Ogólne > Pomoc!
samozatrudnienie na dagpenge
bartek393:
Witam
Chciałbym się was zapytać, jak wygląda samozatrudnienie w chwili gdy jestem na dagpenge.
Mam taki plan by otworzyć mały lokal z szybkim jedzeniem, mam zaoszczędzone pieniadze na ten cel, ale słyszałem, że gdy założe firme to strace dagpenge, jest to prawda?
Czy bede dalej dostawal dagpenge, az nie przekrocze pewnych kwot?
Głòwnie chodzi mi o zabezpieczenie pierwszych 2 miesięcy rozruchowych.
Jesli ktoś coś wie na ten temat to prosze o pomoc, dziekuje
beenpl20:
Kolego ja bylem sie o to pytac w swoich zwiazkach (3F) tylko to było juz jakis czas temu i dokładnie juz nie pamiętam. Dostałem od nich nawet taka ksiazeczke z szczegolowymi zasadami pracy selvstændig erhvervsvirksomhed w trakcie otrzymywania dagpenge. Generalnie pamietam ze jest bardzo duzo restrykcji i ograniczen zeby nie powiedziec ze to niemozliwe:) Z tego co pamietam wiazalo sie to z tym ze dunskie prawo nie pozwala na wspieranie firm poprzez wyplacanie im dagpenge bo to by byla nieuczciwa komkurencja dla innych firm ktore nie bylyby w ten sposob wspierane.
Ja odsylam cię do twoich zwiazkow bo za pewnosc swoich informacji to reki bym nie dal uciąć. Przynajmniej nie swojej....:)
Pozdrawiam.
roga:
--- Cytat: bartek393 w 23 Lis 2015, 10:41:52 ---Chciałbym się was zapytać, jak wygląda samozatrudnienie w chwili gdy jestem na dagpenge.
--- Koniec cytatu ---
???!!!.
Jomir:
Albo jestes bezrobotny, albo Prowadzisz firme.
newbie12:
ostatnio zmienily sie przepisy i mozna byc jednoczesnie na dagpenge i prowadzic firme ale musi byc spelnionych szereg warunkow. Jak bede miala chwile to jutro poszukam bo gdzies w domu mam nowe "regler"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej