Ogólne > Hydepark
Apel do Polaków
Habanero:
--- Cytat: emotikona w 10 Gru 2015, 19:50:43 ---Poczytałam Was "po łebkach". Ja tam petycję podpisałam. Uważam, że każdy ma prawo wyboru jak chce być leczonym. Ktoś tu wcześniej mówił, że sami sobie możemy te wynalazki stosować.
Nieprawda! Bo np wlew dożylny musi być zrobiony przez lekarza. A przykładowo witaminę C w leczeniu nowotworów stosuje się tylko w postaci wlewu dożylnego.
Jomir - ja też jestem z branży. Jestem farmaceutką - pracowałam w zawodzie. I jestem przeciwniczką przemysłu farmaceutycznego. Oni zrobią wszystko, żeby lek się sprzedał. A czasami wystarczy najprostsze, najtańsze rozwiązanie. Ale ludzie o tym nie wiedzą. Tak - w przeciwieństwie do Ciebie, nie wierzę w to co robię.
--- Koniec cytatu ---
ja to pisałem , ale to dotyczyło leczenia marihuaną i innymi niesprawdzonymi środkami "z rękawa". W kwestii zdrowego odżywiania i ziołolecznictwa potdrzymuję; każdy z nas może na własną rękę stosować takie rzeczy, ale na sobie samym
Jomir:
Emotiona - byc moze dlatego , ze jestes gdzies tam, a ja dopabuse zaczynam? W sprzecie medycznym "siedzę od lat 8, tu jest wszystko jasne :)
No i zebymy sie rozumialy. Ja wierze w medycyne i lekarzy, a nie farmacje i tabletki . W obronie farmacji stanelam by wykazac analogie dzialania Pana Zieby i koncernow, ale ten temat jest dla mnie zakonczony.
Jomir:
Emotikona - teraz mi sie tez przypomnialo. Ty tu jestes od niedawna. Tu nieco inaczej wyglada marketing farmaceutyczny. Nic praktycznie nie mozna , a by zostac konsultantem w farmie, trzeba ukonczyc Studia podyplomowe konczace sie egzaminami panstwowymi. Jest prowadzony rejestr doradcow, wiec jest ich niewielu i nie sa anonimowi. Wobec tego to wszystko nie jest tak agresywne jak w Polsce.
emotikona:
--- Cytat: Habanero w 10 Gru 2015, 19:59:17 ---ja to pisałem , ale to dotyczyło leczenia marihuaną i innymi niesprawdzonymi środkami "z rękawa". W kwestii zdrowego odżywiania i ziołolecznictwa potdrzymuję; każdy z nas może na własną rękę stosować takie rzeczy, ale na sobie samym
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, tutaj nie do końca chodzi o zdrowe odżywianie i leczenie ziołami. Zioła zadziałają albo i nie. Chodzi o to, żeby np pacjent z nowotworem mógł powiedzieć lekarzowi: "nie chcę chemii, spróbujmy wlewu z witaminy C, jak nie zadziała to zrobimy chemię". Obecnie owszem - może tak powiedzieć, ale żaden lekarz mu nie zrobi wlewu z witaminy C, bo to niezgodne z procedurą... A o zwykłej witaminie C się nie mówi, bo za tania, bo za prosta, bo... ot takie tam...
To raczej nie jest dyskusja na forum :) A przynajmniej ja nie chcę się wypowiadać.
Jomir ja też wierzę w lekarzy i medycynę. Ale byłam "za okienkiem", miałam styczność z przedstawicielami... swoje widziałam, swoje wiem. Przemysł farmaceutyczny ma nieskończony wpływ na lekarzy... na medycynę. I masz rację w Polsce jest za agresywnie. Jestem nowa tutaj - ale i słyszałam, że np antybiotyki są tutaj niechętnie przepisywane. A w Polsce? Jak czasami widziałam jakie dawki są rzucane małym dzieciom przy lekkiej infekcji to mnie krew zalewała. Ale dawka nieprzekroczona to co robić? Przecież matce nie wytłumaczysz, a lekarzowi tym bardziej...
Na sprzęcie się nie znam: czasami tylko ciśnieniomierz sprzedałam :P
Habanero:
--- Cytat: emotikona w 10 Gru 2015, 20:17:25 ---No właśnie, tutaj nie do końca chodzi o zdrowe odżywianie i leczenie ziołami. Zioła zadziałają albo i nie. Chodzi o to, żeby np pacjent z nowotworem mógł powiedzieć lekarzowi: "nie chcę chemii, spróbujmy wlewu z witaminy C, jak nie zadziała to zrobimy chemię". Obecnie owszem - może tak powiedzieć, ale żaden lekarz mu nie zrobi wlewu z witaminy C, bo to niezgodne z procedurą... A o zwykłej witaminie C się nie mówi, bo za tania, bo za prosta, bo... ot takie tam...
To raczej nie jest dyskusja na forum :) A przynajmniej ja nie chcę się wypowiadać.
--- Koniec cytatu ---
Przyznaję z ręką na sercu że nie słyszałem/czytałem nic na temat tych wlewów. Ale obiecuję nadrobić zaległości. Na chwilę obecną mogę tylko powiedzieć że widocznie są jakieś przesłanki stojące na przeszkodzie wprowadzeniu tej metody do powszechnego użytku
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej