czytac ze zrozumieniem?
https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1499640,17-tys-Ukraincow-zlozylo-wnioski-Dwie-osoby-otrzymaly-status-uchodzcy
happybeti:
Spośród 1,7 tys. obywateli Ukrainy, którzy złożyli w tym roku wnioski o ochronę międzynarodową, tylko dwie otrzymały status uchodźcy, a osiem ochronę uzupełniającą - wynika z danych Urzędu do Spraw Cudzoziemców.
W zeszłym roku ochrony międzynarodowej nie otrzymał ani jeden Ukrainiec, chociaż takie wnioski złożyło ponad 2 tys. osób.
to cytat z podeanego prze cierbie linka.
Gdzie tu mowa o 62 tysiącach ?
--- Cytat: cwsm111 w 07 Lis 2015, 21:24:00 ---
Ponad 62 tysiące samych ukraincow (od majdanu) gdzie ponad 60 procent to kobiety. Jeżeli czegoś nie widać( nie jest opisane w najlepszej z najlepszych) to nie znaczy ze tego nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Ja czytać potrafię, gorzej,że ty "brniesz w zaparte", podając linki, które samemu tobie przeczą. No, ale twój wybór, mi nic do tego, jak formułujesz swoje wypowiedzi.
Przypomnę, ze pytałam o uchodźców w Polsce, ilu ich jest.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Co do liczby uchodźców- takie małe pytanko.
Ilu przyjął "antyimigrancki" rząd DFi V ?
Ilu Polska ?
Tak dla jasności.
Bo nadal tych tłumów w Polsce nie widzę.
--- Koniec cytatu ---
I twoja odpowiedź bezpośrednio na to pytanie :
--- Cytat: cwsm111 w 07 Lis 2015, 21:24:00 ---
Ponad 62 tysiące samych ukraincow (od majdanu) gdzie ponad 60 procent to kobiety. Jeżeli czegoś nie widać( nie jest opisane w najlepszej z najlepszych) to nie znaczy ze tego nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Próba odwrócenia kota ogonem i nazywanie ich "uchodźcami ekonomicznymi" ...cóż...no comments, sam sobie wystawiasz świadectwo.
W ostatnim czasie wzrasta także liczba składanych przez cudzoziemców wniosków w sprawach o legalizację pobytu. Od początku roku wojewodowie przyjęli ponad 65 tys. wniosków na pobyt czasowy, stały i rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej. To więcej niż w całym 2014 roku, kiedy złożono ich ponad 64 tys.
- Jest to konsekwencja przede wszystkim sytuacji na Ukrainie i zwiększonej imigracji obywateli tego państwa. Obywatele Ukrainy od początku roku złożyli w sumie 40 tys. wniosków w sprawach o legalizację pobytu - wyjaśniła Piechota.
Tłumacząc "z polskiego na nasze" , oznacza to, że 65 tys Ukraińców ubiegało się w Polsce o pozwolenie na pobyt, czyli ta sama zasada, na jakiej Polacy są w Danii -NIE o STATUS UCHODŹCY. To "drobna " różnica, nie ?
Gdy ja npisałam o tych nieszczęsnych 260 mln na ochronę Kaczyńskiego, potrafiłam się przyznać do błędu i skorygować. Ty idziesz w zaparte, dalej bredząc o "62 tys uchodźców z Ukrainy", których przyjęcła Polska. Albo nie ty, tylko te twoje "wiarygodne źródła". Tak czy inaczej na jedno wychodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej