Ogólne > Hydepark

Apel do Polaków

<< < (7/20) > >>

Habanero:
@ona79 nigdzie nie napisałem że mam coś przeciwko naturalnym środkom wspomagającym leczenie czy też naturalnym środkom leczniczym... pod warunkiem że są to środki sprawdzone i uznane, a nie jakieś rewelacje internetowych naciągaczy i nagłych objawień typu doktorek znikąd i jego cudowne badania

Tajga75:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Zalegalizowanie tego to nie jest rozwiązanie bo ćpuny znajdą sposób jak obejść recepty
--- Koniec cytatu ---
Podam inny przyklad morfina tez jest srodkiem usniezajacym bol ktory jest szeroko stosowany w medycynie.Z tego co wiem to ciezko jest ja dostac od tak. Ma tez dzialanie narkotyczne.
 Ćpun jak bedzie chcial zdobyc narkotyk to i tak go zdobedzie. Czy w taki sposob czy w inny. Przeciez teraz narkotyki sa zakazane a i tak sie slyszy ,ze kogos zlapano z jakims suszem.
Kiedys tez byla taka glosna sprawa syropow na kaszel, ktorymi sie odurzały malolaty. Srodki ogolenie dostepne w aptece.Jak widac nie trzeba wiele ze by sie nacpac.
Ze by byla jasnos  nie jestem zadnym zwolenikiem narkotykow. Jesli ktos z mojej rodziny byl by chory i to mialo by mu pomóc to bym zrobila wszystko. Chce miec wybor jak mam byc leczona i dlatego podpislam ta petycje.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Ostatnie zdanie w Twoim poście doskonale kwituje celowość , tudzież skuteczność wcześniej wspomnianych petycji.
--- Koniec cytatu ---
I tu jestes w bledzie. Cytat z petycji:Polski pacjent SKAZANY JEST ODGÓRNIE na leczenie tylko i wyłącznie oparte na produktach przemysłu farmaceutycznego,zyli na substancjach SZTUCZNYCH, NIENATURALNYCH dla organizmu człowieka.
Przykład 1.
W lecznictwie polskim, nie ma integracji medycyny akademickiej z medycyną naturalną. Wręcz przeciwnie.
Wielu mądrych, światłych, wspaniałych lekarzy, chciałoby człowieka leczyć w sposób znacznie bardziej skuteczny
korzystając z dobrodziejstw obu systemów medycznych.
Jednakże, medycyna akademicka w zdecydowany sposób stojąca po stronie przemysłu farmaceutycznego nie dopuszcza do takiej
integracji. 

PROBLEM Nr.2
Lekarz, który chce skorzystać z możliwości wykorzystania wiedzy akademickiej i wiedzy medycyny naturalnej naraża się w
podwójny sposób. Niezwykle często zdarza się, że pacjent stojący w obliczu choroby przewlekłej, czy też będący w
bezpośrednim zagrożeniu życia, chciałby skorzystać z innej terapii niż oferuje medycyna akademicka.

Habanero:

--- Cytat: Tajga75 w 09 Gru 2015, 17:23:59 --- usniezajacym bol

--- Koniec cytatu ---
uśmierzającym ;)  wybacz, ale musiałem ;)  ale to nie znaczy że się czepiam. Takie zboczenie i już

A poza tym to piszesz całkiem sensownie i w wielu kwestiach całkowicie zgadzam się z Tobą. Ale nie byłbym sobą gdybym nie wtrącił czegoś od siebie tu i ówdzie ;)
Dla przykładu podam mojego starego wujcia... ma 74 lata i od trzech lat choruje na raka. Lekarze nie dawali mu zbyt wielu miesięcy życia. Kuzynka, która mieszka z rodziną w Finlandii, przywiozła przepis na specyfik który składa się z oleju z pestek winogron i moczonych w nim ziaren chili czy czegoś tam (nawet zaoferowałem cos ze swojej małej plantacji) i o dziwo ! To pomaga a lekarze są w szoku. Wujcio nie wyzdrowiał i nie wyzdrowieje, ale choroba przestała się rozwijać. Dzisiaj lekarze są opłacani przez koncerny farmaceutyczne i nic na to nie poradzimy. Ale mimo to nadal sceptycznie podchodzę do niektórych sensacyjnych odkryć medycyny niekonwencjonalnej

Tajga75:
Czepiasz sie ,ale sie nie obrażam.Gafa straszna :( Moj blad dlatego ,ze nie przeczytalam jak napisalm a jak sie szybko pisze to takie byki wychodzą.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Kuzynka, która mieszka z rodziną w Finlandii, przywiozła przepis na specyfik który składa się z oleju z pestek winogron i moczonych w nim ziaren chili czy czegoś tam (nawet zaoferowałem cos ze swojej małej plantacji) i o dziwo ! To pomaga a lekarze są w szoku.
--- Koniec cytatu ---
Tez preparaty o których wcześniej pisałam tez tak działają.Nie sa nigdzie reklamowane a sprzedają sie bardzo dobrze.Pestki winogron z tego co pamiętam zawierają dużo przeciwutleniaczy(antyoksydantów).
 Wiem ,ze nie wyleczy sie wielu chorob, bo czasem tak jest ze diagnoza przychodzi zbyt późno lub choroba nie daje zadnych objawów. Piszesz,ze choroba dalej sie nie rozwija wiec juz jest dobrze. Zgadzam sie ,ze możesz miec obiekcje do medycyny naturalnej,bo tez jest wielu szarlatanów ,którzy wykorzystują niewinnych ludzi.Przykład zagłodzonej dziewczynki przez takiego szarlatana. Ale tak samo mozemy powiedzie o leczeniu przez lekarzy. Jednak jesli medycyna naturalna z ta akademicką mial by mi pomóc to bym sie zgodziła na wszystko. Medycyna naturalna tak wielkich szkód nie wyrządzi jak ta akademicka.

anka83.m:
Habanero jeśli się nie mylę Twój wujek stosował kapsaicynę,dziadek koleżanki tym wyleczył raka, wiem że  robili jakieś mikstury ale szczegółów nie znam. Szkoda że nie otwierasz linków, bo bym Ci podesłała linka z dzieckiem które niemal cały czas ma atak padaczki, naprawdę nie podałbyś takiemu dziecka marihuany (nie do palenia)gdybyś wiedział że bardzo mu pomożesz ? Nikt tu nie pisze żeby zalegalizować trawkę a żeby pomóc osobom ciężko! chorym, smutne że tylu ludzi jest nieczułych na cierpienie innych. Niech się wezmą za dopalacze, papabusesy, twarde narkotyki , cukier (tak! uzależnia) a pozwolą tym biednym dzieciom żyć! Żeby matka musiała żebrać w ministerstwie, litości.  Cały czas mylisz pojęcia.
Czy kiedykolwiek dostałeś skabusewanie na zbadanie chociażby poziomu witaminy D? pewnie sobie nawet sprawy nie zdajesz ile poważnych schorzeń zaczyna się z niedoboru witamin. Też mam problem z umieszczeniem cytatu,więc skopiuje  "nigdzie nie napisałem że mam coś przeciwko naturalnym środkom wspomagającym leczenie czy też naturalnym środkom leczniczym... pod warunkiem że są to środki sprawdzone i uznane, a nie jakieś rewelacje internetowych naciągaczy i nagłych objawień typu doktorek znikąd i jego cudowne badania"   Widzisz habanero niby się zgadzasz a jesteś przeciwny, nie rozumiem i widać że nic nie wiesz o J.Ziębie. Co najmniej jakbyśmy byli ślepo zapatrzeni w znachora który mówi żeby głodować swoje dzieci (niedawna sprawa zagłodzonego dziecka)  Przecież tą ustawą chcemy pozwolić lekarzom wyleczyć ludzi a nie tylko ich leczyć do końca życia. W tej chwili lekarz musi leczyć w podziemiu bo inaczej pozbawią go prawa wykonywania zawodu .http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/8458406,lekarki-przed-sadem-za-bardzo-strasza-szczepieniami,1,id,t,sa.html   tylko dlatego że mówiła o skutkach ubocznych

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej