Ogólne > Hydepark

Manifestacje

(1/6) > >>

RybkaWillego:
Dzisiaj o godzinie 14 w wielu miastach Polski odbyły się manifestacje przeciwko wprowadzeniu nowej ustawy. Ustawa dotyczy całkowitego zakazu aborcji czym narusza prawa kobiet w wręcz im uwłacza. Polki mieszkające w Danii, manifestowały dziś pod ambasadą Polski w Hellerup. Kobiety powinny mieć prawo wyboru, zwłaszcza te dla których ciąża jest zagrożeniem życia lub powstała w wyniku gwałtu. Moje ciało, moja świątynia i precz od niego z łapami.
W wiellu kościołach odczytywano dziś na mszach list od biskupów dotyczący aborcji. Wiele kobiet na znak protestu wyszło z kościoła.
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,19859498,incydent-i-przepychanki-w-kosciele-sw-anny-kobiety-opuscily.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
A co wy sądzicie o nowej ustawie?

Habanero:
A ja uważam że ssak który godzi się na mordowanie dziecka w swoim łonie nie godzien jest być nazywany człowiekiem/kobietą

cwsm111:
A można poprosić o pełniejszą fotorelacje. ;D

happybeti:

--- Cytat: Habanero w 03 Kwi 2016, 16:02:12 ---A ja uważam że ssak który godzi się na mordowanie dziecka w swoim łonie nie godzien jest być nazywany człowiekiem/kobietą

--- Koniec cytatu ---
Ponoś "w swoim łonie", to pogadamy.
Nie będąc kobietą, nie będac w ciąży, nie rodząc dziecka, nie masz absolutnie prawa wypowiadać się na ten temat, bo nie masz zielonego pojęcia i nie masz szans, by miec, jak to jest.
Ciekawe własnie, ze najczęściej geby pełne moralizatorskich frazesów mają faceci , zwłaszcza ci w czarnych sukienkach, co to z zasady niby nie mają z kobietami i prokreacją cz aktem , który może ją spowodować, nic wspólnego.
I czegóż życzyc takiemu ssakowi, co to nie uznaje wyboru kobiety?
Licznych "darów bożych" w postaci ułomnych albo  niezdolnych do zycia  płodów? Bo chyba dopabuse takie doświadczenie uzmysłowiłoby mu, czym może być takie przezycie. Aha, nie zapominajmy, że proponowana nowa wersja ustawy wprowadza zakaz aborcji w KAŻDYM wypadku- również w sytuacji zagrozenia zycia i zdrowia kobiety.
Za co wy tak tych kobiet nienawidzicie , co ?

Habanero:
Beeeeeciaaaa!!!!  Wróciłaś !!!!  Już się odfochałaś ?  Nadal czekam na dowód na moje oszczerstwa ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej