Ogólne > Dania i o Danii

Mary i Frederik szukają kucharza

<< < (4/8) > >>

@ae@:
http://politiken.dk/indland/ECE2870532/dronningen-og-kongehuset-faar-mere-i-loen-i-2016/

Królowa Malgorzata - 79,5 mln w 2016
Reszta rodziny króleskiej 27 mln w 2016

Wszyscy razem 106,5 mln w roku 2016

Rodzina królewska nie placi podatku, nie placi moms, slynne sa  prezenty dla rodziny królewskiej: samochody, nieruchomosci, wyjazdy.

Prins Henrik nadal ma swój ksiazecy apanaz w wysokosci 8 mln mimo ze przeszedl na emeryture i nie udziela sie "publicznie". Niewielu folkepesionister jest w podobnej sytuacji. A przeciez mógl ksiaze cos na starosc zaoszczedzic...

Princesse Aleksandra wlasnie sprzedaje wille ( za 25 mln) która dostala gratis ( czytaj : zaplacona z kieszeni podatników) po rozwodzie z Joachimem.

;D

Nie jestem ani za ani przeciw rodzinie królewskiej...

Jomir:
ALe skoro DUnczycy sa dumni ze swojej monarchii ii chca ich utrzymywac, to o co chodzi?

farvela:

--- Cytat: @ae@ w 10 Lut 2016, 17:28:02 ---http://politiken.dk/indland/ECE2870532/dronningen-og-kongehuset-faar-mere-i-loen-i-2016/

Królowa Malgorzata - 79,5 mln w 2016
Reszta rodziny króleskiej 27 mln w 2016

Wszyscy razem 106,5 mln w roku 2016

--- Koniec cytatu ---

Ale ze to tak dużo? :) np polski budżet kancelarii prezydenta to 168 mln zł.

happybeti:
Idąc "tokiem myslenia" co niektórych, należy w takim razie wziać pod lupę to, jak wydają pieniądze ludzie zatrudnieni w "budżetówce"- czyli wszyscy nauczyciele, lekarze, personel szpitalny, urzędnicy , policjanci itd.
W końcu to też z podatków.
Nalezy się przyjrzec, czy taka pani np, pracująca w domu opieki , nie jeździ sobie gdzies na "wypasione" wakacje, jaki ma samochód i czy powinna dziecku pod choinkę kupić fajny zestaw Lego, czy raczej praktyczne, ciepłe majtki na zimę ::). Niech nie szasta nie swoimi pieniędzmi , w końcu to podatnik płaci  8).

happybeti:

--- Cytat: cwsm111 w 11 Lut 2016, 03:52:46 ---
Po pierwsze, nie mam zony.
Po drugie , nie rób sobie nadziei ,póki co wole młodsze, nawet najlepiej zakonserwowane milfy mnie nie interesują.
(...)
Po czwarte ,czy wszędzie musisz wciskać swój feministyczny faszyzm?

--- Koniec cytatu ---

:))
Hm...z takimi poglądami...jakoś mnie punkt pierwszy nie dziwi . Chyba nawet te, które ty byś wolał, jakoś się nie garną  ...

Co do mojego "odwracania kota ogonem" - gdziez ono?
Czyż cała "budżetówka" NIE JEST na "Twoim garnuszku" ?
Policjanta czy lekarza z panstwowej kliniki tez Ty utrzymujesz , nie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej