Ogólne > Edukacja
Urzędniczy bełkot
Emill:
Co do kasty urzędniczej to mam bardzo podobne zdanie, ale akurat ten zapis jest jasny i przejrzysty.
Przykład z innej mańki:
W boksie kategoria kogucia to max 54 kg. Ty ważysz 56 ale masz ustawioną walkę w tej kategorii. Co robisz? Redukujesz wagę do maksimum (ustalonego dla tej kategorii czyli 54 kg).
Prościej się chyba nie da ;D
--- Cytat: Habanero w 31 Mar 2016, 20:59:12 ---
Nie rozumiem... ;)
--- Koniec cytatu ---
Nie bondźmy aptekarzami ;)
willy:
Bardzo dobryz przykład.
Habanero:
--- Cytat: Emill w 01 Kwi 2016, 10:42:46 ---Co do kasty urzędniczej to mam bardzo podobne zdanie, ale akurat ten zapis jest jasny i przejrzysty.
Przykład z innej mańki:
W boksie kategoria kogucia to max 54 kg. Ty ważysz 56 ale masz ustawioną walkę w tej kategorii. Co robisz? Redukujesz wagę do maksimum (ustalonego dla tej kategorii czyli 54 kg).
Prościej się chyba nie da ;D
Nie bondźmy aptekarzami ;)
--- Koniec cytatu ---
Heeejjjj... Spokojnie. Robiłem test na inteligencję i wyszedł pozytywny ;) Wiem o co chodzi w tym sformułowaniu i zgadzam się; używasz dobrych przykładów. Ale nadal uważam że te dwa określenia zaprzeczają sobie nawzajem...
willy:
Zredukować do maksimum - co w tym nielogicznego że uważasz że jest sprzeczne ?
Coś jest większe niż USTALONE MAKSIMUM, więc zostało zmniejszone aby nie być większe niż MAKSIMUM.
Habanero:
--- Cytat: willy w 03 Kwi 2016, 11:28:58 ---Zredukować do maksimum - co w tym nielogicznego że uważasz że jest sprzeczne ?
Coś jest większe niż USTALONE MAKSIMUM, więc zostało zmniejszone aby nie być większe niż MAKSIMUM.
--- Koniec cytatu ---
Heheheh.... aleś się nakręcił ziomuś ;) Juuuuużżż..... spokojnie ;) Keep calm i przeczytaj uważnie co napisałem powyżej ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej