Ogólne > Hydepark
Apel do Polaków
Tajga75:
Do poczytania:
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/zalegalizujmy-marihuane-medyczna-apeluje-matka-pierwszego-dziecka-w-polsce-oficjalnie/0pewhj
Tajga75:
--- Cytuj (zaznaczone) ---A jeżeli marihuana tak cudownie leczy nowotwory to dlaczego niejaki Bob Marley zmarł tak młodo w wyniku przerzutów choroby nowotworowej, która zaczęła się zwykłym czerniakiem na stopie ? Przecież koleś jarał tyle tego szajsu że samym jego potem kilku ćpunów na raz by się nieźle uwaliło ;) Tutaj akurat te Wasze "cudowne" teorie nijak się mają do rzeczywistości
--- Koniec cytatu ---
Habanero mylisz troche pojecia!! Poniewaz marhunana lecznicza hodowana w celach leczniczych ma inny sklad niz ta ktora sie sprzedaje nielegalnie.
http://wp.tv/i,czym-rozni-sie-marihuana-medyczna-od-zwyklej,mid,1662198,cid,5050,klip.html?ticaid=616168
Habanero:
@Tajga75, @anka83.m niezbyt radzę sobie z kilkoma różnymi cytatami w jednym poście (to ze starości), dlatego piszę do Was obu; nie mam nic przeciwko zdrowemu i racjonalnemu odżywianiu, co więcej sam staram się zdrowo odżywiać, aczkolwiek nie popadam w zbytnią euforię w kwestii szeroko pojętej ekologii; zazwyczaj to zwykły zabieg marketingowy, mający na celu nabicie większej kasy producentom i pośrednikom.
@Tajga75 wybacz, ale to chyba Ty mylisz pojęcia bo ta "marihuana lecznicza hodowana w celach leczniczych" nie ma innego składu od tego zielska zażywanego przez cpunów... Tetrahydrokannabinol... to substancja psychoaktywna, zawarta w kwiatostanach konopii indyjskich i kilku innych odmianach. To o tą substancję się rozchodzi. Czytałem sporo różnych opracowań na ten temat i faktem jest że wykazuje śladowe właściwości lecznicze i uśmierzające ból, ale efektów ubocznych jest więcej jak tych dobroczynnych
zpatentem:
Habanero
Uwielbialem palic hasz i sluchac Bob'a.To bylo jednak bardzo dawno temu :)
Ten srodek jako leczniczy, jest dozwolony juz w pewnych panstwach (niektorych stanow w USA np.)
Nalezy tez zrozumiec, ze panstwa zarabiaja ogromne podatkowe pieniadze sprzedajac pozywki jak alkohol i papabusesy dlatego zwalcza ostro konkurencje konopii.
Habanero:
Dla jasności : nie jestem zwolennikiem czerpania korzyści z trucia społeczeństwa tak tytoniem jak i alkoholem. Podobnie jest z thc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej