Ogólne > Hydepark
Apel do Polaków
Habanero:
Dla chcącego nic trudnego. Gorąco polecam film pt "Bogowie" opowiadający historię prof. Zbigniewa Religi i polskiej transplantologii. Niesamowita rola Tomasza Kota. Chyba że znasz już. Ja oglądałem chyba ze trzy razy
Habanero:
@anka83.m nie wierz w te bajki z uprawnieniami. Koncerny mają o wiele skuteczniejsze narzędzie. To są ci wszyscy ładnie ubrani panowie wchodzący z teczuszką do lekarza w przychodni bez kolejki... oni im niezłe cuda obiecują za zapisywanie medykamentów z danego koncernu... sympozja, wczasy , etc
anka83.m:
Ale ja to wszystko wiem. Ale wierz mi ze sa tez prawdziwi lekarze tez, którzy chcą leczyć, ale poprostu sie boja, albo nie maja takiej wiedzy, po to jest ta petycja. Filmu nie zdążyłam ogladnac ale czeka.
Habanero:
--- Cytat: anka83.m w 10 Gru 2015, 21:14:22 --- Filmu nie zdążyłam ogladnac ale czeka.
--- Koniec cytatu ---
polecam, jest dobry. No chyba że masz wrażliwe uszęta jak nasza nieoceniona Pani Moderator... to odpuść bo pan profesor miał dość specyficzny sposób słownego odreagowywania emocji ;)
emotikona:
Habanero, wybacz, właśnie zauważyłam, że zniekształciłam twój nick w poprzednich postach. Przepraszam :)
--- Cytat: Habanero w 10 Gru 2015, 21:00:09 ---ten lekarz pewnie by coś takiego zrobił gdyby nie obiecane "sympozjum" na koszt koncernu farmaceutycznego (czyt. hotel, dziwki, jedzenie i picie przez kilka dni)
--- Koniec cytatu ---
W tym też coś jest, ale nie dotyczy tylko lekarzy.
Sęk w tym, że procedury zamknęły wiele drzwi. A badania nad tanimi rozwiązaniami nie są finansowane przez koncerny farmaceutyczne bo badania są drogie - rozwiązanie jest tanie więc bilans mają na minus. A przecież nie o to chodzi, żeby zbankrutować dzięki swojemu geniuszowi heh :)
Jomir ma rację, książka Zięby pewnego dnia zostanie zapomniana, ale Zięba przynajmniej wykorzystuje swoje 5 minut i stara się z kilkoma lekarzami otworzyć własną "klinikę" w której pacjenci będą mogli korzystać z alternatywnych metod - z marihuany i witaminy C itd. To miejsce ma być chyba w Rzeszowie. Na jakich zasadach będzie to działać - nie mam pojęcia - będą musieli jakoś ominąć procedury. Więc - są lekarze, którzy chcą leczyć troszkę inaczej :) Tym bardziej, że pan Zięba prowadzi też wykłady tylko dla lekarzy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej