Ogólne > Pomoc!

Czy moge zlozyc skarge na szpital?

(1/2) > >>

MAJECZKA:
Witam.
Jak w temacie-czy mam prawo zlozyc skarge na ambulatorium przyszpitalne -ortopedyczne?Od pol roku "lecza" mnie wstrzykujac blokady sterydowe bez wykonania jakichkolwiek badan typu Usg czy MR-po 20 tygodniach chorobowego dopabuse skabusewano mnie na MR i EMG. Trzy blokady sterydowe,dwa razy po dwa tygodnie gips,12 wizyt u fysioterapeuty.Na oba badania musialam czekac 6 tygodni.Wynik MR mam juz na e-journal- w opisie widnieje uszkodzenie miesnia ale lekarka "leczaca" moj uraz twierdzi,ze go nie widzi na scanningu.Wynik EMG wykazuje uszkodzenie nerwu.Czas miedzy wizytami w Ambulatorium 8 do 10 tygodni.W miedzyczasie Jobcener pozbawia mnie prawa do sygedagpenge poniewaz przekraczam juz czas leczenia ktorego praktycznie nie ma,poniewaz blokady dzialaja krotko.Odwoluje sie i czekam na decyzje Jobcenter.Czy ktos juz to przerabial?Moze jakas rada co mam robic?

willy:
Udaj się do adwokata.
Jako osoba mało zarabiająca zapłacisz tylko kilkaset koron za pomoc w złożeniu skargi do odpowiedniej instytucji. (tzreba wypełnić wniosek o dopłatę oidp. Adwokat będzie wiedział co i jak).
Niestety robiłem to Dawno i nie pamiętam już dokładnie szczegółów.

Jomir:
Tu mozesz:
http://stps.dk/da/borgere/klag-over-behandling/klage-over-sundhedsfaglig-behandling

NIe trzeba adwokata na tym etapie.
To instytucja rzadowa i cos w rodzaju rzecznika praw pacjenta.

MAJECZKA:
Bardzo dziekuje za porade.Wybieram opcje skargi przez borger.dk.Dlugotrwale siedzenie na zwolnieniu rujnuje finansowo wiec nawet te "kilkaset" koron na adwokata to na dzien dzisiejszy fortuna.Jeszcze raz dziekuje.

Jomir:
Advokat i tak na razie wzial by pieniadze wlasnie za to.
Jezeli nie przyznaja CI racji, albo nie bedziesz sie zgadzala z tym co robia, wowczas zatrudnisz adwokata.
Musisz sie jedynie przygotowac, na to, ze to troche trwa.
My mamy w trakcie sprawe o odszkodowanie za powiklanie w wyniku blednego podania lekow mojemu synowi.

Zalozylam sprawe w licpu 2015. Jednakze na pewno nie bez znaczenia jest fakt, ze najpierw czekano do mniej wiecej listopada, by zobaczyc jak trwale sa uszkodzenia. Poza tym wszystko odbywa sie w miare plynnie. Jak prosza szpital o nadeslanie dokumentacji pacjenta, to daja szpitalowi 2-3 tygodnie.
U nas jestesmy na przed ostatnim etapie, tzn. niezalezny lekarz orzekl, ze lek zostal blednie podany, wiec czekamy juz na rozstrzygniecie.
o kazdym etpanie sprawy bedziesz informowana na biezaco. NA biezaco bedziesz widziala cala dokumentacje i etapy sprawy. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej