Ogólne > Hydepark
Pobyt staly
happybeti:
Obywatele UE nie potrzebują "opholdstilladelsen", a tym samym ID-kort.
W przypadku obywateli UE, jest to tylko rejestracja pobytu, nie POZWOLENIE, bo to regulują przepisy unijne. Tym samym honorowany jest dokument tożsamości z kraju pochodzenia- dowód osobisty, paszport itd.
Nie wiadomo, jak długo...
Bo przy pogłoskach o likwidacji strefy Schengen , to może się zmienić- także, a może przede wszystkim dla Polaków mieszkających za granicą. Być może trzeba będzie załatwiać wszystkie formalności od nowa, być może jeszcze inna sytuacja się wytworzy. Być może np. Polacy będą, jak obywatele np Ukrainy czy Wietnamu, potrzebowali wiz i pozwoleń na pracę.
No, ale ciemny lud się cieszy, że ta wstrętna Unia się rozpada i zamykane będą granice.
Pisząc "ciemny lud", mam na myśli, oczywiście, polski ciemny lud. A kto to jest, to , myślę, juz zostało wyjaśnione ;). Bo, póki co, to Polacy wyjeżdząją do Danii, Niemiec czy Wlk. Brytanii , a nie odwrotnie.
No, ale nie ma się co martwić, Prezes Polskęzbaw , wraz z Ziobra i Kamińskim zapewni nowe miejsca pracy- w więziennictwie. Tym samym i problem mieszkaniowy się zlikwiduje, bo ci, co będą zamknięci, przeciez mieszkań nie potrzebują 8).
Habanero:
--- Cytat: happybeti w 20 Lis 2015, 04:17:25 ---
No, ale ciemny lud się cieszy, że ta wstrętna Unia się rozpada i zamykane będą granice.
Pisząc "ciemny lud", mam na myśli, oczywiście, polski ciemny lud. A kto to jest, to , myślę, juz zostało wyjaśnione ;).
--- Koniec cytatu ---
Na szczęście mamy Ciebie. O najjaśniesza!
happybeti:
Ja, Habanero, nie mam mocy sprawczej . Ja mogę tylko napisać, jak wygląda sytuacja z innego punktu widzenia. Tych, co się nie cieszą zamykaniem granic i rozpadem IDEI Unii.
Habanero:
W myśl zasady "Kto nie z nami , ten przeciwko nam". Wtedy się takiego kogoś próbuje znieważyć przy pomocy wszelkich dostępnych obelg. Mam nadzieję że kiedyś ockniesz się z tego letargu (albo przestaniesz brać to co bierzesz) i przeczytasz chociaż raz te posty, które tutaj z uporem maniaka produkujesz. Z Tobą można dyskutować, tak... Pod warunkiem że ma się takie samo zdanie jak Ty. Oprócz widocznego gołym okiem lewackiego odmóżdżenia (gniot wybiórczy, tefałen i miłość do Partii Oszustów), dostrzegłem coś jeszcze... Jesteś cholernie infantylna. Wybiórczo odpowiadasz na pytania i poruszone zagadnienia, a w momencie kiedy TWA leniuchuje i przez chwilę jesteś sama w "dyskusji" , tupiesz nóżką i w typowym dla siebie odruchu, uciekasz się do szantażu emocjonalnego, pisząc że masz zamiar opuścić forum... Ciebie się czyta jak otwartą książkę. Zanim założyłem tu konto, ktoś mnie ostrzegał... Między innymi przed Tobą. Po założeniu konta, dostałem wiadomość od kogoś innego... Wszystko się zgadza ludziska ;)
A wracając do tematu... Tak, kolos na glinianych nóżkach chwieje się i niedługo padnie z hukiem. Twór , który jest wierną kopią Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich, nie ma racji bytu. Norwegowie byli pytani trzy razy i za każdym razem odmówili, Anglicy już mają dość, Duńczycy też. Niedługo w tej zapaskudzonej piaskownicy zostanie tylko Ciocia Makrela i jej muzułmańska trzódka
happybeti:
A tak merytorycznie, Habanero? 8)
Jakie korzyści widzi "polski patriota" z rozpadu Unii?
Miło mi, że masz temat do studiów psychologicznych i socjologicznych , popartych niezależnymi opiniami ekspertów z Forum , na mojej skromnej osobie :)).
Zawsze się cieszę, gdy mogę pomóc człowiekowi- chocby w leczeniu jego kompleksów 8).
Taki już ze mnie "lewak " :))
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej