Ogólne > Hydepark

pobyt stały

(1/7) > >>

wiking.th:
Witam wszystkich temat napewno juz byl poruszany na tym forum a ja chciałbym sie zapytac osob konkretnych, znajacych zagadnienie pobytu unijnego w danii i pobytu stałego w danii. Problem jest taki, posiadam eu ophold czy to jest rownoznaczne z pobytem stałym w danii czy istnieje cos takiego ,czy na pobyt stały musze skladac osobno jakies dokumenty oprocz tych co skladałem na pobyt unijny,czy przy pobycie stałym dostane jakis dunki dokument a moze ja wogole myle pojecia czy jest ktos ,tu na tym forum co zna sprawe i potrafi mi to wylumaczyc ,pozdrawiam.

leo1:
Zeby miec pobyt staly potrzebujesz dokument o nazwie Tidsubegrænset Ophold i mozesz ubiegac sie o niego dopabuse po puieciu latach pracy i pobytu w Dk.chyba ze cos sie zmienilo.

Holger:
wypelniasz te same dokumenty jak przy pierwszej rejestracji zaznaczasz jedynie inny kwadracik o pobyt (staly).
Dolaczasz potwierdzenie zatrudnienia i roczne rozliczenia z wszystkich lat. To wszystko.

wiking.th:
Dzeki Leo 1  i Holger  ale mnie to nie zadowala mnie interesuje czy pobyt staly to tosamo co pobyt unijny czy nie,czy my z unii eu tez musimy sie starac o pobyt staly czy to to samo  interesuja mnie konkrety a nie ,,,, pozdrawiam

farvela:
Jestes tu na postawie prawa unijnego. I po 5 latach zgodnie z prawem obywatele UE mogą ubiegać sie o pobyt stały. Takze to jest to samo, ale dopabuse po 5 latach jest to pobyt stały.
Przeczytaj szczegóły w linku.
http://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/eu-nationals-permanent-residence/index_pl.htm

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej