Ogólne > Edukacja

Urzędniczy bełkot

<< < (2/2)

Emill:
Co do kasty urzędniczej to mam bardzo podobne zdanie, ale akurat ten zapis jest jasny i przejrzysty.
Przykład z innej mańki:
W boksie kategoria kogucia to max 54 kg. Ty ważysz 56 ale masz ustawioną walkę w tej kategorii. Co robisz? Redukujesz wagę do maksimum (ustalonego dla tej kategorii czyli 54 kg).
Prościej się chyba nie da  ;D

--- Cytat: Habanero w 31 Mar 2016, 20:59:12 ---
Nie rozumiem... ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie bondźmy aptekarzami ;)

willy:
Bardzo dobryz przykład.

Habanero:

--- Cytat: Emill w 01 Kwi 2016, 10:42:46 ---Co do kasty urzędniczej to mam bardzo podobne zdanie, ale akurat ten zapis jest jasny i przejrzysty.
Przykład z innej mańki:
W boksie kategoria kogucia to max 54 kg. Ty ważysz 56 ale masz ustawioną walkę w tej kategorii. Co robisz? Redukujesz wagę do maksimum (ustalonego dla tej kategorii czyli 54 kg).
Prościej się chyba nie da  ;D

Nie bondźmy aptekarzami ;)

--- Koniec cytatu ---

Heeejjjj... Spokojnie. Robiłem test na inteligencję i wyszedł pozytywny ;)  Wiem o co chodzi w tym sformułowaniu i zgadzam się; używasz dobrych przykładów. Ale nadal uważam że te dwa określenia zaprzeczają sobie nawzajem...

willy:
Zredukować do maksimum - co w tym nielogicznego że uważasz że jest sprzeczne ?

Coś jest większe niż USTALONE MAKSIMUM, więc zostało zmniejszone aby nie być większe niż MAKSIMUM.

Habanero:

--- Cytat: willy w 03 Kwi 2016, 11:28:58 ---Zredukować do maksimum - co w tym nielogicznego że uważasz że jest sprzeczne ?

Coś jest większe niż USTALONE MAKSIMUM, więc zostało zmniejszone aby nie być większe niż MAKSIMUM.

--- Koniec cytatu ---

Heheheh.... aleś się nakręcił ziomuś ;)  Juuuuużżż..... spokojnie ;)  Keep calm i przeczytaj uważnie co napisałem powyżej ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej